Yozgat’ın günlük özgür gazetesi İleri bugün 49. Yılına girdi.
Rahmetli babam Nazım KAYHAN’ında bu gazete de emeği var.
İleri Gazetesinin kuruluşunda ve 1989 yılı sonuna kadar mücadelesinde Aslan KARADELİ’nin de emeği var.
“Yerköy ilçesinde Nazım Kayhan ağabeyimin “Yerköy” gazetesinde haberlerim yayımlanmaya başladığında “Ben gazeteci olacağım” demiştim. Aradan neredeyse 40 yıl geçti. Gazetecilikten başka bir mesleğim olmadı. Dahası gazetecilikten başka bir gelirim de olmadı. 
Elinizde tuttuğunuz gazetemiz İLERİ’nin bir dönem sorumluluğu bendeydi. Yayınını sürdürdüğü her dönemde İLERİ bağımsızlığını korumayı bildi.” Diyen gazetemiz Yazıişleri eski müdürü usta gazeteci Saygı ÖZTÜRK’ün de emeği var.
İleri’ye, Yozgat’ın ilk ofset baskılı günlük gazetesi ve ilk vasıflı gazetesi ünvanlarını alırken verdiğimiz mücadelede hiç yılmayan Yazıişleri eski müdürü Seyfi ÇELİKKAYA’nın da emeği var.
İleri gazetesinin unutulmayan ağabeyim rahmetli Ayhan KÖYLÜOĞLU, Temel SÖNMEZ, Erdem EROL ve Seda ERKILIÇ’ın da emekleri var.
Salim TAŞÇI, Tarık YILMAZ, Ahmet SARGIN, Yılmaz GÖKSOY, İhsan ÇELİKKAYA, Mustafa TEKER, Sami YAZAREL, Adem DÜZCAN, Rıfat ÇAKIR, Murat İNCE, İlhan MASARİFOĞLU, Şahin ÖZMEN, Selahattin KOŞTAN, Oktay YILDIRIM, Mehmet HACIİSMAİLOĞLU, Cansu TIRAŞOĞLU, Betül Yıldırım AKYOL, Hamit UZUN, Harun YOZGAT, Bayram ERDOĞAN, Reşit ÜNAL, Adem KARABULUT ve Ömer ÜNAL’ın da emekleri var, ayrıca şuan emek vermeyi de sürdürüyorlar sağ olsunlar…
Kayhan ailesinin üçüncü kuşak gazetecileri Yasin Nazım KAYHAN ile Erhan KAYHAN’ın da emeklerini yazmadan geçemem. Onlar, ne kadar ağır bir yükün altına girdiklerinin bilincindeler, inşallah dededen toruna geçen bu mesleği çocuklarına taşırlar.
Usta karikatürist Ergin ASYALI’nın da çizerek iki kelimede anlattığı İleri Gazetesi gerçekten çok tecrübeler edindi. Çok engellerle mücadele etti, etmeye de devam ediyor.
Yozgat küçük bir il, herkes birbirini tanıyor, kim ne yapıyor iyi bilir Yozgatlı, o yüzden ayrıntıya girmenin pek manası da yok.
Her şeye rağmen İleri gazetesi yıllara meydan okuyarak elinden geldiği kadar haberlerini tarafsız yapmaktan hiç kaçınmamıştır. 
Bakın önümüzdeki Pazar günü, yani 5 gün sonra ülkemiz için çok önemli bir seçim yapılacak. Yozgat’ta da bu heyecan doruk noktada, şu anki siyasilere sorun ''Tarafsız hareket eden gazeteler hangisi diye?'' Tartışmasız İLERİ gazetesi ilk sırada yer alacaktır eminim…
İleri gazetesi çok seçimler gördü, taraf olmaktan hep kaçındı, ama bir tek Yozgat adına hep taraf oldu, olmaya da devam ediyor.
Yukarı da isimleri yazılı (ismini sehven unuttuğum varsa özür dilerim) İleri’ye emek vermiş, vermeye devam eden tüm mensuplarımıza, tüm okurlarımıza, konuk yazar sayın Emin ÇÖLAŞAN ve Saygı ÖZTÜRK’e, konuk karikatürist Ergin ASYALI’ya teşekkürü bir borç biliyorum.
Böyle bir gazetenin 25 yılı aşkın bir süredir sahipliğini üstlenmekten de ONUR duyuyorum…
İleri’nin 50. Yılında buluşmak dileğimle saygılar…