SAYIN Bahçeli son günlerde sık sık telaffuz etmeye başladı:” Bu bir bekâ meselesi!” diyor.  Sayın Bahçeli tüm eleştirileri bir kenara bıraktı Ak parti iktidarına, Başkanlık sistemine ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz destek sunuyor. Hem de hiçbir şart öne sürmeden, pazarlık yapmadan. Şimdi düşünmek gerekmez mi, acaba neden, niçin, niye? 
Paylaşımlarında bahçeli diyor ki:” Tecrübe, sadece başımıza gelen hadiselerin yekûnu değildir. Esasen tecrübe, başımıza gelenlerle ne yaptığımız, ne yapacağımız, neyi başaracağımızdır. Tecrübeli siyasetçi demek, pek çok badireyi yenmiş, beka ve birliğe samimiyetle yüreğini koymuş adam gibi adam demektir.”
Ve devam ediyor:” Beka, Şems-i Tebrizi’de misal olarak şöyle anlatılır: “Kötü huyların yok olup onun yerine Allah’ın vasıflarının ağır basması ve böylece Allah’a yaklaşıp ebedi olunması.” Beka demek var olmak, diri kalmak, bağımsız yaşamak, ebediyetin ufkuyla buluşup bütünleşmek demektir.”
“Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. İşimiz yoksa yarın olur, yoksulsak gün gelir varlığa kavuşuruz. Yani konu az yedim, çok yedim konusu değildir. Bunların hepsi aşılır, ama beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner.”
“İşte kalpte iman, millette beka, devlette akıl, şehide vefa Türk milletinin tarihi vasfı ve vakarıdır. Bekayı bilmeyen milleti bilmez, tehditleri görmez, tarihten anlamaz, ecdadı tanımaz. Bakınız ne diyordu Gazali: “Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder.” Beka özdür, payidar milli ömürdür. Kabukla uğraşan, kalburla elenip gitmeye de mahkûmdur.”
Bunlar Sayın Bahçelinin paylaşımları! Benim dikkatinizi çekmek istediğim konu şu: Ne oldu da MHP Lideri Bahçeli bir anda Türk Milletinin beka konusunu gündeme taşımaya başladı? Sanırım gördükleri çok şey var!...Uyarmak istediği konular var: Başkanlık sistemi yerine oturmadı; PKK ile mücadele devam ediyor,FETO ile mücadele bitmedi, Türkiye Cumhuriyeti içerden ve dışarıdan top yekun saldırılarla karşı karşıya. ABD ve NATO yakınımızda üstü kapalı bir Kürt devleti kurdurmanın sinsi planlarını yapıyorlar. Ülkemiz zaman zaman ekonomik saldırılarla karşı karşıya kalıyor…Yani üstü kapalı ama açıktan ülkemize karşı saldırı ve imha palanları yapılıyor.
Bu ciddi tehlikeyi görmüş ve sezmiş olan Devlet Bahçeli: “Bu bir beka meselesi “diyor. Basit bir mahalli seçimi genel seçim havasına çevirip top yekun bir saldırı başlatmadılar mı? Adına ittifak denilip PKK’ ve tüm terör örgütleri ile güç birliği kurmadılar mı? Güya fikirleri ayrı, görüşleri ayrı gibi gözüken partiler bir araya gelip gönül birliği kuruyorlar(!) Bu size bir şeyler hatırlatmıyor mu? Bence Bahçeli: Beka Meselesini gündeme getirerek devletin hassasiyetlerini ve ülkenin güvenliğini gündeme taşıyor: Seni anlıyor candan alkışlıyoruz Sayın Bahçeli; evet bu bir gelecek ve beka meselesi: Vatanseverim diyen herkesin küçük, basit hesapları bir kenara bırakıp beka sorununa sahip çıkması gerekmez mi?…