BİZİM Mahalle deyince ilk önce tabiî ki Aşağı Nohutlu Mahallesi gelir akla. Burada da ilk akla Aşağı Nohutlu Mahallesi Muhtarı Rasim Demirkapak gelir. Muhtarımız ne uzun boylu, ne kısa boylu, orta boylu, şişman güleryüzlü babacan bir adamdır, muhtarımız. Kendisini sabah erken vakitlerde meydan yerinde bulunan Özcan Markette görebilirsiniz. Hizmet aşkıyla 7/24 saat görevinin başındadır. Canla başla çalışarak Aşağı Nohutlu Mahallesinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır, muhtar Sayın Rasim Demirkapak...
Yozgat Belediyesi Başkanı Sayın Doktor Kazım Arslan bey ve belediye ekipleriyle birlikte, organizr bir şekilde çalışarak Aşağı Nohutlu Mahallesinin ihtiyaçlarını karşılamak için çok emeği ve çabası, gayreti vardır. Abide İşhanı 2. katında Muhtarlar Odasındadır yeri. Onu her zaman ya odasında yada mahalle aralarında dolaşırken bulabilirsiniz. Çok çalışkan, mütevazi, sevecen, babacan bir kişiliğiyle yardımsever iyi bir muhtardır.
Sabahları Aşağı Nohutlu Mahallesinin temizlik görevlileri tarfından temizlenmesini sağlar, parkların, bahçelrin, çeşmelerin temizliğinin yapılıp yapılmadığına, çevredeki çöplerin alınıp alınmadığına, mahalledeki bulunan çeşmelerin akıp, akmadığına bakar. Sorun varsa ilgililere iletip, sorunu  çözer. Bu çeşmelerin başında Camızlık Çeşmesi gelir. Suyunun akıp akmadığına arızalanıp suyunun kesildiği vakit çeşmenin Fen işleri ve Sular İdaresi ekiplerinin başında durarak,  suyun akmasını sağlar. Ayrıca cadde sokak ve parkların temizliğinin ilk etapta kontrolunu sağlar. Çöplerin çöp konteynerlerinden alınıp alınmadığını kontrol eder. Ve böylece Aşağı nohutlu mahallesi cadde ve sokaklarının temiz bir görünümünü ilk etapta sağlar...
Temiz bir çevre sologanıyla yola çıktıktan sonra gerek mültecilerin ve yoksul vatandaşların Belediye Aş evinden ekmek ve yemek dağıtımının düzenli yaplıp yapılmadığını kontrol eder. Kapı kapı dolaşarak gerektiğinde kimsesiz ve yalnız yaşayan insanların ekmek ve aş teminini belediye görevlilerine ileterek sağlar bizzat.
Ayrıca ikametgah belgelerinin, kayıp nüfus cüzdan belgelerinin suretlerini imzalar ve mühürler.
Kapı kapı dolaşarak odun kömür yakacak giyecek, ekmek, aş dağıtımının kontrollerini sağlar. Ayrıca Aşağı Nohutlu mahallesinin seçim zamanlarında seçim listelerini askıya çıkararak vatandaşlarımızın hangi okulda oy kullanacaklarında da yardımcı olur.
Zaman zaman Belediye Başkanımız ile beraber muhtar olarak mahalle toplantılarında mahalle sakinlerinin sorunlarını dinler ve Başkan beyle birlikte mahallenin sorunlarına aydınlık çözüm getirirler.
Sokak ve cadde aydınlanmalrında lambası geçmiş veya kırılmış ve yanmayan sokak lambalarını gerek ÇEDAŞ ve Belediye ekiplerine bildirerek aydınlanma sorunlarına çare getirir. Ayrıca park ve bahçelerin ve caddelerin çiçeklendirilmesi, yaşillendirilmesi, ağaçlandırılması konularında Belediye ile ortak organizasyonlarda bulunur Rasim Bey Sayın Muhtarımız. Gariban fakir dostudur. Yakacağı olmayanları tespit ederek Belediye tarafından odun, kömür yardımı, ekmek ve aş dağıtımlarını düzenli bir şekilde organize eder. Mahallemizde bulunan park ve çeşmelrin temizliği ve çevre düzenlenmesinde aktif bir rol oynar.
Muhtarimız temiz kalpli, güleryüzlü sevecen, iş canlısı, görevinin başında 24 saat aktif bir şekilde Aşağı Nohutlu mahallesinde senelerdir canla başla hizmet aşkıyla senelrdir aynı görevi başarı ile yürütmektedir. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan beyin başkanlığında toplanan Muhtarlar toplantılarına katılarakda görüş ve önerilerinide Sayın Cumhurbaşkanımıza ileterek, Sayın Cumhurbaşkanımızn emir ve direktifleri doğrultusunda kapı kapı dolaşarak hizmetlerine devam etmektedir. Buradan kendisine başarılar dilerimiyiki varsın Muhtar Rasim Demirkapak. esen kalın saygı ve sevgilerimle gününüz aydın olsun efendim.