Daha önce sosyal medyadan da duyurduğum esnaf yazısını olağanüstü gündem nedeniyle ertelemek zorunda kaldım.
Malumunuz ülke, yeni başbakan kim olacak konusuna kilitlenmiş durumda.
Başbakan Ahmet Dağutoğlu’nun AK Parti için kongre kararı almasıyla birlikte yeni genel başkan ve başbakanın kim olacağı sorusu gündeme oturdu. Ankara kulislerinde dahi bu konu tartışılıyor.
AK Parti 22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu kongre tarihine kadar parti çalışmalarını durdurdu. Grup toplantıları yapılmayacak ama başbakanın milletvekilleriyle veda toplantısı hazırlığı içerisinde. Adaylık için hemşerimiz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın isimleri öne çıkıyor.
Aslında, daha önce de genel başkanlık için partide konuşulan Binali Yıldırım isminin başbakanlık için de sıklıkla gündeme geldiğini biliyoruz. Fakat kısa süre önce Yıldırım’ın oğlunun kumar fotoğraflarıyla ilgili haberlerden dolayı sıkıntılı günler geçirdiğini duyuyoruz.
Kulislerde ibrenin Bekir Bozdağ’dan yana olduğu konuşuluyor. Ülkenin gündemine oturan bu gelişme, Yozgat’ı da etkisi altına aldı.
Özellikle bir Yozgatlının isminin başbakanlık koltuğu için adının geçmesi Yozgat kamuoyunda konuşulan konuların en başında…
Görünen o ki Ak Partideki değişim rüzgârları, sadece genel başkanlık operasyonuyla sınırlı kalmayacak. Kabine, genel merkez ve grup yönetiminde köklü değişiklik yapılacak.
Bizi, yani Yozgat’ı ilgilendiren ise bu değişikliklerin ortasında bir Yozgatlının olmasıdır.
Bir Yozgatlı olarak, elbette tercihimiz yeni başbakanın Yozgatlı olmasıdır. Bizim derdimiz Yozgat'tır. Bu anlamda Yozgat milliyetçiliği yapanlara da hak veriyorum. Şayet gerçekleşir ise; bu durumu nasıl Yozgat'ın lehine çeviririz ve Yozgat bu durumdan nasıl istifade eder, bunları masaya yatırırız.
"Ne faydası olacak ki?" türünden açıklamaların memlekete bir faydası yok. Biz bu hamleleri nasıl Yozgat lehine çevireceğimizi düşünelim. Yoksa eleştirmek en kolayıdır. Ben de vaktiyle işsizlik, göç, yatırımlar vs gibi konularda çok eleştiride bulundum ama mevcut durum farklı. Elmayla armudu karıştırmayalım.
Velhasıl, kişisel çıkarlar Yozgat'ın menfaatlerinin önüne geçmemeli.
Bizim için aslolan Yozgat'tır!..
Her ne kadar bir Yozgatlının ismi yeni başbakan olarak ülke gündemine otursa da, AK Parti Yozgat teşkilatı henüz ortada net bir şey olmadığı için konuya müdahil olamıyor. Bu nedenle, Bozdağ’la ilgili parti kademesinden bir açıklama yapılmasını beklemiyorum.
Bu noktada en büyük görev sivil toplum kuruluşlarına düşüyor.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’ın kişisel sosyal medya hesabından Bozdağ’ın fotoğrafını paylaşarak yaptığı; “Siyasi kimliğimiz ne olursa olsun. Söz konusu Yozgat ise gerisi teferruattır. Çünkü Yozgat kaderim, ötesi tercihimdir. Bir Yozgatlının başbakan olması gurur verir yolun açık olsun hemşerim” açıklamasının ardından Yozgat’ın önde gelen sivil toplum kuruluş başkanlarına, Bekir Bozdağ’ın yeni başbakan olarak gündeme gelmesiyle ilgili düşüncelerini sorduk.
Farklı siyasi görüşlere sahip olmalarına rağmen, Yozgat’ın en güçlü sivil toplum kuruluşu başkanları; Metin Özışık, Latif Altın, Mehmet Erkekli, Uğur Bektaş, İlhami Bakıcı, Mehmet Saygı, Ali Çatar, Çelebi Altuntaş, Kazım Şimşek ve Durak Arıkan özetle; “Yozgatlı başarılı siyasetçi, hemşerimiz Bekir Bozdağ’ın başbakan olmasından gurur duyarız” dediler.
Kimi bilemez, kimi de bulamaz deriz ya hep, işte bulup da bunamayalım.
Tabi ki bulursak…
Ankara’daki Yozgatlı bürokratlar başta olmak üzere, tüm ülkede yaşayan Yozgatlıları ve haliyle de memleketimizi etkileyecek bu gelişmeyi Yozgat için fırsata dönüştürmek bizim elimizde.
Düne sıkışıp kalmanın da, basit siyasi hesapların peşine düşmenin de memlekete faydası olmaz.
Sadece Yozgat’ın değil, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk defa bir Yozgatlının ismi başbakanlık koltuğu için bu kadar iddialı olarak ülke gündemine geliyor ve konuşuluyor. Bence konuyu bu minvalde değerlendirmek gerek.