HER ne olursa olsun, ne yaşarsak yaşayalım; yeni yıla yeni umutlarla gireriz. Çünkü biz insanoğlunun, her şeyin daha güzel olacağına dair umutları her zaman olmuştur.
Millet olarak bu konuda iyiyiz.
Aynı zamanda güçlüyüz.
Umudumuz bize güç katıyor.
Esnaf işlerinin daha iyi olacağını, çalışan daha iyi şartlarda geçimini sürdüreceğini, işsiz iş bulacağını, aşksız aşık olacağını, çocuksuz bebe umuduyla her yeni yıl yeniler heyecanını.
Olumsuzlukların altından kalmak konusunda ciddi bir iradeye sahibiz. Kolay kolay pes etmeyiz biz.
Yoruluruz ama her zaman umut vardır.
Bırakmaz, vazgeçmeyiz.
Memleket açısından düşündüğümüzde, gün be gün azalsa da umudumuz diridir. Her yeni gelişme, umudumuzu alevlendirir.
Mesela…
Artık bir şeyleri geride bırakabilecek olmanın heyecanıyla; hızlı trenin açılmasını, havalimanı, stadyum gibi büyük yatırımların temellerinin 2018’de atılmasını umut ediyoruz.
Elektriklerimizin bir daha yerli yersiz kesilmemesini, suyumuzun kirli akmamasını; bu gibi hizmetlerin aksatılmadan sunulmasını bekliyoruz.
Memleketin elektrik kesintilerini kaç kez kaleme aldık hatırlamıyorum. 2017’den bahsediyorum, 90’lı yıllardan değil…
Eee artık Türkiye de, dünya lideri ülkeler arasında yerini aldı, değil mi?
“Biz de, Yozgatlılar olarak, çağa uygun, modern ve kaliteli hizmetler alırız artık” düşüncesi, haklı olarak
bağlayacak bizi hayata.
Esentepe’de, ana bulvarda, kaldırım yok ve orada yaşayanlar bir an önce kaldırımlarına kavuşmayı umut ediyor. Kayseri Karayolları tarafından yapılan asfalt çalışmaları tamamlanmış olsa da, kaldırım olmadığı için yollarda yürüyen çoluk çocuğa araba çarpacak endişesi taşıyor onları evlerinde bekleyenler…
Sadece bu da değil…
Kazalar yaşanmadan tedbirlerin alınması umut ediyoruz.
Zira Atatürk yolu girişinde ve 100. Yıl Sanayi Sitesi kavşağında önlemlerin alınabilmesi için çok sayıda trafik kazası meydana gelmesi gerekti. Bilmem kaç kişinin malına ve canına zarar geldikten sonra önlemler alınabilmişti.
Umarım yeni yılda bu anlayış değişir ve vatandaşın başına iş gelmeden evvel önlemler alınır.
Giden mal geliyor da, can gelmiyor maalesef…
Yeni yapılan şehir hastanesi girişinde önlemler alına kadar o kadar çok kaza olmuştu ki o kavşakta, biz haber yapmaktan yorulmuştuk artık.
Ekonomik anlamda beklentilerimiz de var yeni yıldan.
Yozgat’a istihdam sağlayacak yatırımların gelmesini istiyoruz.
Devlet eliyle yatırım gelmeyecekse bile -ki bunu uzun vadede asla kabul etmiyoruz- Yozgat’a yatırımcıyı  teşvik edecek kanunların bir an evvel çıkarılmasını istiyoruz.
Teşviklerin tekrar gözden geçirilip, Yozgat gibi illere, İl’e özel teşvikler çıkartılmalı.
Biz Yozgat ile Kayseri’nin, Konya’nın aynı pakette yer aldığı teşvik yasaları istemiyoruz. Çünkü bu tür teşvik yasaları, memleketimize değil, zaten kalkınmasını hayli geliştirmiş o büyük illere fayda sağlıyor. Aynı zamanda bunlar, ilimizi kalkındırmaktan çok, memleketten göçe zemin hazırlıyor.
    Sadece hizmet sektörü ve alt yapı çalışmalarıyla değil, 2018’de Yozgat’ın sosyal ve kültürel çehresini de değiştirecek, yaşam kalitesini arttıracak, insanların boş zamanlarını aileleriyle birlikte değerlendirebilmelerini sağlayacak yeni yatırımlar bekliyoruz.
    Kaçılacak değil, “YAŞANABİLİR BİR YOZGAT” istiyoruz. Çünkü biz Yozgat’ımızı seviyoruz…