Vardı ama şimdi ebedi dünyasında…
Ağabeydi, arkadaştı, dosttu. Yüreği insan sevgisi, saygısı ile yolgeçen hanıydı. Kırılır kırmaz, eğilmez, bükülmez hani ya “Dosdoğru adam” derler ya, aynen o kalıbın başında gelenlerindendi. Mustafa Ekmekçi ağabeyimiz bir okuldu. On sayfa tutacak bilgiyi, tek sayfada en ince detayına kadar yazardı.
Azerbaycan’dan aynı uçakla Ankara’ya geliyorduk, yarım saat kadar sohbet ettik. Hiçbir not almadı, iki gün sonra Cumhuriyet Gazetesi’nde köşesini okuduğumda, anlattıklarımı harfi harfine yazmıştı. Arada bir telefonla konuştuğumuzda,  Mustafa abi, herkes ev dükkan alıyor, siz almıyor musunuz? dediğimde “Salim benim kalemimden başka sermayem yok” demişti.
21 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 12.00’de Cebeci Asri Mezarlığı’nda anma yapıldı. Mustafa Ekmekçi ağabeyimizin eşi Aldoğan Ekmekçi, kızı Özlem Sayar, (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüzlü, Işık Kansu birer konuşma yaptılar. Eşi Aldoğan Ekmekçi anılarını anlatırken, Mustafa abi bir dostunun sabah sabah kapısını çalar, daire içerisinden “Kim o” sesi gelir. Mustafa abi “Ekmekçi” der. Daire içerisinden cevap gelir “Ekmeğimiz var istemiyoruz…” Mustafa abi bir daha “Ben Ekmekçi” içeriden yine aynı ses “Ekmek var kardeşim” denince “Ben Mustafa Ekmekçi…” cevabını verince, kapı açılıp buyur edilir. Ahmet Arif, Arman Talay ve kıymetli ağabeyimiz Ali Abalı ile sohbetleri ve yığınla anılar film şeridi gibi geçiyor belleklerden…
Mezar taşında, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın, “Ekmekçi” şiiri Mustafa abiyi bir nebzede olsa anlatır ama Mustafa Ekmekçi abimiz bir iki şiire sığmaz, bir romanda az gelir. Işıklar içerisinde uyusun.

EY TÜRK MİLLETİ 
4 Temmuz kara günü unutma,unutturma...
5000 yıllık geçmişe  sahip,Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının başına,Irak-Süleymaniye de ABD conilerince çuval geçirildi… Bir Türk evladı olarak diyorum ki bugün kara bir gündür unutma  unutma unutma…

Salim Taşcı