BİLİM ve Kitap Dostları Derneği Yeni yönetim kurulunu belirledi. Yeni yönetime seçilen arkadaşlarımıza başarılar dileriz. Hayırlı bir hizmete talip olduklarını düşünüyorum ve bu hizmeti önemsiyorum. İnşallah etkin güzel bir çalışma ile derneğimizin adından söz ettireceklerdir buna inanıyorum. Bu dernek neden önemli?
Okuma kitap okuma alışkanlığını geliştirme ile ilgili bir anlatım..Yani bilgi çağına ayak uydurabilmemiz için okumayı tutku haline getirmek  durumundayız.…Kitaba dost olan ülkeler gelişiyor…  Ülkemizi insanları bilgi toplumu olma yolunda ilerlemedikçe gelişen çağa ayak uyduramayacaktır.. Okumayan bir toplum haline gelmişiz. Bu bizim adımıza üzücü bir durumdur. Çağımız bilgi çağıdır. Gelişme bilgiyle, teknolojiyle olur. Bilgisayar çağına ayak uyduramayanlar küçülmeye, yok olmaya mahkûmdurlar... Çağa ayak uyduramayanlar gelişen toplumların elinde oyuncak olarak kalacaklardır...
Bunlar ifade edilirken bir kültürden Osmanlı-Türk kültüründen övgüyle söz ediyoruz. Osmanlı’da mektep medrese yok diyenlere tarihinizi iyi okuyun demek geliyor içimden.. Günümüzle değerlendirdiğimizde karşıma çıkan tablo tam tersi... Avrupalı Osmanlı gibi olmuş, Osmanlı’nın formları ortaçağın Avrupalısı gibi... 
Dinimizin temelinde “oku” denilen insanlar, okumayan, kitaptan uzaklaşan bir topluma dönüşü vermiş. Kitap kurdu olmak zorundayız. Okuma saati uygulamasına takılmayınız. Evlerimizde, işyerlerimizde mutlaka birer kitap dolabı bulundurmalıyız. 
Anne-baba olarak öncelikle biz okumalıyız. Evde, işyerinde otobüste, yazıhanede nerede olursak olalım kitap elimizden düşmemeli! Olunmalı, anlatmalı ve Türk toplumuna okuma alışkanlığı  kazandırmalıyız. Aslında buna mecburuz. Çünkü biz kalkınmak istiyoruz, biz gelişmeyi düşünüyoruz,  o halde kitapla dost kalmaya mecburuz!...
Okumayı; okuma-yazma olarak değerlendirirseniz iş tamam!... Okuma-yazma bilmeyen insanımız kalmamış, bu sevindirici bir gelişme. Ancak her şey okuma-yazma ile tamamlanmıyor. En büyük sıkıntımız okumayı bir tutku, sevda haline getirememişiz!... Topluma okuma alışkanlığı kazandıramamışız! 
Tüm gelişmiş ülkelerde okuma alışkanlığı bir sevdaya dönüşmüş!... Biz de ise kitap okumak adeta çileye dönüşüyor!...Evlerimizden uzaklaştırdığımız eserler; bürolarımızdan attırdığımız kitaplar kütüphane raflarında çürümeye terk edilmiş durumda. Kaçımızın evinde kütüphanesi var? Kaç esnafın dükkanında okuyabileceği birkaç kitabı var? Kaçımız okumayı alışkanlık haline getirmişiz?         
Kitapla gelişmeyi kalkınmayı yakalamış. Kitap okuma kampanyaları ile kitap okunur mu bilmem? Ancak hepimizin üzerine düşen görevler var. Yediden yetmişe gencinden ihtiyarına kitapla olan dostluğumuzu kazandığımızda, işte o an gelişmenin, mutluluğun anahtarını yakalamış olacağız. Eğitim top yekün olmak zorunda, “Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek” temel düsturumuz olmadığı sürece gelişen çağa ayak uyduramayız, gelişemeyiz, kalkınamayız. 
Derneğin  yeni yönetime seçilen arkadaşlarımızın Listesi: Ömer Tansel, Hüseyin Aktaş, Veysel Çekerek, Recep Kunduz, Satı Sargın….ve Yedek Üyeleri: İhsan Yüzbaşıoğlu, Harun Yozgat, Yasemin Doğru, Hüseyin Durusoy, Birsen Şöhret… Evet birikimli, heyecanlı, azimli arkadaşlarımız. İnşallah güzel çalışmalarla bizleri mutlu edecekler, başarılar diliyoruz.