BENİ tanıyan herkes bilir çocuk sevgimi. Eş, dost, arkadaş arası sohbetlerde “Sen, çocukları çok seversin; bu iş, bu etkinlik tam senlik.” “Çocuk nerede, sen orada.” gibi cümleler kurulur tarafıma. Gururla taşırım bu özelliğimi. Karakter özelliklerimden en çok övündüğüm şey; çocuklara olan hassasiyetimdir. Kirlenmeyen dünyalarıdır belki de beni çeken. Masumiyetleri beni benden alır.
Bir derneğin çocukları için gece geç saatlere kadar ilk gün hazırlığı yaptığımı, yorgunluğumun diğer gün çocukların enerjileri arasında kaybolduğunu bilirim. O gece, beni kartonların arasına yumulu gören arkadaşım: “Sen çok büyüksün!” demişti de gülmüştüm. Çünkü ben; büyük olmayı değil, çocukların dünyasında küçük kalabilmeyi istemiştim. Arkadaşım gönül büyüklüğünden bahsetmişti tabii ki. Dudaklarım teşekkür ederken, hep çocuk masumiyetinde kalmalı insan, hiç büyümemeli demişti yüreğim.
Samimiyetine inandığım tek sevgi; bir çocuğun kalbinden yayılan ve içimi sıcacık yapan yalın sevgidir. Çünkü çocuklar karşılık beklemeden severler. Menfaat nedir bilmezler. Hep söylerim: “Çocuklar, bir verip, karşılığında bin alabildiğimiz en güzel varlıklardır.” Tıpkı bir tarla gibi; özenle sürdüğünüz toprağa avuçla tohum ekersiniz, toprak, ilginizin ve sevginizin karşılığında ambar dolusu mahsul verir. Bir çocuğun hayatına ektiğiniz sevginin vereceği mahsul; sizi ömür boyu mutlu edecektir, bu mutluluğu yaşadığım için kefilim.  
Bir çocuk gülse, mutluluktan uçar kalbimin kanatları. Bir çocuk ağlasa, gözyaşı çocuğun gözlerinden akar, benim yüreğimden. Bir balonla, bir şekerle gülebilen çocuklar, büyüklerin oynadığı kirli dünya tiyatro oyununun ağlayan oyuncusu olmasınlar. Masum, minik bir serçe gibidir çocuklar. Dokunmayalım serçelerimize. Cıvıl cıvıl uçsunlar, koşsunlar, ötsünler coşkuyla… 
Anlamsız hırsları yoktur çocukların. Kötülük bilmezler. En büyük kötülükleri bir arkadaşının elinden oyuncağını almak, ağladığını görünce dayanamayıp geri vermektir.
 “Dünyayı güzellik 
kurtaracak
Bir çocuğu sevmekle 
başlayacak her şey.”
Çünkü sevilmediğini düşünen, aile şefkatinden mahrum, ilgisiz kalmış her çocuk, yaşı gereği kendisine yaklaşan kirliliğin farkında olmayacaktır. İşte istismar da tam bu noktada çirkin yüzünü gösterecek, çocuğu hem fiziksel hem ruhsal açıdan yaralayacaktır.
Çocuk istismarcılarına karşı kurulur yüreğimde dar ağacı.
Vicdanımdan kırılan kalemin sesi gelir.