Düzelir elbet benimde bayramlara kalan umutlarım ve elbet gözlerine çıkan bütün yollarım açılır.
    Aşka düşmüşsem bir gece yarısı, mesafelerin lafımı olur?
    Kılavuzum ay ışığı gözlerindir. Tutunurum gözlerine ve gelirim sabahın  üçlerinde, beşlerinde…
    Sevişmelerimiz her defasında bir başka yaza kalsa da, beklemelerim teninin sıcaklığından, dudaklarındandır. Suretim bilirim ki gözlerinde, cismim yüreğinde ve bilirsin ki bütün ruhum, ruhunun hapsinde yaşar…
Uzun zaman oldu sevdiğim sana yine yazamadım ancak bugüne kısmetmiş. Yarın bayram ve sen çok uzaklardasın. İçimin titreme nöbetleri hiç geçmiyor. Öyle özledim ki sevdiğim, bayram bileklerime, bayram ayaklarıma pranga olup geçiyor ve dünden kalan ne varsa hasret adına yüreğimi binlerle çarpıp bölüyor…
    Sakın ağlama oralarda, biliyorum gurbetlik zor, biliyorum ha! Deyince yol vuslata yetişmiyor. O yollar ki her geçen gün biraz daha uzuyor ve her geçen gün hasretini katlayarak büyüyor. Elimde olsa kazmayla kazar, kürekle atardım dinmeyen bütün sancılarımızı.
    Fakat aramızda denizler var, dağlar var. Ulaşılmaz birçok engel var. Yinede gözlerimi yumduğumda sabahın üçlerine, beşlerine kavuşuyorum. İnanıyorum sende öylesin. İnanıyorum biz rüyalarımızda yarım kaldığımız yerdeyiz sevdiğim…
    Hani ağlamak yoktu?
    Hani görmesen de bin yıl, yaşadığımı bilmen yeterli, dertlere, kederlere yüreğinde yer yoktu?
    Hani söz vermiştin bir daha hiç ağlamayacaktın? Hani rüyalarımıza Akdeniz yakışır, hani ellerimiz tuzlu sularda yıkanırdı? Hani senede bir gün olsa bile sımsıcak temmuzlar bize yeterdi?
    Söz vermiştin bana ağlamak yoktu ve söz vermiştin bana sarılmasak da bir daha, kadere dargınlık yoktu?
    Evet, sevdiğim yarın bayram; başkalarının başkalaşan dünyaları  için, vuslata eremeyenlerin, anaların, babaların, çocukların, sevenlerin bayramı.
    Ya biz?
    Evet ya biz? Anasız, babasız, yersiz yurtsuz ve dahası sensiz bensizlerin bu yurtsuzlukları, aitsizlikleri ve yaşam içindeki gelgitleri, yetim halleri ne olacak?
    Yani bir sen kalmışsan bana ve bir ben kalmışsam bütün yitirdiklerimizden sonra sana diyorum, bayramlara kalan umutlarımız ne olacak?
    Hep böyle kırgın, hep böyle yarım kalanlara selam olsun.
    Bu bayramda canımız yandı diyen sevenlere, ağıt yakan dillere, gönüllere selam olsun sevdiğim…
    Sen benim tek bayramım ve tek bayram umudumsun… Umudumu ellerimden alma ne olursun?
    Sonsuz sevgilerimle… Çıldırasıya seviyor, özlüyorum…