Bir Ramazan Bayramı sabahı cemaat ile imam bayramlaşırken  cemaatten biri hocam biz Ramazandan razıyız, inşallah Ramazan da bizden razıdır der. İmam da, amca Ramazan da bizden razı ki her yıl on gün önce geliyor cevabını verir. İşin esprisi bir yana, Ramazan yaklaşırken bu sıcaklarda inşallah hayırlısı ile orucumuzu sorunsuz  tutarız telaşı ile başlayan mübarek Ramazan ayı bütün bereketi ve huzuru ile bize veda ediyor. Biz ondan razıydık, umarım Ramazanda razı ayrılıyordur bizden. Şimdi Canım Ülkem Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Yozgat'ta da bayram hazırlıkları bitti veya bitmek üzere, börekler, dolmalar, ev yapımı tatlılar, bayram şekerleri annelerin mutfaklarının baş tacı şimdi. Çocuklara verilecek bayram harçlıkları büyüklerin ceplerinde hazır. Bayramlıklar evin en güzel yerinde saklanıyor.
Arefe günüyse bir başka güzel. O gün oruç tutarsak otuz gün oruç tutmuş oluruz söylentisi ile Arefe günü kesinlikle oruç tuttuğumuz çocuksu sevinçlerimizin günüydü. Mezarlık ziyaretleri geçmişimize saygının sonsuz ifadesi. Kısacası Bayramın güzelliği Arefeden anlaşılıyordu.  
Bu yıl bayram tatilinin de turizmi düşünerek dokuz gün olması nedeni ile  gurbetten sılaya en kutsal yolculuklar yoğun şekilde yaşanacak. Anne babaların gözleri yollarda bayram tadında bayram yaşamak için herkes sıla yolunda. Gurbette bayramın tadı var mı derseniz bir telefonun ucundaki sese duyulan mutluluk kadar. Unutmayalım ki Bayramı bayram yapan şekerin tadı değil,anne ve babaların yürekleriyle tatlandırıp gözleriyle dağıttığı şefkatin tadıdır bayram. Elleri öpülecek, başları okşanacak yüreklerle bayram, bayram tadında yaşanıyor ancak. 
Bu bayramda da, mezarlıklar ve şehit mezarları ziyaretçileri ile dolup taşacak. Bizlerin huzur içinde bayram yapmamız için canlarını feda eden Şehitlerimizin anne ve babalarının ellerinden saygıyla öpüyor, şehitlerimizi  rahmet ve şükranla anarken, gazilerimize saygılarımı sunuyorum.  
Bayram tadında bayram yaşamak için lütfen trafik kurallarına uyalım. Gurbetten gelecek hemşehrilerimizin sağlıklı bir şekilde Yozgat'a gelip dönmelerini temenni ediyor, saygılar sunuyorum. Ülkece mutlu, huzurlu, terörsüz ve trafik kazalarının olmadığı bayramlar yaşamak dileğiyle. Bayramınız Mübarek olsun.