CENNET manzaralı mezar satan ile alıcısı arasındaki konuşma aşağıya alınmıştır.
- Satıcı: “Mezarlarımız o kadar rahat ki, giden hiç gelmiyor, demek ki orası çok güzel… Pencereli, penceresiz mezarlarımız var! Merdivenli, cepheli…” 
- Alıcı: “Kaç Lira?”
- Satıcı: “Mezar başına tapu masrafı, 1.500₺ + KDV, Toplu alımda %20 indirim var.”
- Alıcı: “Biz ailecek alacağız.”
- Satıcı: “Olur… Yalnız yurtdışından gelenler, cehennem manzaralı istiyorlar. Biz bir konsepte hitap ediyoruz. Biz E….S Emlak’ız, mezarlık alım satımında lideriz.”
- Alıcı: “Krediye uygun mu?”
- Satıcı: “Krediye uygun mezar yerlerimiz var, katılım bankaları veriyor, özel bankalar vermiyor. İskanlı,  iskansız yerlerimizde var.
- Alıcı: “Kapora verilir mi?”
- Satıcı: “Kaporaya gerek yok… Mezarlarımız kademe kademe, bölüm bölüm değişiyor. İSKANLI MEZARLARDA CENNET GARANTİSİ VERİYORUZ. Kat irtifakı olanlarda cennet garantisi veremiyoruz, cennet gören mezarlarımız pahalı, ışığı, suyu ve merdivenleri var.”
***
Sırat köprüsünden rahat geçiş sağlayan terlik, mezarda yanmayan okunmuş kefen satanlara şahit olduk da, “Cennet garantili mezar” satanları da okumuş oluyoruz…
Eeey Müslüman; Sen nasıl bir inanç sahibisin ki “Cennet gören mezar almaya, sırat köprüsünden düşmeden geçiren terliğe talip olabiliyorsun ki Pazar bulunabiliyor. Hadi kuldan utanmıyorsunuz, ya Allah’tan da mı utanmıyorsunuz? Parayla cennete! bilet alanlara bir yerde şaşmamak lazım, zira; “Ben Mehdiyim, İsa, Musa Peygamberim!” diye dolaşanlara inananların çok olduklarını gördükten sonra pes demek az gelir. Müslüman aleminde, alnı iki rekat secdeye gelenlerin, Müslümanlığın özel kalem müdürleri kesilmeleri de işin cabasıdır.
“Cennet manzaralı!” mezar satıcısıyla, alıcısının konuşmalarını önce kurgu sandım, keşke kurgu olsaydı ama gerçek olduğunu seyredince, gülmekle, ızdırap çekmek arasında kaldım. Sahi bu memlekette savcılarda var, belediye başkanları da var. Onlar bu alış verişleri görmüyorlar mı? Şikayetçi yoksa savcı ne yapsın, belediye başkanı ne yapsın? Demek ki alan memnun, satan memnun…