9  Mayıs 2016 tarihinde, kıymetli ağabeyim J.Alb. Sedat Özdemir’le birlikte, yaverliğini yaptığı Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı yapmış olan rahmetli Kenan Evren’in ölüm yıldönümü için Devlet mezarlığına gitmiştik. Miray – Maksut Göksu, Gürvit ailesi ve paşanın yakın dostları bir araya gelmişti… Geçmişten kalan anılar anlatıldı…

ÜMİT KOŞ:
Sedat ağabeyimden bir anı: “Köşkte görevli Ümit yüzü beyazlanmış bir halde odama geldi. Albayım ben mahvoldum, şimdi ne yapacağım?” “Hayırdır Ümit ne oldu?” “Paşam öğlen yediği yemeğin yarısını ayırmıştı, kalanını akşam getir demişti. Bende unuttum dökmüştüm. Paşam biraz önce yemeği getir” dedi. … Ben şimdi ne yapacağım..?” Sedat abi yakındaki bir lokantayı arar, aynı yemekten getirtir… Ve Ümit rahatlar… Rahmetli, Cumhurbaşkanlığı makamına oturduğu tarihten ayrıldığı güne kadar, günlük yemek paralarını kendi cebinden ödemektedir.
AMAN MAKSUT HESABI İYİ YAP
Miray – Maksut Göksu çiftinin düğünü köşkte yapılır. Toplamda davetli sayısı 148 kişidir. Paşa damadı Maksut Göksu’ya hitaben “Hesabını kitabını iyi yap. Devlet kesesinden bir kuruş karışmasın” tembihini yapar… Değerli dostumuz Maksut Göksu düğün masraflarını kuruşuna kadar öder.
Zaman, zaman kızı Miray ve Maksut Göksu babalarını ziyaret için köşke giderler, akşam sonrası gittiklerinde paşa sorar “Yemeğinizi yiyip gelmişsinizdir İnşallah, aşçı mesaisi bittiği için gitti…”

SEN PASTIRMA KAÇ LİRA BİLİYOR MUSUN?
Köşkte konuklar için verilen resepsiyonlar da, rahmetli Genel Sekreter Orgeneral Sedat Güneral aşçıyı çağırır. Hiddetle “Tabaklarda pastırma dilimleri bir sürü, sen pastırmanın kaç Lira olduğunu biliyor musun? Bundan sonra tabaklara pastırma koymayacaksınız…”

YANIYOR MU YEŞİL KÖŞKÜN LAMBASI?
Yine Sedat abiden bir anı: “Nöbetçi olduğumuzda kaç defa Evren Paşamın yürüyüp geçtiği yerlerde, elektrik düğmelerini kapattığına şahit olmuşumdur.” “Elektrikler boşa yanamaz” diye çoğu kez tembihleri olmuştur.”
KÖŞKÜ SU BASTI
Rahmetli Güneral paşa öyle bir sıkı tasarruf tedbirlerine yönelmişti ki, köşkün yakıt miktarını yarıya düşürmüş, çoğu kişi odalarında paltoyla oturmaya başlar. Bazı kalorifer petekleri buz tuttuğundan, petekler patlar ve sular yayılır. Ve Güneral paşa petek parasını yani tamirci ücretini kendisi öder.
DÜNYANIN EN ZENGİNİ! GENERALİ  KİRALIK EV ARIYOR
Bir zamanlar TİME dergisinin “Dünyanın en zengin Generali Tahsin Şahinkaya” diye kapak yaptığı haberi dolaştı. Bu algı operasyonuydu… TİME ne öyle bir haber yapmıştı, ne de aslı astarı yoktu. Bu Dünyanın en zengin! Generalinin yakınları 14 Mayıs itibariyle korumalı evden çıkacakları için kiralık ev aramak telaşına düşmüşlerdi. Zira rahmetli Şahinkaya’nın evi depremde zarar görmüştü. Başkaca gayrimenkulü yoktu. TİME nin haberi! şehir efsanesi olarak belleklerde kalmıştı… 
•••
Keşke diyorum Konsey üyelerinin yakınında bulunanlar, eski Genelkurmay başkanlarına yaverlik yapanlar hatıralarını yazmış olsalar da, ders olacak anılara şahit olup okusak. Anılar herkesçe bilinirse daha bir tatlılaşır diye düşünüyorum… Hayattan gidenlere rahmet, geride kalanlara uzun ömür dilerim.