Okul sadece alfabenin ya da ilerleyen yıllarda bir meslek öğrenmenin yeri değil? Okul, kişinin yetişmesinde en önemli etkenlerden biridir.
Bu günün Türkiye’sinde eğitim sistemi insanın yetiştirilmesi noktasında yeterli değil, uzun zamandır müfredat hakkında sıkıntıları dile getiriyorum keşke bütün veliler de aynı hassasiyeti gösterse.
Kabul ederseniz etmezsiniz bilemem ancak din temelli bir eğitim şart! Bakınız… İçinde din eğitimi olan bir uygulamadan bahsetmiyorum “din temelli” bir eğitim olmalı ki zaman zaman duyduğumuz,  tüylerimizi ürperten bazı insanlık dışı haberlerin en aza hatta sıfıra indirilmesi noktasında mücadele etmiş olalım.
Okullarda Allah sevgisini, günahın ne kadar tehlikeli olduğunu, inanç ve millet kültürümüzü, ahlak değerlerimizi, insanın insan karşısında ve Allah katında ki önemi, daha geniş (siyer) büyük İslam âlimlerinin hayatı bizi biz yapan olmazsa olmazlarımız anlatılmadıkça, yoğun olarak işlenmedikçe geçen hafta duyduğumuz ve tüm Türkiye’yi hayrete ve yasa düşüren o insanlık dışı haber bir başka MERT AYDIN vakası çıkarabilir önümüze, bizler bu memleketi dine, insana yararlı olacak insanlara bırakmamız lazım.
Biraz da bu insanlar neden böyle oldu diye haber yapılsa ekranlarda olayın vahşeti kan donduruyor tekrar tekrar bu tip haberleri yayınlamak da çok doğru değil, nice Mertler gül gibi büyüsün yaşanmasın bu ve buna benzer örnekler, ne varsa Allah’ın çizdiği yolda var” itikatsız bir toplum iffetini ve idaresini kaybeder”. Bizler Allaha ve Resulüne bağlı kalırsak şüphesiz ki refaha ereceğiz . “Namaz kılın, zekat verin ve peygambere itâat edin. Umulur ki rahmete erdirilir, iki cihan saâdetine kavuşursunuz...  ( Nur Suresi 56)
KUTLU DOĞUM HAFTASI TÜM İSLAM ÂLEMİNE HAYIRLAR GETİRSİN…
KUTLU DOĞUM
Ne mübarek bir hafta bu ne güzel bir doğum
Baharı müjdeleyen çiçekler zikre geldi
Müminler mescitleri süsledi boğum boğum
Dualar huşu ile Hak katına yükseldi
Merhamet haftası bu meramımız Muhammet
Sellallahü Teala Aleyhi Ve Sellem dir
Ömrü zahmetle geçmiş bize haftamı zahmet
Onsuz tek nefes alsak bin nefeslik elemdir
Bu hafta da kur anı bol bol okumak lazım
En güzele en güzel hediye vermek gerek
Kalpten hu çeke çeke rabbi dokumak lazım
Peygamberin gönlüne bu hafta girmek gerek
Doğumun aydınlığı işte mevlit kandili
Âlemin gözü aydın kurtuluş ümidimiz
O ne güzel sevgili “Ümmetim” derdi dili
İşte gül kokan hafta işte silinmeyen iz
Ey göklerin sahibi sana şükürler olsun
Nura gark olmuş yolu bize nasip edensin
Emret yer gök arası Salâvat ile dolsun
Nefes alırken Allah verirken Nebi densin