YOZGAT Valiliği, İl genelinde korona virüsü ile mücadele konusunda bir çalışma başlattı. Esnaf ziyaretlerinde bulunuldu, maske takılması, ortamın temiz tutulması, sosyal mesafe konularında uyarılarda bulunuldu. Lise Caddesi'nde, halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde Polis otolarından ''Maskenizi takın, sosyal mesafeye uyun. Korona virüs salgınını hep birlikte mücadele ederek yeneceğiz'' anonsları yapıdı/yapılıyor.
Yozgat Valisi Ziya Polat, ''Gerekli uyarılar yapılıyor. Kurallara uyulmaması halinde yasal işleme başlanılacak, para cezası kesilecek'' dedi. Yani, mesafe kuralına uymayan, maske takmayanlara ceza uygulanacak.
Genel itibariyle sokaklarda dolaşanlar, işyerlerinde alışveriş yapanlar maske takma konusuna uygun hareket ediyor/etmeye çalışıyor. Bazıları sokakta yürürken maskesini olması gereken yere değil, koluna takmayı uygun buluyor. Sanıyorum sosyal mesafe kuralı dışında, tek başına kimsenin bulunmadığı sokakta yürürken, yine tek başına dağlarda, tepelerde, piknik alanlarında dolaşırken maskenin kola monte edilmesi normal karşılanabilir. Ama diğer ortamlarda sosyal mesafe kurallarına uyulmuş olsa bile maskesiz, mesafenin fazla bir anlamının olmadığını düşünüyorum.
Bazıları var ki, 'Bize birşey olmaz!' modunda. Belki, o kişiye herhangi birşey olmayabilir. Mesele, bana birşeyin olup-olmaması değil. Benim bir başkasına virüsü bulaştırma ihtimalimin olmasıdır. Zira, 'virüs' dediğimiz şey gözle görünürlüğü yok. Sapasağlam insanların virüsü taşıyan olma ihtimali de yüksek bulunuyor. O nedenle aman dikkat!..