Balık mevsiminin çoktan açılmasıyla balığın yanına yakışan maydanoz, roka, limon, soğan, domates beşlemesinden söz etmekte fayda var.
 Maydanoz
Bir provitamin A kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücüne, kılcal damar sistemine adreanal bezine ve troid bezine iyi gelir. Suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı artırarak oksijeni metobolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım eder.
Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir.
Roka
Roka iştah açıcıdır. Mideyi, kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Karaciğere faydalıdır. Uyarıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Öksürüğü keser. Vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
 Limon
Limon kalbi kuvvetlendirir ve rahatlatır. Tam bir kan temizleyicidir. Limon böbrek taşlarını, böbrek kumlarını ağrısız ve sızısız atılmasına yardımcı olur. 
Sürekli uyku halinde olan bir kişi gün içinde içeceği bir bardak limonatayla daha enerji dolu olacaktır.
Soğan
Vücut direncini artırır ve vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür. 
Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser. Damar tıkanıklığını önler. Kandaki şeker seviyesini ayarlar, şeker hastalarına faydalıdır.
Domates
Özellikle lif açısından zengin kabuklarıyla yendiğinde sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı giderir. 
İyi bir idrar söktürücüdür ve vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kanı temizler. Hastalıkları önlemede çok etkilidir.
**
PATİLERİNE KUVVET
Her zaman kedi ciğere bakacak değil ya… Bu sefer oltayla balık avlayanların hayranları sahilin iştahlı kedileriydi. Bazen uzaktan, bazen yakından balıkçıları takip altına alırken amatör balıkçıların etrafı birden kalabalıklaşmaya başladı. Sahil kenarında hareketli dakikalar yaşandı. 
Uzaktan göründüğü kadarıyla bu olay balıkçı kovalarında tutulan balıkları kedinin yemesi gibi yönündeydi. Ama işin aslının öyle olmadığı kalabalık arasından gelenlerden öğrenildi.
 Meğer meraklı kedi; olta ucundaki balığı yemek isterken boğazı oltanın ucuna takılıvermiş. Neyse ki oradakilerin kısa bir uğraşı sonucunda kedicik özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz patilerine kuvvet uçarak kaçarak gitti. Sağlığı da umarım iyidir diyelim.