İki gün önce gazetemizi ziyaret eden, çok da sevgidiğim ağabeyim ile seçimlerden gelmişten geçmişten derin bir sohbet ettik..
Konuşma kelimelerinin düzgünlüğünden ve saygısına her daim hayran olduğum kariyer sahibi ağabeyimin siyaset hakkındaki fikirlerini ve isteklerini dinledim uzun uzun. Evet kendisi vatanın esven ve her daim vatanı için mücadele eden bir isim... Bu yüzden bu sohbetin ardından kendisinden gelen ve seçimlerdeki yaşanan olayların kendince yorumunu, bana ayrılan bu köşeden, hiç bir kelimesine dokunmaksızın sizlerle paylaşmak istedim.
Siyasetin içinden gelmiş bir ağabeyin biraz sitem, birazda öneri içeren metkubu;
Siyaset kelimesi Arapça kökenli olup seyis kelimesinden gelmektedir. “Seyis”te herkesin bildiği gibi atı tımar eden ata bakan yetiştiren kişidir.
Seyis deyince de ilk akla gelenlerden biri;  Köroğlu efsanesindeki Bolu Bey’inin atlarına bakan büyüten Seyis Yusuf’tur. Hüzünlüdür Seyis Yusuf’un hikayesi.
Dağları tepeleri aşarak,evinden barkından aylarca uzak kalarak Bolu Beyine, padişaha (Sultan lll.Murat) hediye edilmek üzere bir tay bulur ve getirir.Yıllarca kapısında hizmet eden Seyis Yusuf’un getirdiği bu tayı beğenmeyen zalim Bolu Beyi “Sultan lll.Murat’a bunumu layık gördün” diye Seyis Yusuf’un gözlerine kızgın mil çektirir.
Bolu Beyinin beğenmeyip de “bu uyuz tayı benim kapıma nasıl getirirsin” dediği tay Seyis Yusuf ve oğlu Ruşen Ali (Köroğlu)’nin elinde kısa zamanda bir küheylan olur. O dışarı atılan yaralı bereli tay ustasının elinde kartal gibi uçan,şimşek gibi çakan,koşarken arkasında rüzgar estiren bir kırat olur.Seyit Yusuf’un oğlu Ruşen Ali’yi de koskoca bir Köroğlu yapar.O “Kırat” olmasaydı bugün dilden dile anlattığımız Köroğlu efsanesi olur muydu acaba?
Niye anlattım bu hikayeyi; gelin tekrar siyasete gelelim.
Köroğlu Efsanesi’ne bir de şu açıdan baksak ;Seyis Yusuf’u nereye,Köroğlunu nereye,Kırat’ı nereye zalim Bolu Beyini nereye,Sultan lll.Murat’ı nereye, koyarsınız.
2009 yerel seçimlerinde MHP den aday olarak %27,8 oy almış bir  Mansur Yavaş var.Yozgat milletvekilimiz ve MHP Yerel Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz herkesten önce “asla adayımız olamaz” deyip açıklama yapıyor.
Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’ye Mansur Yavaş’ın aday yapılmaması yönünde yoğun bir kara propaganda ve bilgi kirliliği yapılıyor.MHP nin bütün kapıları (bazı genel başkan yardımcılarının karşı çıkmasına rağmen) Mansur Yavaş’a kapatılıyor.
MHP kapısından içeri dahi alınmayıp Genel Başkanla görüşme yapmasına bile izin verilmeyen Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu’nun partisinde; AKP nin ve Melih Gökçek’in korkulu rüyası oluyor. Bolu Beyinin yıllar önce  yaptığı hatayı, 2014 Türkiyesinde sağolsun Sadir Durmaz MHP tabanına ve Genel Başkanına karşı yapıyor.
MHP  Genel Başkanını ve camiasını yanılttıkları yetmezmiş gibi,MHP’ye gönül vermiş, umut bağlamış milyonlarca eli öpülesi insanı da, Bengütürk Tv ye(02.04.2014 saat 22:00 Medya Meydan proğramı) çıkarak bu seçimlerde başarılı olduk diye avutuyor.
Ankara’da %8 , İstanbul’da %4 alan bizim gibi MHP ye gönül verenler ise ;yapayalnız kalmış yaşlı teyze ve amcaların dediği gibi     “ Bi Köroğlu bi Ayvaz galdık bi başımıza” deyip oturuyoruz.