Bilim ve Kitap Dostları Derneği –Yozgat Şubesi Genel Kurulunu yaptı. Derneğin amacı bilimsel çalışmalara kapı aralamak ve okuma alışkanlığını bir sevdaya dönüştürmek. Beşikten mezara kadar ilim öğrenme düsturunu topluma hakim kılmak. Ülkemizi bilimde teknolojide ve eğitimde en üst seviyelere getirme gayretinde olmak. Özel  kütüphaneleri geliştirip okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak…
Bilim ve Kitap Dostları Derneğinin kuruluş amacını Yozgat Vali yardımcısı Şükrü Çakır şöyle dile getirdi: 
 “ Derneği kurarken ve tüzüğümüzü yaparken arkadaşlarımız milletimizin, halkımızın iki önemli zayıflığını yetersizliğini tespit ettiler ve gözlemlediler. Gelişmiş toplumlara nispetle az kitap okuyor; az da kitap yazılıyordu. Bilimde de halı hazırda çok geriydik.
 “Aziz ve necip Müslüman Türk Milleti 300 yıldır bilimde bilimsel araştırma ve gelişmelerde Avrupa ülkelerine ve özellikle Amerika’ya nispetle geri kalmıştı. Hz. Peygamberimizin “ İlim Müslüman’ın yitik malıdır nerede görülürse oradan alınmalıdır “ ve yine “ İlim Çin’de de olsa gidip alınız” buyurmasına rağmen 1400 yıl önce ümmetine bu yönde istikamet göstermesine karşılık son 300 yıl boyunca bir inkıtaya veya kısırlığa uğramışız.
 “ Sebebi her ne olursa olsun  Atatürk’ün Cumhuriyeti kurup bütün okullarımıza, gençliğimize, eğitimcilerimize “ Hayatta en hakiki mürşid ilimdir”  talimatına kadar sırt dönülmüştür. Cumhuriyet döneminde de aradaki fark kapatılamamış.
 “Aradaki farkın kapatılması, hatta bilimde çağdaş ülkelerin önüne geçilmesi yönünde devletimizin Milli Eğitim kurumlarının ve üniversitelerimizin yanında bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalara biz de destek vermek amacını seçtik.
 “İkinci önemli gerilik ve zayıflık ise kitap okuma alışkanlığımızdadır. Etrafımızda yaptığımız gözlemlerde yürütülen ulusal ve uluslararası istatistiki tespitlerde Avrupa ülkelerinde kişi başına yılda 6 kitap okunurken ülkemizde ise 6 kişi ancak bir kitap okuyabilmektedir.
 “Bu iki temel soruna elbette çözüm bulmamız ve bu toplumsal eksiklerimizi yanlışlıklarımızı en kısa zamanda düzeltmemiz ve gidermemiz gerekir. Güçlü bir sivil toplum eliyle vasıtasıyla devlete yardımcı olmamız gerekir. Şu dönemin iktidarı bu partinin muhalefeti diye bakmadan siyaset üstü sadece bilime ve kitaba odaklanmalı ve bir sivil toplum oluşturmalıydık.
 “Derneği kuran arkadaşlarımızın gayelerinin temelinde ve hedefinde böyle kutsi ve ulvi bir amaç bulunmaktadır. Yani Türk toplumunun üç yüz yıldır Bilim ve Kitap gibi iki medeniyet değerinde de iki medeniyet temelinde de geri kalmasının yaralarını sarmak istiyorduk.” (Dernek Tüzüğünden)
Bilim ve Kitap Dostları Derneği Yozgat Şubesi resmi işlemlerini tamamlayarak açılışını gerçekleştirdi. Derneğin resmi işlemlerinden sonra üye müracaatları kabul edildi ve geçtiğimiz hafta sonu da birinci olağan genel kurulu yapıldı. Kongre divan başkanlığına Mali Müşavir Hüseyin Durusoy, Başkan Yardımcılığına Emekli Müftü Abdullah Şahin, Katip üyeliğine de Edebiyat Öğretmeni Ekrem Gürer seçildiler. Yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimine geçildi.
Bilim ve Kitap Dostları Derneğini Yozgat Şubesinin yeni yönetim kuruluna: Ahmet Sargın, İsmail Koçak, Ekrem Gürer, Yasemin Doğru, Mustafa Teker, Satı Sargın, Hüseyin Aktaş, Veysel Çekerek, Ömer Aydoğmuş, Harun Yozgat  oy birliği ile seçildiler. Denetim Kuruluna ise: Abdullah Şahin, Hüseyin Durusoy, Ahmet Türker, Hacer Güçlü, Murat Türkmen ve Mustafa Yalçın seçildiler.(Devamı var)