KADIN mutlu mudur?  
İyi bir eşe sahip olmak, boy boy çocuk doğurmak, kariyer edinmek, sayısız arkadaşla zaman geçirmek…
Mutlu olmaya yeter mi?
Etrafını saran kalabalığa, hayatın kendisine sunduğu imkanlara rağmen her kadın yalnızdır aslında. Anlayanı yoktur. Dinleyen, dinliyormuş gibi yapar, kulaklar sağırdır kadının söylediklerine. Kadınların  bir yanı kıpır kıpır görünürken diğer yanı hüzün dalgalarıyla boğuşmaktadır. Gündüz bulutlar, gece yıldızlar dinler derdini kadınların. Gökyüzü hayallerinin zeminidir. Kimi zaman kadınların ayakları yeryüzünden gökyüzüne yükselir. Kayboluverir Kül kedilikleri aniden. Kadın, artık bulutların üstünde, ihtişamlı sarayının balo salonundadır. Bulutlarla dans eder, yıldızların arasındaki en parıltılı yıldız olur ama saat on ikiyi geçer, büyü bozulur. İstemese de tekrar Kül kedisi olur, yeniden yalnızlığına sarılır…
 Ağzıma sözcükleri topladım, her kadın yalnızdır diyecektim ki; Çayıralan düştü aklıma. 
Hayır canım olur mu? Bazı kadınlar şanslıdır ve yalnız değildir. 
Uzun süredir Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Çodar’ı ve görev icra sürecini takip ediyorum. Çok yakın geçmişte bal gibi “Bal Festivali” düzenledi Çayıralan Belediyesi. Kadınların ve çocukların unutulmadığı kültür buluşması da diyebiliriz bu festival için. 
Kısa süre önce, Çayıralan Belediyesi tarafından kurulan ÇEKAŞ (Çayıralan Emekçi Kadınlar Şirketi) ile artık Çayıralan kadını yalnız değil. Üretiyor, yapıyor, işliyor, satıyor.
Elinizden tutan, emeğinize sahip çıkan ve değerlendirme fırsatı sunan belediye başkanınız varsa siz de yalnız değilsiniz. Üretilen projelerin kadın emeği ile harmanlanıp uygulanması zarafettir, kadın için ise cesaret ve güvendir. Kendine güvenmektir.
Bal Festivalinde Çayıralanlı kadınlar yaptıkları turşu, reçel, hamur işleri ve birçok el emeği ürünü satışa sundular. Yaptığınız turşunun kokusunun, açtığınız incecik yufkanın ticarete; şekil, tat, renk katmasının keyfini hangi senfoni, hangi konçerto yaşatabilir ki size.
Öyle kolay sanmayın dikenler arasından kuşburnu toplamayı. Sonra da minnak minnak kuşburnuyu tek tek temizlemeyi, haşlamayı, süzmeyi, reçele dönüştürmeyi öyle kolay sanmayın!
Doğanın sunduğu nimetleri, binbir zahmet ve emekle işleyip soframıza sunan Çayıralanlı kadınlarımızın o hünerli ellerini büyük küçük demeden öpmek gerekir.
Sosyal belediyeciliği Yozgat’ta kıvılcımlandıran Çayıralan Belediye başkanı Sayın Ömer Çodar’ı da kadınların emekleriyle Bal Festivali’ni ballandırdığı için tebrik ediyorum.
Darısı diğer belediyelere…
Arınız çok, balınız bol olsun!