DEĞERLİ gazeteci Seyfi ÇELİKKAYA Ağabeyimizin daveti üzerine yaklaşık üç yıldan beri İleri gazetesinde köşe yazıyorum.
Yazılarımda mümkün olduğunca Yozgat il, ilçe ve köylerinde yaşanan sorunları dile getirmekle beraber, bilgilerim dahilinde Yozgat geçmişine de ışık tutmaya çalışıyorum. 
Yazdıklarım sebebiyle mahkemeye verildiğim, kimi zaman kırdıklarımda oldu. Olmalıydı da. 2010 yılından beri “Yozgat saat kulesinin neden çalışmadığını” sorgulamak biz köşe yazarlarının göreviydi. Sorguladıkta. Şimdilerde hem saatler çalışıyor, hem de her saat başı çan ispatlı vuruş yaparak Yozgatlıya zamanın ehemmiyetini hatırlatıyor.
Saat kulesinin çalışmasından dolayı şikayet eden var mı?, yok. Demek ki istenilirse şehrin kalbi yeniden atmaya başlıyormuş.
Bizlerin görevi, Yozgat halkının görüp de söyleyemediklerini, etkili ve yetkililerce görmezlikten gelinen sorunları açık yüreklilikle dillendirmektir. 
Maalesef bu işler memlekette zaman alıyor. 
İki gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşkuyla olmasa da gururla kutladık. Kurtuluş Savaşında Yozgatlıların fedakarlığı, kahramanlığı maalesef isyan hadisesinin gölgesinde kalmış, cephelerde kahramanca savaşan Yozgatlı yiğitlerimiz şehit düştükleri memleketlerde isimleriyle abideleştirildiği halde Yozgat’tan hiç kimse farkına varmamıştır.
Bu şehitlerimiz adına dikilen abideleri il il dolaşarak bizzat ziyaret ettim, yerinde gördüm. Her türlü bakım ve koruması yerleşik halk tarafından yapılmakta, dini ve milli bayramlarda resmi makamlarca törenler yapılmaktadır. Afyonkarahisar, Dumlupınar, Yıldırım Kemal, Bursa, Aydı, İzmir’de Yozgatlı askerlerimiz adına anıt mezarlar mevcut.
Yozgat’ta da eskiden iki şehitler abidesi vardı. Bunlardan birisi Çekerek ilçemizde, diğeri Yozgat Merkezde Hava Şehitleri Anıtıydı. Şimdilerde ikisi de yok! 
Yozgat merkezdeki Hava Şehitleri Anıtının elimizde fotoğrafı var, ne zaman kimler tarafından kaldırıldı bilgim yok.
Çekerek ilçemizdeki Abide ise, Milli Mücadele döneminde eşkıyalar tarafından katledilen biri subay olmak üzere yedi askerimizin eşkıyalar tarafından şehit edilmesi sonucu ilçe merkezi, Cumhuriyet Meydanına yapılan ilk şehitliktir. Geçmiş dönem Ak Partili Belediye Başkanı tarafından yıkılarak yerine saat kulesi dikilen, abidenin altında bulunan yedi şehidimizin kemikleri buradan bir torbaya doldurularak Çekerek dışında başka bir yere nakledildiğini biliyoruz. 
Bu konuyla alakalı mevcut Çekerek Belediye Başkanıyla görüştük, yeni bir şehitlik yapılacağını söyledi. Bu görüşme üzerinden bir yıl geçmesine rağmen henüz atılmış bir adım göremedik.
Çekerek’teki Abidenin 
öyküsü ve önemi; 
Çekerek ilçemizdeki bu abide ilk olarak 1935 yılında yapılmış, seksenli yıllarda yenilenerek, mezarlarına dokunulmadan aynı yere, yedi şehit anısına yedi sütunlu bir anıt yer almaktaydı.  
Milli Mücadelenin ilk yıllarında ilçenin Özüveren köyünde oturan Aynacıoğulları, etraflarına topladıkları kendileri gibi eşkıyalarla birlikte isyan çıkarmış, Zile ve Akdamadeni ilçeleri çevresinde masum halkın malına canına kastetmektedir. Bu eşkıyaları bastırmakla görevlendirilen Binbaşı Ali Galip Bey, Komutasındaki Kuvayı Milliye Kuvvetleri ilçenin Koyunculu köyü civarında Aynacıoğulları ile çatışmaya girmişler, fakat köy imamı olan Osman Yılmaz “Kör Hoca” Aynacıoğulları ile işbirliği yapması nedeniyle tuzağa düşürülerek eşkıyalara teslim olmak zorunda kalmıştır. 
Aynacıoğulları tarafından  Ali Galip Bey ve altı subay arkadaşını Fakıdağ civarında Deveci dağı yakınlarına götürerek burada şehit edilir. Bu olay tarihimize “Kör Hoca Hadisesi” olarak geçmiştir. Daha sonraları Ai Galip Bey’in Milletvekili olan kardeşinin ve bucak halkının girişimleri ile şehit subayların kemikleri, o zaman bucak merkezi olan ve şimdiki ilçe merkezi olan Hacıköyü’ne 1935 yılında getirilerek bir şehitlik abidesi diktirilmiştir. Çekerek civarında, farklı zamanlarda eşkıyalarla mücadele eden birliklerden, biri Binbaşı olmak üzere toplamda on sekiz asker şehit düşmüştür.
Başta Çekerek Kaymakamlığı olmak üzere Çekerek Belediyesi ivedilikle harekete geçmeli, Kör Hoca ve katilleri daha fazla sevindirmeden, şühedanın kemiklerini sızlatmadan o kahramanlara yaraşır abideyi dikiniz lütfen.