2018 yılında HDP Tokat Milletvekil Ali KENANOĞLU, Çekerek ilçemizin bazı  köylülerini dolaşıp, HES projesi kapsamında  çevrede yaşanan bazı tahribatları TBMM kürsüsünde dile getirdi. Bilerek ya da bilmeyerek bazı çevreler tarafından, Çekerekli Alevi vatandaşlarımızı HDP ile işbirliği içerisindeymiş algısı yaratılmaya çalışıldı. Bundan oldukça rahatsız olan Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını o günlerde bizzat yerinde dinlemiş ve “YOZGAT ALEVİ KÖYLERİ YOZGAT MİLLETVEKİLLERİ ve BASININA ÖFKELİ”. Başlıklı yazımda anlatmıştım.  
Çekerek’te yaşanan son hadise, bugün farklı bir şekilde yeniden cereyan etti. 
18 Temmuz 2020 terhinde Çekerek ilçemizde yeni bir provakatif eylem yaşandı.  Meşe kömürü yapmak üzere ülkemizin Güneydoğu bölgesinden gelen bir firma, Kayalar köyü muhtarlığına başvurarak gözlerine kestirdikleri bir bölgeyi kendilerine tahsis etmesini istemiş. Köy Muhtarı Ahmet TATLI buna müsaade etmeyince aralarında tartışma yaşamış. Tartışmadan bir gün sonra18 Temmuz 2020 tarihinde Orman İşletme Şefliği tarafından Çekerek-Aydıncık yolu üzerinde açık analda seminer düzenlendi. Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri Şeflikleri tarafından Muhtarlara yönelik düzenlenen seminer esnasında, Meşe kömürü üretimi ihalesini alan, kendilerini firma yetkilisi olarak tanıtan iki kişi gelerek, ormancılar ile köy muhataralarına hakaret ve tehdit içeren sözler sarf etmesi sonucunda tansiyonların yükseldiği ileri sürüldü.
İddialara göre, yaklaşık bir buçuk saat sonra yetmiş, seksen kişilik bir grup halinde aynı yere gelen kadın ve erkekler muhtarlara saldırıyor, Çekerek Muhtarlar Derneği Başkanı da olan Kayalar köyü Muhtarı Ahmet TATLI’yı darp ediyorlar. Olayı haber alan jandarma ekipleri anında hadisenin vuku bulduğu yere intikal ederek müdahalede bulunuyor. Bu esnada kaymakamlar, Belediye Başkanları ve Yozgat Valisi olayın büyümemesi için bölgeye intikal ediyor, daha büyük felaketlerin yaşanmaması için büyük gayret sarf ediyorlar.  
Muhtarların sağduyulu davranması, Jandarmanın anında müdahale etmesi, Kaymakamlıklar ve Vali Beyin hadiseyi mühim görmesi sayesinde olası bir facianın önüne geçilmiş, şükürler olsun can kaybı yaşanmamıştır. 
Orman İşletmeleri şefliklerince gerekli girişimlerde bulunarak ihaleyi alan firmanın bu bölgedeki faaliyeti iptal ediyor ve jandarma güçleri nezaretinde firma yetkilileri ve çalışanları otobüslere bindirilerek memleketlerine gönderiliyor.
Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim üzere 'birileri Çekerek ilçemiz üzerinden bir şeyler mi planlıyor?' Sorusu akıllara geliyor. 
Son yıllarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY adı ile bütünlenen Çekerek İlçemizde yaşananlar hiçte olağan gelmiyor.
Alevi vatandaşlarımızın adlarının HDP-Pkk terör örgütüne bulaştırılmak istenmesi, İl sınırlarımız içerisinde bulunan tek şehitler abidesinin geçtiğimiz yıllarda Çekerek Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi bahane edilerek ortadan kaldırılması, en son yaşanan çatışma akıllarda soru işareti bırakmakta.
Meşe kömürü yapım işlemi neden ilçe halkı tarafından yapılmıyor da, ta Güneydoğu’dan gelip ormanlarımız başkalarının inisiyatifine bırakılıyor.
Bölge halkı bir araya gelerek kooperatif kurmaktan aciz mi?
İşsizliğin tavan yaptığı memleketimizde kendi imkanlarını kullanarak yeni ekmek kapıları açacaktır.
Umarım bu yaşananlar tesadüften ibarettir, geri planda birileri tarafından tertiplenme, teşkilatlanma yoktur.