YAŞADIĞIM saldırının ardından emniyet ekipleri, olaya karışan öğrencileri buldu.
Olaya karışanlar üniversite üçüncü sınıfta okuyan öğrencilerdi.
Yaşanan olaydan dolayı pişmanlık duyduklarını dile getirerek şahsımdan özür dilediler, helallik istediler.
Bir tanesi, arkadaşının haftaya Polis Özel Harekat sınavına katılacağını beyan ederek, ‘Bizden şikayetçi ol ama bu arkadaş gitsin, sınava girebilsin’ teklifinde bulundu.
Yazdığım yorumu yanlış anladıklarını, galeyana gelerek böyle bir girişimde bulunduklarını üzüntüyle dile getirdiler.
Vatansever ve milli duyguya sahip bu arkadaşların tahsil hayatlarının sonlanmaması adına şikayetimi geri çektim.
O arkadaşın böyle bir olaydan ötürü siciline leke gelmesi yerine, Polis Özel Harekat sınavına girerek, polis olmasını istediğim için şikayetimi geri çektim.
Mühendislik okuyan arkadaşın okulunu bitirip, okul projeleri tasarlamasını istediğim için şikayetimi geri çektim.
Her fırsatta yanımda olduğunu beyan eden ve gösteren devlet büyüklerimiz, yöneticilerimiz de bu düşünceyi doğru ve olgun bir yaklaşım gördü ve mesele sonuçlandı.
Kamuoyunun bilgisine sunuyorum.
ONLARIN ŞEKERİ VE BİZİM ŞEKER
SAĞLIK otoriteleri insan sağlığı için şekerden uzak durulması çağrısı yapıyor.
Gündemde bizim Sorgun’daki şeker fabrikamız yer alınca, şeker üzerine konuşmaya devam edelim istedim.
Sağlıkçı değilim, ama düşünüyorum da geçmişteki ecdadımız şeker kullanırken, neden bu denli rahatsızlıklar ortaya çıkmıyordu?
Konuyu biraz araştırınca karşımıza aslında herkesin bildiği şeyler çıkıyor.
Aslında bizi doğalı dururken ne olduğu belirsiz şeker veya tatlandırıcılar yaşlandırıp, hastalandırıyor.
Tükettiğimiz her üründe bulunan mısır şurubu, bizi hasta ve sağlıksız ediyor.
Bizim Anadolu’nun şekeri kristalleşme özelliğine sahip bir nimet…
Uzmanlar, tıpkı kar tanesinin kristalleştiği gibi pancar şekerinin de fabrikada, doğal kimyası ile kristalleşebilen tek ürün olduğunu söylüyorlar.
Buna karşın mısır şurubu asla öyle bir şey değil…
Uzmanlar yine aspartam denilen bir maddeden bahsediyor…
Tatlandırıcı olarak pek çok üründe kullanılırmış ve vücutta belirli koşullarda zehirlenmeye ve yan etkiye yol açarmış.
İşte bizim pancar şekerinin karşısında bu ürünler yer alıyor.
Ayrıca bu tarz tatlandırıcıların 20 kuruşluk miktarı, 2 lira civarındaki bir kilogram şekerin işlevini görmekteymiş.
Piyasada NBŞ olarak adlandırılan nişasta bazlı şekerler, son 30 yılda görülen şişmanlık hastalığının en önemli nedeni olarak gösteriliyor.
Sorgun Şeker Fabrikası özelleştirilirken, bu tesislerde üretilen, yaratıcının bize doğal bir nimeti olan pancar şekerinin yerini bunlar mı alacak korkusu ve endişesi yaşanıyor işte.
Haydi selametle…
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN
*Afrin’e sevgi mesajları gönderen Yenipazar İlkokulu’nun minik öğrencilerini.
*Hafta sonu oynayacağı maç ile kaderini tayin edecek olan Yozgatspor’u.