HAYAT, bizi biz edecek olanları biriktirir. Biriktirmeninse sonu yoktur. Ancak birikenleri paylaşmak insanın ona yakışan en güzel özelliklerindendir. Tıpkı özlemek gibi, özlemek de hayatın bir parçasıdır. Yanında olmayanlara duyduğun özlem; sevdiğin, senin geçmişinin izlerini taşıyan bir yerde olamamanın, bulunamamanın özlemi insanı hüzünlendirir; bazen de özlem, insanın içini acıtır.
Yozgat’ta doğmuş ve büyümüş biri olarak, şimdilerde ara ara Yozgat’a gidip gelsem de yine de bu şehrin özlemini zaman zaman çekerim. Geçmişin özlemi, çocukluğumun, gençliğimin, göçüp gidenlerin yani ömrümün yarısının özlemi ve hüznü bu şehirde ve her zaman benimle…
Yozgat’tan göçüp gidenler için ağıtlar yakarak hüzünlenmek yerine onların güzel anılarını hatırlatacak olayları anımsatmanın bizi ve onları daha da büyüteceğini, sonsuzlaştıracağını düşünürüm her zaman. Geride kalanlar içinse geçmiş; eskileri unutmadan, zamanında bu şehirde yaşayanların çabalarıyla gelen çağdaş yaşamı paylaşmanın mutluğuna koşmalarını sağlamalıdır.
Geçenlerde, Yozgat’ımızın özgür gazetesi “İLERİ”de yazılar yazmam için bir teklif aldım. İtiraf edeyim ki yaklaşık 20 yıldır gazete ve dergilerde yazılar yazmış, mesleki ve sosyal içerikli birçok kitabı yayımlanmış, yayın alanıyla ilgili deneyimleri olan biri olarak heyecanlandım. Denemeye karar verdim…
Bundan önce Ankara’nın Çubuk ilçesinde çıkan Elif Gazetesi’nde “Birikimlerin Sesi” ve “Gün Işığı” köşelerinde yazılar yazdım. Bu köşelerde yazdığım yazılar “Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği” tarafından “Çubuk’ta Yapılanlar ve Yapılmayanlar” isimli bir kitapta toplanarak yayımlandı.
“Daha iyi olmaya çalışmayan iyi olarak kalamaz.” sözü ve içinde barındırdığı hayat tecrübesiyle orantılı düşünce, çocukluğumdan beri rehberim olmuştur. Belki bu sözü, Sakarya İlkokulunda öğretmenin olan ve hayranlık duyduğum rahmetli Yavuz Şentürk’ten duymanın benim üzerimde daha çok etkisi olmuştur. Bir düşünür, “Bir yere varmanın ilk adımı, bulunduğunuz yerde kalmamaya karar vermektir.” der. Ben de bu sözü çok kullanırım. Yaşamda faal olmamda ve olmaya çalışmamda bu iki sözü düstur edinmem etkili olmuştur.
İşte yeni bir başlangıç daha!
“PAYLAŞMAK” yazarların görüşlerini paylaştıkları, duygularını ve pek çok sorunu dile getirdikleri “İLERİ” gazetemizde, paylaşmanın tüm anlamlarını yansıtan güzel bir köşe.
Yazılarımı “PAYLAŞMAK” isimli bu köşede yazmayı düşünüyorum. Tabii gazete yönetimi uygun bulursa…
“PAYLAŞMAK” ülkenin, Yozgat’ın, gençlerin, bizler de içinde yaşayan birer birey olarak toplumun sorunlarını dile getirirken toplumla uyum içerisinde olacaktır…
“PAYLAŞMAK” sadece düşünen ve söyleyen değil, aynı zamanda yapmak ve başarı ile sonuçlandırmak için, projeler geliştirilmesine yardımcı olacak ve projelerin hayata geçirilmesini takip eden bir köşe olacaktır. Bu köşede eyleme dönüşmeyecek söylemlere yer verilmeyecektir.
“PAYLAŞMAK” önceki gazetelerde yazdığım “Birikimlerin Sesi” ve “Gün Işığı” köşeleri gibi; demokratik, çağdaş, millî ve manevi değerlere önem veren, anayasal çizgiden ayrılmayan bir köşe olacaktır.
“PAYLAŞMAK”ta gri tonlara yer verilmeyecektir; düşünülen ve söylenenler siyah ile beyaz kadar net olacaktır…
“PAYLAŞMAK” köşesinde amacım, okurlarla yakalamayı düşündüğüm paylaşımı üst seviyelere çıkarmaktır. Sizlerden gelen mektup, e-mail ve telefonlara çok kısa sürede cevap vermek arzusundayım. Kısacası duygu ve düşünce paylaşımında okurlarla içi içe olmak hedefimiz. Ancak başlangıçta, ayda iki veya üç yazı ile karşınızda olacağım. İlerleyen zamanlarda daha çok paylaşımda bulunmayı ve bunu sizlerle birlikte çoğaltmayı umuyorum. Umarım başarılı olur, olumlu tepkiler alır; olumlu-olumsuz eleştirilerinizle sizlerle daha çok konuyu paylaşmaktan mutluluk duyarım. Birlikte güzel paylaşımlar yapacağımıza gönülden inanıyorum.
Sevgili okurlar; kendimi sizlerle zor, zor olduğu kadar da keyifli bir yolculuğa çıkmış gibi hissetsem de içimdeki azim ve heyecanı sizlerle paylaşmak arzusunun bu zorluğu yeneceği inancını da taşıyorum. Her şey ülkemiz, Yozgat’ımız ve gençlerimizin çağdaş yaşam standartlarına kavuşması ve daha iyi bir gelecek için…
“Her şey düşüncede başlar.”
Yazması bizden, bakması, okuması ve düşünmesi sizlerden…
K.B.