BUGÜN arife yarın Kurban Bayramı. Günler öncesinden alınan veya bağışı yapılan kurbanların kesimine bayram namazı sonrasında başlanacak, akşam saatlerinde şehrin farklı bölgelerinde yükselen dumanlarda kurbanın eti pişirilip, yenilirken, kurban kesmeyenlerin payları da bir taraftan hazırlanacak.

Bayramın ikinci veya üçüncü gününde de kurban kesimi kalabilir. Ama çok nadir, aynı zamanda da çok özel bir duruma endeksli bu. Kurban birinci gün kesilir. İkinci gün sabah saatlerinden itibaren konu komşuya, eş ve dostlara dağıtılır. Bayramlaşma faslı da başlar. 
Önce küçükler gider büyüklerin evine, eller öpülür sohbetler edilir. Bayramın son gününde ise büyükler küçüklere iadeyi ziyarette bulunur. Sohbet ilk görüşmedeki konuyla devam eder, gelişmeler yeniden analiz edilerek, bir sonuca varılmaya çalışılır.

Daha önce belirttiğim üzere Kurban Bayramının bu yılki konusu önümüzdeki yıl yapılma ihtimali yüksek olan genel seçimler olacaktır. Adaylar, aday adayları, gönlünden seçilebilecek sırada yer kapmayı geçirenler boy gösterip, halkın gündeminde kendisine yer edinmeye çalışacaktır.
Yozgat'ta yapılanlar ve yapılmayanlar üzerine yönlendirme yapılmaya çalışılıyor. Üst düzeyde ''Şunları yaptık!'' denilse de tabanda farklı bir ses yankılanıyor. Bu yankılanan sese kulak kabartınca kimsenin yapılana bir şey demediğini, ancak yanlışların sıralandığına tanık oluyorsunuz.

***

Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, sağılık, huzur ve mutluluk içerisinde nicelerine ulaşmanızı temenni edirim.