Seçimden sonra Ramazan ayının girmesi siyasi kulisleri de etkiledi. Seçimin en fazla konuşulduğu Ramazan aylarından birine şahit olduk. Kahvelerde, bahçelerde ve parklarda kendilerine gölge bir alan bulanlar başladılar siyaset konuşmaya…

Belediyenin karşısındaki Cumhuriyet Parkında çok denk geldim siyaset sohbetlerine. Masalarda koalisyon hesapları vardı tabi ki!

Ekonomi çevreleri Ak Parti – CHP koalisyonu üzerinde dururken, taşrada Ak Parti - MHP koalisyonu dilleniyor. Genel anlamda Yozgatlının beklentisi de Ak Parti – MHP hükümetinden yana.

Tabi ki pazarlıklar konuşulacak maddelere göre koalisyon şekillenecektir.

Koalisyon sürecini kısaca özetleyelim…

Ak Partili kurmayların “vazgeçilmez” olarak gördükleri “Çözüm Sürecinin” MHP ile ciddi sıkıntıya gireceğini, CHP'nin ise çözüm sürecine sıcak baktığını ifade ediyorlar.

Koalisyon kurulması halinde AK Parti'nin 258, CHP'nin 132 olmak üzere toplam 390 milletvekili sayısına ulaşılacak ve Anayasa değişikliği de yapılabilecek. MHP ile bu mümkün değil.

MHP ile Ak Parti'nin koalisyon yapılması halinde seçmenin büyük çoğunluğu ortak olduğu için oy kaymaları daha fazla olacaktır. Kim ne söylerse söylersin Ak Parti ve MHP’nin ortak bir tabanı var ve her iki parti de bu tabandan oy kapmak için yapılan icraatları sahiplenme yoluna gidebilir. Tabi ki bu da büyük sorun oluşturacaktır.

Yazımın başında da belirtmiştim, iş dünyasının ve ekonomi çevrelerinin Ak Parti-CHP koalisyonuna sıcak baktığı değerlendiriliyor.

Tüm oklar CHP’yi gösterse de Ak Parti ve MHP’nin tabanları bu iki partinin koalisyon yapmasını istiyorlar. Yaptığım değerlendirmeler ışığında, her iki partinin Yozgat teşkilatları da aynı düşüncenin hâkim olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Evet, bayram yazısını çok uzatmamak gerek…

Malum, Yozgat gibi küçük bir şehirde yaşayan insanlar olarak, Ramazan havasını daha yakından hissettik ve yaşadık. Yozgat’ın sevilecek yönlerinden biri de bu olsa gerek. Kutsal gün ve gecelerin manevi hazzını Yozgat’ta daha fazla hissediyoruz.

On bir ayın sultanı Ramazan’ı geçtiğimiz yıla göre daha serin bir havada yolcu ediyoruz. İnşallah yine yeni Ramazanlarda buluşmak kısmet olur.

Tüm sevdiklerinizle birlikte şeker tadında bir bayram diliyorum.