YETMİŞLİ yılların sonuydu. Siyasetin de en cafcaflı zamanı.
Yozgat İmam Hatip Ortaokulunda okuyordum. Sosyal Bilgiler Hocamız Cemal TÜREYEN “Vatan Bayrak” temalı bir kompozisyon ödevi verdi, bir hafta sonra teslim edecektik.
BAYRAK DELİSİ başlıklı kompozisyonumu daha o akşam yazarak ödevimi tamamladım, A4 kâğıdına temize çekerek günü geldiğinde teslim ettim. 
Bir hafta sonra yazılı kompozisyon ödevinin notlarını okuyan Cemal Hocamız, tüm sınıfın notunu vermiş benim ismimi okumamıştı.
Tam el kaldıracaktım ki Cemal Hoca, “ismini okumadığım kim var?” dedi.
Ayağa kalkarak, “ben varım Hocam” cevabını verdim. 
-Osman KARACA sen misin?
-Evet Hocam…
''Bu hikayeyi nereden yazdın?'', sorusuna kendim uydurup, kurguladığımı söyledim. 
-Yurt dışında bir yakının var mı, buna benzer bir yaşanmışlık mı duydun da yazdın?
-Hayır Hocam hiçbir yakınım yurt dışına gitmedi, tamamen kurgu, dedim.
Ve Cemal Hocam koca sınıfta bir tek bana on vermişti.
İşte bana yazmayı sevdiren o Öğretmen, Cemal TÜREYEN olmuştur.  O kompozisyon bugün roman olma yolunda gün be gün ilerliyor.
Çocuk yaşta köy odalarında dinlediğim gazilerin harp hatıraları, cenk meydanlarına dönüştürdükleri köy odaları, yaşlı bedenlerine destek olarak kullandıkları bastonlarını silaha dönüştürerek yastığı siper yapmaları gözlerimde canlanmıştı. 
Kimliğini, kişiliğini kaybetmiş bir insanın ruh halini yansıtmıştım. Sonrasında o bayrağın aslında bir bez parçası olmadığını anlatmıştım.
 O günden beri bayrağımıza olan sevgim katmer katmer artmış, nazlı hilalin  gökyüzünde çırpınarak dalgalanması, ecdadımızın fedakarlığını, yetim kalan şüheda yetimlerinin göz yaşlarını, hürriyetimin ne büyük bir servet olduğunu anlatır gibiydi. Nerede ay yıldızlı bir bayrak görsem oturur saatlerce seyretmek isterim.
Bazı şeyleri kaybetmeden kıymetini bilmek gerekir.
Yozgat Mekteb-i Sultani Futbol Takımı'nın formalarına lütfen iyi bakın, o zaman beni daha iyi anlayacaksınız.
Göğüslerinde yukarıya bakan hilal, yıldız ise o futbolcunun kendisi. Türk bayrağının canlı simasını anlatır.
UEFA Avrupa Futbol Şampiyonasında Ülkemizi temsil eden Türk Milli Takımı oyuncularında Yozgat Mektebi Sultani Futbol Takımı'nın ruh halini görmek isterdik, fakat yine olmadı.  
Sorun Hocada mı, Futbolcularda mı? Bir türlü çözemedik.
Cemal TÜREYEN Hocama saygı ve minnetlerimi sunuyorum!!!