Bilim ve Kitap Dostları Derneği Genel Kurlunu yaptı. Derneğin amacı bilimsel çalışmalara kapı aralamak ve okuma alışkanlığını bir sevdaya dönüştürmek. Beşikten mezara kadar ilim öğrenme düsturunu topluma hakim kılmak. Ülkemizi bilimde teknolojide ve eğitimde en üst seviyelere getirme gayretinde olmak. Özle kütüphaneleri geliştirip okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak…

               Bu konuda yapılan ön sunumdan örnekler sunmak istiyorum sizlere: “Bilim ve Kitap Dostları Derneğinin vizyonu: -Ülkemizin ve toplumumuzun bilimsel geriliğine karşı ve günümüzde ticari hırslara, ideolojik ütopyalara alet edilen bilimi, olması gereken fıtri mecrasına yönelterek inançlı insanlığa şifa olacak bir gelişme kazandırmak, bireylere geleneksel yaşam yerine bilimsel ve mantıklı doğal organik sağlıklı bir yaşam kazandırmak. Bilimi insanlığa şifa olacak şekilde önce ülkemize sonra İslam Ülkelerine hızlı bir şekilde ilerletmek vizyonunu takip etmekteyiz.

           “Kur’anın ilk ayeti  olan “İkra” emrini biz yalnızca “ tilavet”  olarak algılamıyor, anlamıyoruz. Biz bu ilahi emrin Müslümanın etrafını – çevresini gözlemleyerek anlamak varlığını cismin işleyiş kanunlarını tespit etmek, kendi hayatı için kolaylıklar geliştirmek sonra da uzaya yönelmek oranında kendine özğü yapı ve kanunları tespit ederek kulluğun merhalelerini kafirlere karşı alabildiğince güçlendirmek ve genişletmek “ emri” olarak anlamaktayız.

            “Allah’ın izni ile insanlığa iyilik yolunu açsın, bilimi üreterek savaşlara felaketlere ve yoksulluklara karşı insanlığın çözümü olsun istiyoruz. “ İnsan, insanın kurdudur “ diyen bilim yerine “ İnsan insanın kardeşidir” diyen bir bilim ve felsefeyi geliştirmek istiyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma ilkesini” “ sev ve sevilme “  “Yurtta sulh ve cihanda sulh” ilkesini insanlığa benimsetmek istiyoruz. Bu ilkeleri vizyon ediniyoruz.

           “Kitabı kendi boyutunda ve hacminde okumak ve okutmak. Kitap  okuma eylemini kişilerin bir beyin gelişimi ve beyin egzersizi olarak görmek ve benimsetmek istiyoruz. Kitap okumanın kişilerin bir vazgeçilmez alışkanlığı ve yaşam biçimi oluncaya kadar çalışmak istiyoruz. İnsanlar kitap bulamadıkları için kitaba ulaşamadıkları için değil, kitap okuma alışkanlıkları olmadığı için tercihen kitaba yönelmediklerine inanıyoruz. Yine insanlar etraflarına tahkim edilen ve etraflarına donatılan lüks ve ticari sunumlardan dolayı kitap okuma ihtiyaçlarını ya hissetmiyorlar ya da en sona erteliyoruz.

         “Biz insanlarda kitap okuma isteği ve ihtiyacı uyandırılması gerektiğine inanıyoruz. Çocuklara, gençlere ve yetişkinlere öncelikle kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini  düşünüyoruz. Bu amaçla kurslar açılmalı, çeşitli farkındalık etkinlikleri yapılmalı inancındayız.”

            “Derneğimiz üç temel çalışma alanı ortaya koymaktadır. 1-Bilimsellikte kararlılık  ve farkındalık oluşturmak. Bilimsel olmayı hayatın her alanında her kişinin toplumda bilimsel düşünmesini, bilimsel davranmasını teşvik etmek. 2-Toplumdaki kişilerin kitap okuma alışkanlıklarını artırmak ve yaygınlaştırmak. Eğitimler yapmak, kurslar açmak farkındalık etkinlikleri yapmak. 3-Mahalle kütüphaneleri oluşturmak, oluşturulan mahalle kütüphanelerinin yanında veya bir bölümünde KİTAP KAFE kurmak ve çalıştırmak.

            “Mahalle kütüphanelerinin kapılarını dini bayram günlerinin birinci ikinci günleri hariç haftanın her günü saat 8. den akşam 24 e kadar açık tutabilmek. Kitap okuyanlara ücreti mukabilinde çay, kahve, meşrubat, simit tost kek benzeri aparatifleri okuyucuya sunabilmek. İnsanımızı toplumumuzu daha çok kitap satın almaktan ziyade kütüphanelerden yararlanmaya kütüphanelere üye olmaya yöneltmek. Etkinliklere, üyelik tesisi ile bu amaçlarımızı gerçekleştirmek.

         Medeniyetin BAYRAKTARLIĞI olan Bilim ve Kitap  yolunu ve davasını, ülküsünü asla derneğimiz ve grubumuz olarak bırakmayacağız ve terk etmeyeceğiz. Aktardığımız sanat kültür ve medeniyet bilincimizi toplumun her alanına ve kesimine yaymaya ve taşımaya azimli ve kararlıyız. Çağrı yapar ve ilan ederiz.”( Genel Kurul Sunumundan: Hazırlayan- Şükrü Çakır)