CAVİD19 salgını ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanırken, mutasyona uğramış şekli ile virüs hayatımızdaki yerini korumaya devam ediyor. Ne zamana kadar?.

Önceki gün haber sitelerine düşen bir haber. 46 yaşındaki bir kadın, iki doz aşı olmasına rağmen hastalandığını söylüyor. 'Delta Varyantı' olarak adlandırılan virüsün yeni şeklinin daha kotü olduğunu belirtip, uyarılarda bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı da, Covid19'un kılık değiştirmiş halinin bazı bölgelerde görüldüğünü, tedbirli olunması gerektiğine işaret ediyor. Bildiğim kadarıyla, daha doğrusu yine haber sitelerine düşen habere göre bir ilimizde Valilik tarafından salgının daha fazla yayılmaması için kısıtlamalara yönelik bir genelge yayınlayıp, uygulamaya koymuş.

Toplum olarak bizler, anı yaşayıp, sonrasının hesabını yapmıyoruz. Covid19 salgını kapsamında alınan tedbirler, uygulamalar, kısıtlamalar konusunda normalleşme sürecine geçildiği andan itibaren kendi özgürlüğümüzü ilan edip, normale dönüşümüzü hızlı bir şekilde yaptık.

Bebek-çocuk-genç-olgun-yaşlı olarak sıraladığımız bir sürecimiz vardır. Ama bizler bebekliğimizi yaşamadan çocuk olma, çocukluğumuzu yaşamadan genç olma, gençliğimizi yaşamadan olgunlaşma, olgunlaşmadan da yaşlanma gibi bir moda girmekten hoşlanıyoruz. Sonrasında da dünümüzü özlüyoruz. Sonuç, sabrımız yok, sıkıntıdan kurtulamıyoruz.