YOZGAT’ta 1994 yılından beri kültür sanat faaliyetlerin içerisindeyiz. İlk derneğimizi 2003 de Sorgun’da, ikinci derneğimizi 2006 yılında Yozgat’ta kurduk. Bu tarihten önce de alt yapı çalışmalarımız olmuştu. Şair ve yazarlar derneğini kurarken iki şeyi amaç edinmiştik. Birincisi yörenin kültür ve sanat değerlerini araştırmak, halk kültürünü yaşatmak ve âşıklık ozanlık geleneğini devam ettirmek. İkinci amacımız da Yozgat’ın tanıtımına katkıda bulunmaktı..
Hem il içinde de hem de iller arasında birçok kültür sanat faaliyetleri düzenledik, kültür sanat çalışmalarına katıldık. Yozgat’ın tanıtımına da katkımızın olduğunu düşünüyoruz. “Yozgat Sevdası” isimli kitabımızda bu tanıtımın ne denli yapıldığını belgelerle ortaya koyduk. Yaklaşık 15 yıldık kültür ve sanat adına yapılan faaliyetlere adımızı yazdırdık: Bazılarının görmemezlikten gelmesine, duymak istemesine rağmen, yılmadan, usanmadan faaliyetlerimizi sürdürdük. Takdir edenlerden Allah Razı olsun.
Burada isimlerini sayamayacağım kadar çok arkadaşımızın emeği geçti. Başta araştırmacı  gazeteci yazar Durali Doğan olmak üzere yüzlerce arkadaşımızın desteğini, çabasını gördük. Hepsinden Allah razı olsun. Bazı valilerimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız bize destek olup alkış tuttular bunları da inkâr edemeyiz. Esnaftan ve kurum müdürlerinden ( başta Sivil Toplumla ilişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu ve Kültür -Turizm Müdürlüğü Personeli olmak üzere) faaliyetlerimize destek olan dostlarımız oldu hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.
Gördüğümüz ve tanık olduğumuz bir konu var: bazı il ve ilçe belediyeleri kültür sanat çalışmaları yapan kişi ve derneklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Hem maddi hem de manevi destek veriyor. Hatta yetkililerin beyan ettiğine göre Belediyelere Kültür ve Sanat faaliyetleri için özel ödenek tahsis ediliyor. Ne hikmetse bizler bu ödeneklerden hiç faydalanamadık!...Yozgat belediyesi bu manada derneğimize ve şair yazar arkadaşlarımıza destek olmadı, eserini çıkarmaya veya eserini satın almaya yanaşmadı. 
Belediye kültür sanat çalışmalarında yerel sanatçıları, yerel araştırmacı ve yazarları görmemezlikten geliyor. Para harcanmıyor mu? Elbette harcanıyor ama il dışından davet edilip Yozgatlı sanatçının hakkı olan ödenek başkalarına peşkeş çekiliyor. Bunu söylediğimizde zülf-ü yâre dokunmuş oluyoruz. Ama bu bir gerçek, yöre sanatçıları, yörenin şair- yazar ve ozanları destek görmüyor.  Onları niçin görmemezlikten geliyoruz? Bunlar bizim kendi öz değerlerimiz değil mi? 
Bu sitemimiz de haklı değil miyiz Allah aşkına?...Şimdi soruyoruz: Belediyelere kültür ve sanat çalışmalarına destek olmak üzere ödenek geliyor mu, gelmiyor mu? Biz geliyor olduğunu biliyoruz... Geliyorsa bu ödenekten Yozgat’ın şairi, yazarı, ozanı, sanatçısı niye faydalanamıyor? Haa!.. Siz bunları yerel sanatçı, yazar olarak görmüyorsunuz? İlla dışarıdan ithal sanatçı gelecek!.. Ben de derim ki: Siz kendinize yazık ediyorsunuz: balçıkla güneş sıvanmaz! Altın çamura düşmekle değerini kaybetmez. Rahmetli Yılmaz Göksoy’un ifadesiyle:” Altının kıymetini sarraf bilir!” siz görmeseniz de onlar gerçek, var, aramızdalar ve kültür sanat çalışmalarında fedakarca emek sarf ediyorlar!...Tabi ki hakkımızı da.