METEOROLOJİK verileri göre hava sıcaklığı mevsim normallerine dönüp, kar yağışı beklentisi vardı. Bu tahminler yurdun önemli bir bölümünde tutmasına karşın, Yozgat'ta tutmadı. Beklenilen soğuk hava geceleri kendisini hissettirdi ama beklenilen kar bir türlü düşmedi, düşmüyor.  

Yozgatlının beklentisi sadece bu yıla mahsus değil. Uzun yıllar oldu kar/yağmur yağışı beklentisi. Hani sabah kalktığımızda kar kalınlığının şehir merkezinde bile bir metreyi aştığı, bu nedenle sokağa çıkamadığımız günlerdeki gibi... Veya Çamlıkta kayak müsabakalarının yapılabilmesine elverişli karın düşmesi gibi... Böyle bir kar yağışından söz etmiyorum. Normal, sıradan, her bölgeye yağan, Yozgat'ı teğet geçen kar yağışından bahsediyorum.

Yozgat'ta kar ve yağmur yağışına çamlığın neden olduğu, yağış bulutlarını çektiği belirtilirdi. Yozgat'a düşen yağış nedeniyle selin Yerköy ilçesine doğru gelmeye başladığı, özellikle Sarıhacılı'dan Saray'a kadar olan bölgeledeki köylerde gerekli önlemler alınır, bazı evler sele mağruz kalmaması için boşaltılırdı. Yozgat merkez ve tüm ilçelerinde bir metreden su fışkırırdı. Peki ne değişti?..

Çamlık yerinde duruyor ama doğal ağaçların büyük bölümünü keserek yok ettik. Denildiği gibi yerlerine yenilerini diktik.Bu yeni fidanlar henüz yağış bulutlarına hükmedecek düzeye ulaşmadı. Yerüstü ve yeraltı sularımızı çeşitli vesilelerle küstürdük. Her bir su birikintisinin bulunduğu alana barajlar, göletler tesis ettik. Buralarda toplanan suyun, ovalara doğru akıp, gitmesini engelledik. Doğal ortamda ağaçların yeşermesinin de önüne set vurduk. Şimdi bekliyoruz, kar yağsın diye...