İLERİ Gazetemiz ve gazeteci arkadaşlarımız ve yazar kadromuz, gazetemizin daha 52 yıl önce yayın hayatına başlarken; Basın Yayın İlkelerine uyarak ve söz verererek yazılarını yazmaya başlamıştır. Ve 52 yıldırda öyle devam etmektedir. Bu zaman zarfında hiçbir kimsenin gerek   lehinde, gerek aleyhinde, hiçbir kimseye düşmanlık ve kin beslemeden, sadece basın ve yayın ilkelerine uyarak yazar kadrosu nezdinde yazılarını ve haberlerini sadece gerçekleri yazmaya azmetmiş, bu ülkü düsturundan harekete geçerek, Vatanına, Milletine, Bayrağına, Kuranına sahip çıkarak ve sadık kalarak, bizlerde bu Vatanın, bu Topraklarının ve bu Yozgat Şehrinin evlatları olarak yazılarımızı yazmaya ve halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz. Önümüze çıkan engellere, baskılara ve saldırılara rağmen her zaman dik duruşumuzu koruyarak gerçekleri yazmaya ve halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz ve azmindeyiz.
Geçen hafta sonu İleri Gazetemizin muhabiri ve köşe yazarı arkadaşımız Sayın Mustafa Teker arkadaşımız 5-6 kişinin saldırısına uğramış ve darp edilmiştir.Buradan arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi ve Acil Şifarımızı diliyoruz. Aslında İleri Gazetesi basınımıza yapılan bu çirkin saldırı tüm basınımıza ve tüm Yozgatlılara yapılmış sayıyoruz. Bu arada saldırıdan donra bizleri ve gazetemizi arıyarak geçmiş olsun dileklerini sunan ve ilgi ve alakasını esirgemeyen Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç beyede teşekkürlerimizi iletiyor, ayrıca tüm basın mensuplarına, gazetececi arkadaşlarımıza, bizlere geçmiş olsun telefonla rarayarak bizzat gazetemize gelen tüm kurum ve kuruluşlara, tüm sevenlerimize ve tüm Yozgatlı hemşerilerimize teşekkür ederiz.
Bundan böylede bu tür saldırıların tekrarlanmaması ve yaşanmamasını ümit etmekteyiz. Tüm Emniyet ve Kolluk Görevlileri saldırganların yakalanması için gerekli tedbir ve  emniyeti almış durumdalar, kendilerine buradan teşekkürü bir borç biliriz. Halk olarak bu aralr birlik ve beraberliğimize ne kadar ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde böyle yapılan çirkin bir saldırı, hiçde affedilecek bir şey değildir. Bizlerde gazeteciler ve çalışanlar olarak alnımız açık, başımız dik, Vatan, Millet ve Bayrak Sevdalıları olarak görevimizin başaındayız. Bizlerde bu şehrin öpöz evlatlarıyız ve bu vatanın çoçuklarıyız. Gerektiğinde yarım ekmeğimizi, suyumuzu, aşımızı paylaşmasını biliriz. Bizlerde bu Vatan, bu Bayrak ve bu topraklar için gerektiğinde canlarımızı vermeye hazırız. Şu günler birlik ve beraberliğimize muhtaç olduğumuz günlerdir unutmıyalım! 
Kahraman askerlerimiz ve Mehmetçiklrimiz Afrinde teröristlerle mücadele ederken bu tefrika,bu kin bu düşmanlık ve saldırılar niye.
BizlerDoğulusu Batılısıyla, Kuzeylisi Güneylisiyle gençi ihtiyarıyla, Lazı, Çerkezi, Türkü, Kürdü, Romanı, Abazasıyla bir bütünü oluşturmaktayız. 
ÇÜNKÜ BİZ TÜRKİYEYİZ
Sen ben sağcısı,solcusu kavgalarını bir yana bırakıp. El ele kenetlenmeliyiz. Bu vatan bu toprak bu Bayrak bizim. Başka Türkiye yok değerlerimize sahip çıkalım birlik ve beraberlik içinde yaşıyalım. Bırakıp ayrılığı, gayrılığı, düşmanlığı bu vatanın evlatları olarak. Bu Vatan, bu bayrak bu topraklar için Milliyetçi Türkiye için çalışmalıyız, yılmıyacagız ve başaracağız. Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak için birlik ve beraberlik ve huzur içinde yaşıyalım. Ne Mutlu Türküm Diyene.
Saygılarımla, esen kalın.