CAM filmi uygulamasına ilişkin yeni şartlar belirlenirken, uygulamaya ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Arka camlara serbest, ön camlara yasak olarak özetlenebilecek düzenlemede, AB ülkelerindeki standartlar esas alınacak. 
Belirlenen kurallara uymayanlar artık ağır kusurlu sayılacak. Araçlardaki cam filmlerini söktürmeyenler, araç muayenesinden geçemeyecek. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasına göre, planlanan yeni taslak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlandı. Arka ve yan arka camlarda cam filmi serbest olacak.
Ancak, 4 numara olarak tanımlanan koyu siyah camlar hiç bir yerde kullanılmayacak. Arka camlarda serbest olan bu cam filmler, tamamen karartmayan oranda belirlenecek. Böylece, ön camda cam filmi kesinlikle yasak olacak. Ön yanlar için uygulanacak oran artık yüzde 30'u geçemeyecek. Yani ön yan cam filmler yüzde 70 geçirgen olacak. Bu oranlar belirlenirken AB standartlarından yola çıkılarak, hazırlandı. Yapılan toplantılar sırasında alınan kararlar çerçevesinde ön camlardaki düzenlemenin güvenlik açından da büyük bir önem taşıdığı belirtildi.
Güvenlik kameralarının görüş alanlarının, araçların ön bölümlerini görecek biçimde olacağı ifade edildi. Düzenleme uygulamaya girene kadar ceza kesilmeyecek. Uygulamanın başlamasının ardından, ön camlardaki filmler çıkartılacak. Bu düzenlemelerde uygulamayanlar ağır kusurlu sayılacak. Sökmeyenler de böylece araç muayenesinden geçemeyecek. 
Yolda belirlenmeleri durumunda da araçlar trafikten alın konacak. Halen trafikteki 5 milyon araçta cam filmi bulunduğu tespit edildi.