ÇAMLIK Milli Parkımız nefes aldığımız huzur bulduğumuz bir mekan. Yozgat'ın akciğeri, Yozgatlının yüz akı. Merkezde göz doldurabilen tek Ormanlık alanımız. Gözümüz gibi korumamız gerek bir mekan. 
    Doğal yapısı, seçkin çam Ağaçları ve bitki örtüsüyle Yozgat'ın yüz akı. Yozgatlının nefes aldığı tek mekan. Efsanelere konu olmuş, Halk  türkülerine işlenmiş, manilerle dile gelmiş, hikayelerimize ve romanlarımıza konu edinilmiş olan bu seçkin mekanın; Korunmaya gözetilmeye ihtiyacı var.  Her Yozgatlı Çamlığın korunmasına saygı duymaktadır. Çamlığımıza  bir zarar gelsin istemeyiz. Gelen misafirlerimizi de orada ağırlamak isteriz. Yemyeşil Alanına bir de gölet eklenince denizle  Ormanın buluştuğu bir sahil kenarına dönüşmüştür.
    Bu güzel mekana neler yapılabilir? Öncelikle şu tuvaletlerin, lavaboların modern halde Düzenlenmesi gerekir. Kırık dökük lavabolarla görecelik olmaz. Mescitler temiz Olmalı ve abdest Alınacak mekanlar adam gibi Olmalı. Lanettayın bir abdesthane yapılmış, suyu yüzünüze püskürüyor. İki lavabo konması zor bir iş mi arkadaş? Çeşmeler daha estetik yapılamaz mıydı? Her şey baştan savılmış. Şu işleri müteahhitlere bırakalı işin içine ediyoruz. Adam estetiği düşünmüyor ne kadar para kazanacağım diye, onu düşünüyor. Yazık çok yazık, devletin parası Çar çur edilmesin, ya da adam gibi yapsınlar.
    Çamlık Milli Parkımız A dan Z 'ye yeniden ele alınmalı. Oturacak banklar, tahta baraka ve kulübeler, çocuk oyun Alanları, yürüyüş mekanları yeniden düzenlenmeli. Kapalı estetik mekanlar ilave edilmeli, oto Park'ı genişletilmeli. Ateş yakılan ocaklar tandır şeklinde korunmalı ve belirli alanlarda ateş yakılmasına izin verilmeli, Çamlık yangın tehlikesine karşı özenle korunmalı, çöplerin rastgele dökülmemesine Özen gösterilmeli. Temizlik imanın yarısıdır demişiz, Müslüman'ın oturduğu, oturacağı yer temiz olur.
    Doğal yapısı bitki örtüsü korunmalı, kuşların ve Kanatlı hayvanların barınacağı yuvalar yapılmalı. kedilere uygun barınma kulübeleri yapılmalı. Kuş yetiştirme mekanları oluşturulmalı. Çamlık Kuş Cennetine dönüştürülmeli. Hayvanların ve kuşların korunmasına Özen gösterilmeli. Çocuk oyun alanlarının yanı sıra sportif faaliyetler için de uygun mekanlar oluşturulmalıdır.
    Çevresinde ağaçlandırma çalışmalarına devam edilmeli. Bayrak Tepe ile birleştirilip boşluklar yeni dikimlerde zenginleştirilmeli. Meşelik alanlar var buralara çam Ağaçları dikilmeli. Kavaklık alan korunmalı ve Kara kartallara burada yuva yapılıp yeniden canlandırılmalı. Yol asfalt olarak düşünülmeli, güzel bir ulaşım yolu, güzel bir yürüyüş yolu neden Olmasın? Kış yaz ulaşım kolaylığı sağlanmalı. Çamlara. Zarar vermeden yol genişletilebilir.
    Çamlık içine yapılaşmaya müsade edilmemeli, Ancak küçük konak ya da Türk evlerini çağrıştıran mekânlarla Çay evi- kafeterya ve içkisiz lokantalar yapılıp kiraya verilebilir. Modern konaklama mekanları olarak değerlendirilebilir. Doğal yapıyı bozdurmadan. Ağaçlandırma faaliyetleri devam etmeli. Piknik alanı olarak gölet Çevresi düzenlenmiş, bu alan biraz daha geniş tutularak muntazam bir aile parkına dönüştürülebilir. Tabii ki yangın tehlikesi her an göz ardı edilemez.
    Seyirlik alan olan Nohutlu Tepesi ile karşılıklı sabit Gözetleme tribünleri konulup bölgenin seyri sağlanabilir. Halk Tarafından Soğuluk olarak bilinen mekan "kar kuyularının" olduğu kısma yine bir karlık yapılıp o gelenek yaşatılabilir. Hem Nohutlu Tepeye, hem de Çamlık Tepesine iki ayrı yüksek Gözetleme kulesi yapılıp bölgenin seyrine imkan sağlanabilir. 
    Çamlık Milli Parkımız bölgenin seçkin mekanı olarak yeniden düzenlendiğinde iç turizme de açılmış olacaktır. Uygun bir alan tesbit edilirse bir Bölümü'nde Hayvanat Bahçesi düşünülebilir. Kanatlı kuşlar içinde bu geçerlidir. Tabi ki uygun bir mekana ihtiyaç vardır. Şato Türkçe değil ama şatoyu çağrıştıracak Türk el işleri ve motifleriyle döşenmiş- bir Türk evi ( Konağı) neden Olmasın. (Her türlü kültürel etkinlikler için)