ÜLKE gündemimiz hızlı değişiyor. Günlük yazıların bile yetişemediği bir hız bu. Haftalık yayınlanan yazılarda ise yazıldığı gün ile yayınladığı gün arasında kalan süre içinde gündemin sürekli değişmesi, yazının rengini yitirmesine neden oluyor.
Özellikle 2020 yılı doğa olayları, siyasi, ekonomik ve birçok açıdan gündemin hızlı değişime uğradığı, sallantılı, çalkantılı, gürültülü bir yıl oldu. Ağladık, şaşırdık, endişelendik, korktuk, kızdık…
Yılın son aylarını yaşıyoruz, bu yıl da bitti demeye hazırlandığımız günlerdeyiz. Yılın ilk üç ayını saymazsak, kalan ayları düşündüğümüzde komedi-dram-film serisi geçiyor sanki gözlerimizin önünden.
***
*Bakan açıkladı mı? Kaç yeni hasta, kaç vefat varmış?
*Okullar ne olacak?
* Aşı bulundu mu, aşı?
*Görüyon mu, grip aşısı da yokmuş.
*Gece benzine zam geldi, sabah da mahalle pazarında fiyatlar ne olur Allah bilir.
*A partisi başkanı askıda ekmek kampanyası başlattı, sonra kürsüden Kraliçe Maria Antoniette tarafından “Açız!” diyen halka söylendiği iddia edilen “Ekmek yoksa pasta yiyin!” sözünü hatırlayamadı. Eveledi, geveledi. Kendi hallerine kendileri güldüler.
Biz de güldük mü?
Güldük.
*B partisi genel başkanı “Eve ekmek götüremiyoruz.” diyen vatandaşa “Abartmayın, alın çay için.” dedi. Çayı kalabalığa fırlattı.
Eee canım, bu halk daha ne istiyor? Askıdan al bir ekmek, çay da geldi. İster ekmek arası çay, ister ekmeği bandır çaya, ye!
*C partisi başkanı “Bunlar gidecek, çare biziz!” diyor sürekli ama her seçimde yerinde sayıyor.
Çarenin halkın kendisi olduğunu C Partisi başkanına hatırlatmak da bana düşüyor.
*Bir bakanın görevinden istifa kararı, istifa olarak görülmüyor; vazife affı olarak değerlendiriliyor. 
*Bir bakan: “TC vatandaşı olan herkese pandemi süresinde beş bin lira nakdi yardım gönderdik.” açıklaması yapıyor. Vatandaşların yüzde 99.9’u aylardır gelmeyen ve gelmeyecek olan beş bin lirayı bekliyor.
*Bağış toplamaya doymayan Kızılay bile, İzmir depremzedelerine on lira gönderin diye avuç açıyor. İhtiyaçların karşılanmasında İzmir Belediyesinin gerekeni yaptığını bilmiyor. Bilse ne olacak ki, vatandaşa “Beş bin lira verdik.” dedi ya bakan, geri ne alırsak kardır diyor. Ortada beş bin liranın olmadığını da bilmiyor.
*Vatandaş şans oyunu peşinde, loto toto derken kör talihi yine değişmiyor, sürekli devreden para, kasada kalıyor. Şansına küsen vatandaş oynamıyor, hasılat azalıyor.
Çare mi yok?
Seda Sayan çıkıyor: “Allah bazı insanları insanlığa hizmet için görevlendirir, onlardan biri de benim.” diyerek, loto toto çekilişine çıkın çıkın gelin daveti yapıyor.
Yok; bu da olmadı artan hasılat, Seda Sayan’a bile yetmiyor. Olsun, o zaten özel görevli bacımız, bulur bir çaresini.
Ayyyy vallahi bu film şeridi başımı döndürüyor! Dönüyor başım yine, yine başım dönüyor. Türkiye’m, bebeğim gündemin beni sarhoş ediyor. 
*Kış olanca gücüyle geliyorum işareti veriyor, kışlıklar dışarı, yazlıklar içeri. Ama bu yaz dışarı çıkmadık ki; olsun bir dahaki yaza inşallah! Akşamlar soğuk, kombi mi yaksam? Dur bi, haberlere bakayım dolar ne oldu? Petrole, doğalgaza zam var mı? Zam olmasa da doğal gaz faturası zaten canımızı yakıyor ya.  Neyse beklesin kombi. Kızım ver oradan bir battaniye. Ha; o maviyi bana, kırmızıyı da sen al. Açalım TV’yi, bakalım hangi dizide kim kime ne yapmış. Bu arada yazmaya da devam etmek lazım. Ne diyordum? Tamam hatırladım. Zaman hızlı akıyor, gündem hızlı değişiyor, galiba mikrop 2020 bitiyor.
Yazım yayınlanana kadar bizde gündem masrafsız ısınma yolu battaniye.
Ülke gündemi mi?
Ne çıkarsa bahtımıza.