Ankara 2. Seçim Bölgesinden Milletvekili Aday Adayı Hemşehrimiz Bilal YILMAZ Cumhuriyet Halk Partisi saflarında emeğini, yüreğini ve birikimini esirgemeden 23 yıldır mücadele veren gerçek bir dava adamı. Bu Pazar 10. Sıra numarasıyla partisinde ön seçime giriyor. Faaliyet gösterdiği ticari sektörlerde yüzlerce kişiye ekmek kapısı olmuş, garibin, gurebanın yaslanacağı dayanak, kimsesizlerin kimi, çaresizlerin çaresi, umutsuzların beklentisi bir siyasetçi. Emeğin, emekçinin kutsiyetine inanan eşsiz bir yardımsever. Eşi Gülcan Hanımda öyle. Güler yüzü, kibarlığı, İnceliği ve zarafeti ile sevilen, sayılan görgülü bir hanımefendi. Allah ölçüp biçerek bu iki güzel insanın kalplerini birleştirmiş. Her ikiside o kadar misafirperver, kaliteli ve dost canlı insanlar ki, ikram, ağırlama ve samimiyetlerine hayran kalmamak mümkün değil. 
Bilal YILMAZ’ın seçim büroları Birleşmiş Milletler senatosu gibi. Her partiden, her görüşten farklı farklı insanlarla dolu. Bir bakıyorsunuz fanatik seviyede başka partilere gönül vermiş insanlar Bilal Bey ve Gülcan Hanımın adında birleşip, bir anda CHP’li olabiliyor. Yani yürekleri bu iki güzel insanın yanında çarpmak istiyor. İçlerindeki sevgiyi sadece Yozgatlılarla değil, tüm dünya insanlarıyla paylaşıyorlar. Tuna Nehri gibi merhamet, okyanuslar gibi bir gönül zenginliğine sahipler.
Hani bir karış ip bir demet gülü nasıl bir araya getirir. Gülcan Hanım ve Bilal Bey’de etki ettikleri çeşit çeşit insan güzelliklerini buket yapıp sevgi dünyasına takdim ediyorlar.   
Başkentteki sivil toplum örgütleri, dernekler, vakıflar, akademik camia, bürokrasi, spor, sanat, basın, sendikalar, kültür kurumları, siyaset, iş dünyası vs. gibi her alandaki faal, nitelikli hemşeri potansiyelimiz ülke siyasetini yönlendirebilecek azamet ve aktivasyona sahipken, parti zirvelerine yerleşmiş kurt siyasetçilerin ekarte edici oyunlarıyla bir anda devre dışı kalıyorlar. Ankara nüfusunun beşte birine tekabül eden Yozgatlılar, basit hatalarla üniter yapılarından fire vererek, hak arama ve birlik olma yolunda yaşadığı zafiyetler zincirinde eriyip, Bilal YILMAZ gibi sevilen üretken ve donanımlı değerlerini hak ettiği makamlara getiremiyor. 
Aslında Yozgatlılar bir güç ve oluşum etrafında kenetlenilmesi gerektiğinin farkında. Fakat yerel yönetimler ve milletvekilliği genel seçimlerindeki görünmez aktörler kurnaz manevralarla devasa hemşeri kitlesini gafil avlıyor. Kötü niyetli siyaset cambazları istedikleri isimleri istedikleri yerlere taşımak amacıyla, Bilal YILMAZ gibi bütünleştirici değerleri harcarken, mücadele ettikleri partilerine ne kadar zarar verdiklerini düşünmüyorlar bile. 
Değişik hemşehri platformları, kültür-sanat kurumları, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının programlarını sunuyor, kalabalık guruplara hitap etme şansı buluyorum. Yozgatlı olduğumu söylediğimde memleketimize saygınlık kazandıran hemşehrimiz Bilal YILMAZ’ın adını hep güzel yerlerde duyuyor onla ilgili övgüleri dinledikçe gururlanıyorum. 
Bilal YILMAZ tam bir hemşeri aşığı ve Türkiye sevdalısı. İnsan sevgisi yüreğine işlemiş cömert yürekli bir şahsiyet. İnandığı davaya sadakati, vefası, siyasette, ticarette ve her alandaki güvenilir kimliği, bilgisi, donanımı ve sıcak üslubuyla gerçekten birleştirici, bütünleştirici bir değer. Partisinin isimsiz neferlerine, zayıf teşkilatlarına ve emektar yorgunlarına yaptığı ekonomik katkıları, bireysel itibarı, çevresine yansıttığı imrenilir dostluğu, sağcı-solcu-muhafazakar tüm kitleler üzerindeki etkisi ile partilerin vitrinini süslemek istediği bir insan zenginliği.   Siyaset ne zaman halkın gönlüne bırakılır, ne zaman parti liderleri doğrudan atama yapmaktan vazgeçer, ne zaman halk istediğini seçip hakimiyeti kayıtsız şartsız parti kurmaylarının elinden alır bilemiyoruz ama bürokrasi deneyimi, çalışkanlığı, dikkati, tasarımı ve dakikliği ile sürekli yenilik üreten bu değerimize sahip çıkalım istiyorum. Biz bu güzel insanı tanıtamaz, hak ettiği sırayı takip edemezsek, araya kaynak yapan uyanıklar yine bizi kuru kalabalık statüsüne düşürürler.
Cumhuriyet Halk Partisi kurmayları da, Bilal YILMAZ’a haksızlık etmedikleri takdirde Ankara 2. Seçim Bölgesinde büyük bir zafere imza atacakları aşikardır. 
Türkiye siyasi şartlarında bozulmamış karakteriyle doğruluk adına sembolleşen bu abidevi şahsiyet, mütevazi üslubu ile farklı demografik katmanları kırmadan, dökmeden adında birleştiren sağlam duruşuyla fark ediliyor. 
İmkan, makam ve ünvanın değiştiremeyeceği üstün vasıflı bu güzel insanı siyaset makamının en üst katmanlarında görmekten gerçekten bende gurur duyacağım. Ve emin olarak diyorum ki, adını hep güzel yerlerde duyarak tanıdığım kendini çok iyi yetiştirmiş bu değerimizin sevdası ve emeği bize, ülkemize, milletimize ve hizmet bekleyen tüm kitlelere çok şeyler sağlayacak ve itibar kazandıracaktır.
Saygılarımla.