ALLAH'a şükür ki: Müslüman bir anne-babadan doğmuşuz, Müslüman bir belde de  yaşıyoruz,  ne mutlu bize ki,  şerefli bir dinin- İslam’ın mensuplarıyız. Bu güzelliklerin kıymetini bilenlere ve bu güzelliklerden haberdar olanlara, bu güzellikleri dolu dolu yaşayanlara selam olsun!.. Bu güzellikleri göremeyenlere de Allah görmeyi nasip eylesin..
Günümüzde İslam  coğrafyasında  kan ve göz yaşı hakim... Zalimlerin zulmüne maruz kalan ve Ramazanı gözyaşıyla, ağıtla figanla geçiren kardeşlerimiz oldu. Onlar için bolca dua edelim. Teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımız oldu mekanları cennet olsun..Şehitlerimize Allah dan rahmet diliyoruz. Şehit ailelerine sabırlar; gazilerimize de acil şifalar dileriz.          
Allah’a şükür bir Ramazan Bayramına daha kavuştuk. Bizleri sağlık ve sıhhat içinde Ramazan Bayramına kavuşturan Yüce Mevla'ya hamd-ü senalar olsun.. Onun sevgili kulu ve Habibi Muhammed Mustafa'ya (S.A.V) da binlerce salatü- selam olsun...  Ashabına, Ehli Beytine, arkadaşlarına ve ona gönül verenlere selam olusun!
Başta Suriye olmak üzere, Filistin, Çeçenistan, Afganistan, Bayırbucak, Irak, Kerkük – Musul, Doğu Türkistan, Arakan, Mimar gibi bir çok Müslüman beldede açlık, yoksulluk sıkıntı ve göz yaşı hakimdi. Gözyaşlarına karışan şehit kanları bizlere kadar ulaştı, içimizi yaktı ve yüreğimizi burktu. Zalimlere beddua ettik, mazlum kardeşlerimizin kurtuluşuna dualar okuduk. Ama elimizden bir şey gelmedi. Ağıtlarını göz yaşlarını iftar sofralarımıza  katık ettik. 
“Müslüman kardeşin kan ve gözyaşıyla bayram ederken sen ne yaptın?” denirse bunun hesabını veremeyiz. Zulmün bitmesi için dua etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimiz için dua etmeliyiz. Allah zalimlerin belasını versin, Allah zalimleri kahretsin ve mazlum kardeşlerimize yardım eylesin!.     
Ancak malum olduğunuz gibi  Bayram kucaklaşma, bayram sevgi, bayram özlem günüdür.. Sevginin, muhabbetin, Özlemin, kardeşliğin yaşatıldığı günlerdir. Sılayı Rahimim ziyaret edildiği günler. Bayramı bayram olarak bilip dostluğu, kardeşliği, ahbaplığı perçinlemek gerekir.Sılayı rahim şarttır… Bayramlar sıcacık duyguların yaşatıldığı mutlu günlerdir. Çocukluğunuzda ki o güzel günleri hatırlayın. Hepimiz o mutlu bayramların özlemini yaşıyoruz.
Bayram gelince, kırgınlıklar giderilmeli, küsler barışmalı, yaşlıların eli öpülmeli düşmanlıklar bertaraf edilmelidir. Hasret ve özlem bitmeli, mutlu bir bayram yaşanmalıdır. Bunları yaşamadan sevgiyi, kardeşliği, barışı nasıl tesis edeceğiz?…Zulümler bitsin, kan dursun, göz yaşları dinsin diyorsak kucaklaşmak, bir olmak ve uyanık kalmak zorundayız. Zulmün durması ve zalimlerin yok edilmesi adına dua bekliyoruz. Zulme rıza zulümdür,mazlumların gözyaşı ile bayram edilemez…
Bayramı bayram gibi yaşamak, bayramı bayram gibi geçirmek Müslüman olmamızın gereğidir. İnsanlar günlük sıkıntılarından geçim derdinden birbirini kırıyor, birbirini unutuyor, iftira, yalan, çamur ve fitne ateşini içimize salmak isteyen münafıklar var, ülkemize saldıran, plan kuran hainler var. Bunlara karşı da uyanık olmak, bir ve beraber olmak zorundayız.
Dostları, akrabaları,yakınlarını, komşularımızı hatırlayalım, birbirimize selam verelim, dostlukları, akrabalıkları unutuvermeyelim. İşte bayramlar bunun için özel ve güzel  bir fırsattır. Bayramda çıkın, dolaşın, bayramlaşın, kucaklaşın. Dostlarınızı ziyaret edin, büyüklerinizi ziyaret edip ellerini öpün; hayır dualarını alın, akrabalarınızı ziyaret edin, onları hatırlayın. Kabristana uğrayın aranızdan ayrılanları hatırlayın, onlar için dua edin. Hastaneleri, çocuk yuvalarını, huzur evlerini, garibanları, yoksulları, yetimleri hatırlayın, kimsesizleri ziyaret edin unutmayın! Türk ve İslam dünyasında zulmün durması için dua edin… Bayramı bayram gibi yaşayıp; komşuları dolaşın, sıcacık çaylarını yudumlayın, aralarında küs olanlar varsa onları barıştırın. Siz birisiyle küsmüşseniz  çekinmeyin önce siz gidin onlarla kucaklaşın. Müslüman'ın bir kardeşiyle  üç günden fazla küs durması yasaklanmıştır!.. Kucaklaşmanın, barışmanın, dostlukları pekiştirmenin zamanıdır.
Allah yar ve yardımcınız olsun. Zulümler bitsin, insanlık huzur bulsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Hayırlı bayramlar. Allah zalimleri, hainleri kahreylesin!...Vatan sağ olsun, canlar vatana kurban olsun..