Çok konuşan biri değilim, iş yapan, yaptığı işlerle konuşulan biri olarak tanınmak isterim. Eleştirme, tenkit etme, başkasını çekiştirme hastalığım yoktur.
Emeğe saygı duyarım, alın teri dökene şükranlarımı sunarım. Edebiyata sevdalı yiğit insan gazeteci-şair-yazar Durali Doğan’la başlamıştık bu kutlu yolculuğa. Yıl 1994 şiir şölenleriyle başladı çalışmalarımız.. Radyo ve Tv programlarıyla devam etti…
Çiğdemli, Sorgun, Yozgat şiir şölenleri... Rahmetli Göktürk Mehmet Uytun’la Yozgat Lisesi’nde bir toplantı düzenlemiştim. Göktürk Mehmet Uytun Hoca Yozgat’a bizim davetimiz üzerine birkaç kez gelmişti. Ondan sonrası devam etti  96- 97 şiir şölenleri v.s.
Bu alanda Yozgat’ta ciddi bir toparlanma oldu. Halk Kültürüne ve şiire gönül veren yüzlerce arkadaşımızla görüştük. Elbette çoğu bu işe amatörce başlamıştı. Onları teşvik etmek adına çok fedakârlığa göğüs gerdik.
Çile yumağını dostlarımızla birlikte ördük. Gün geldi, Yozgat çalışmalarını tamamladığımızı düşününce il dışına açılmayı planladık. Kendi halinde şiir yazan, sazıyla ozan vari çalıp-söyleyen arkadaşlarımızda önemli ilerlemeler gördük. Onların şehirlerarası yarışmalarda ilimizi gururla temsil edebilecekleri görünce dernekleşmeyi düşündük.
Yine çoğunuzun bildiği gibi 2006 yılında Yozgat Şairler-Yazarlar Birliğini kurduk. (Ondan önce Sorgun Ozanlar Derneğini kurmuştuk.) Yerköy Kültür Derneği-Yerköy Halk Aşıkları Derneği-Yerköy Abdallar Derneği derken bu alanda bir dernekleşme faaliyeti başlattık.  Şair- Yazar, aşık- ozan arkadaşlarımızla bir çok faaliyette bir araya geldik.
Dernekleştikten sonra il dışına açıldık. Yozgat-Sürmeli Konulu Şiir Yarışmaları, Şiir okuma-yorumlama yarışmaları ve İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmaları ile şiire ve şairlere dikkat çekmeye çalıştık. Sanırım derneğimiz bu alanda bir otorite oldu. Şiirin yanı sıra Yozgat’ı tanıtma görevini üstleneceğimizi ifade etmiştik..Bu görevimizi de fazlasıyla yaptık.
Arka arkaya üç yıl süreyle Kars Aşıklar Bayramına katılarak ilimizi onurla temsil ettik. Arkadaşlarımızın şiirleri ve şiir yorumları Kars’da büyük yankı uyandırdı. Kars Aşıklar Bayramı bizim için önemliydi, Uluslararası boyutta yapılan ve 250-300 aşığın-ozanın katıldığı bir yarışmaydı. Yozgatlı şairler bu yarışmalara damgasını gururla vurdular. Onları yürekten alkışlıyor, kutluyorum.
2006 Sürmeli Festivali şiir yarışması ve Şiir Şölenine 70’in üzerinde konuk şair- yazar katıldı. 2007 Sürmeli Şiir Günlerine 50’ın üzerinde Şair-Yazar, 2008 Sürmeli Festivali Şiir Şölenine de 40 kadar Şair-Yazar arkadaşlarımız katıldı. Bunların hepsi de illerinde ve bölgelerinde tanınmış, sevilen, sayılan insanlardı. Yazılarında Yozgat tan övgüyle söz ettiler.
Bu arkadaşlarımız uzun bir süre Yozgat’ı anlattılar.. Yozgat onların gönlünde bir sevda oldu. Yozgat onlar için kardeş şehirdi. Biz de diğer şehirlerde yapılan sanat etkinliklerine, Şiir Şölenlerine, panellere katıldık ve şerefle Yozgat’ı temsil ettik...
Araştırmacı Yazar-İhsan Işık’ın yayımladığı Türkiye Şairler, Yazarlar ve Edebiyatçılar Ansiklopedisine 50 ye yakın arkadaşımızın biyografisini gönderip bu unutulmaz eserde yer almalarını sağladık. Türkiye genelinde çıkan sanat edebiyat ve şiir dergilerinde arkadaşlarımızın eserlerini yayınlattık.
Araştırmacı-Yazar Durali Doğan Hocamın Yozgatlı Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi bu alanda çıkarılmış en mükemmel eser oldu. Emeğe ve alın terine saygımızdan dolayı Türk Edebiyatına gönül verenlere destek olmaktan başka göreve talip olmadık.
 İkinci bir dernek olarak kurduğumuz Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği bu anlamda yeni bir toparlanmayı amaçlıyor.
Günümüzde binlerce şiir, hikâye, roman, deneme ve makale yazan arkadaşlarımız var. Amacımız kültür ve sanat alanında gayret gösteren dostlarımıza sahip çıkmaktır. Bu gayreti teşvik etmenin bizim için bir görev olduğunu düşünüyoruz. .