BİR yıl öncesi Siyami Hocamın aracılığıyla tanıştığım Fransa’da yaşayan şair ve senarist Yozgatlı hemşerimiz Payidar ZARAMAN Beyefendi Yozgat ile ilgili bir projesinden bahsederek; ÜTOPYA YOZGAT adıyla bir sinema filmi çekmek istediğini konuyla ilgili uygun bir köy aradığını söyledi.
Filmin konusu hakkında bilgi aldıktan sonra bu filmin İnceçayır köyünde çekilebileceğini söyleyerek köyümüze davet ettim. Birlikte İnceçayır köyünün sokaklarını, arazisini, Etnograf müzesini ve kütüphaneyi gezdik. Payidar Bey daha o gün orada kararını verdi, (bu filmi burada çekeceğiz) diyerek şahsımı kendi heyecanına ortak etti.
Kendisi yurt dışında olmasına rağmen dostluğumuz günbegün ilerledi ve üç ay öncesinden Ütopya Yozgat filminin hazırlıklarına başladık.
Temmuz ayının başlarında İnceçayır köyüne gelen kırk kişilik oyuncu ve Çekim ekibi, bu filmin ne kadar önemli bir proje olduğunun ispatıydı sanki.  
Çekim ekibinin başında Batuhan KALAYCI gibi değerli bir Hoca vardı. Öğrencileriyle birlikte uzun metrajlı sinema filmi çekmenin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Öyle bir ekip oluşturmuşlar ki her biri birbirinden kıymetli, bir o kadar fedakar ve dost canlı insanlardı. İş zamanı herkes aldığı sorumluluğu hakkıyla yerine getiriyor, birlikte üzülüyor, birlikte sevinmiyor, hemen herkes kıyafetleri dahil, birbirileriyle lokmalarını paylaşıyorlardı. 
Başta Yardımcı Yönetmen Batuhan KALAYCI olmak üzere her biri ayrı bir şehirden Yozgat’a gelmiş,  sanat yönetmeni, ses yönetimi, ışık ekibi ve ekipmanı tatlı bir telaş içerisinde, Anadolu’nun seksen hanelik bir köyünde tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen  görevlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeydiler.
Çekim saatleri dışındaysa köy çocuklarıyla bütünleşmeleri, onlara hayal kurmayı öğretmeleri, kimi zaman bir baba veya Ağabey, kimi zaman çocuk ruhuyla oyunlarına eşlik etmeleri takdire şayandı. Hiç usanmadan her fırsatta bu ekibi uzaktan izledim, kendimi o çocukların yerine koyarak gelecekte ne büyük bir hikâyeleri olacağını düşledim.                                                            
Ne kadar da şanslıydılar. Bizler çocukluğumuzda sinemaya gitme hayalini bile kuramazken, bugün bu yavrular sinema filminin nasıl çekildiğine şahitlik etmekle kalmadı, bir çoğu filmin bazı karelerinde  kısa da olsa gönüllü olarak  rol aldı. Ben inanıyorum ki bugün yaşadıkları bunca güzellikler çocuklarımızın hafızasında çok güzel izler bırakacak, bu film burada bitmeyecek.
Filmin konusuna bilerek girmiyorum. Sanırım birkaç ay sonra Yozgat’ta galası yapılacak. Filmde rol alan oyuncuların tamamına yakını Yozgatlı olmasıyla Ütopya Yozgat farklılığını ortaya koyacak. 
Çekim ekibi de aynı şekilde memleketimizde yetişen Bozok Üniversitesinde okumuş, bu toprakların havasını teneffüs etmiş insanlardan oluşmakta. 
Bugüne kadar Yozgat adına yapılmış ve Yozgat’ta çekilen filmler arasında çok özel bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. 
Senaryosuyla, Yönetmeniyle ve oyuncu kadrosuyla ÜTOPYA YOZGAT filmi Türk halkı üzerinde hafızalarda güzel izler bırakacağı kanaatindeyim.
Yozgat Valimiz Sayın Ziya POLAT Beyefendi hafta sonu tatili olmasına rağmen ailesiyle birlikte filmin çekimlerin yapıldığı İnceçayır köyüne gelerek yerinde izledi, manevi desteklerini esirgemedi. Devletimizin Yozgat temsilcisi Sayın Valimize çok teşekkür ederim. Sayın Valemizin kültür ve sanata ne kadar önem verdiğinin açık göstergesiydi.
Yaklaşık bir aydır süren çekimler esnasında tabi ki birçok olumsuzluklarda yaşadık. Bunlardan birisine değinmeden geçemeyeceğim. Yozgat eski askerlik şubesinde yapmak istediğimiz ve öncesinde talebimizi ilettiğimiz halde, bazı yetkililer tarafından bahaneler üretilerek o sahneyi başka bir yere kaydırmak zorunda kaldık. Keşke yaşanmasaydı da konu bütünlüğü içerisinde o güzel binayı da gösterme fırsatımız olsaydı.
Yörüğün göçü yolda düzelirmiş. Bu filmin çekimleri esnasında eksiklerimizi de tespit ettik. İnşallah bundan sonraki yapılacak film veya dizilerde noksanlarımızı tamamlayarak Yozgat’ı Sinema Televizyon alanında yeni bir perdeyi aralayacağız,  gelecekte Yozgat’ta yer alacak projelere destek vermek amacıyla yeni filmler, yeni yüzler ve ekipmanlarımızı eksiksiz hale getirerek sanat dünyasına kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu daha başlangıç!