YOH mi, yoh mi
İllere vor da bize yoh mi
De bize de, bize de, bize de, bize de, bize de yoh
Ellere vor da bize yoh mi…

"Hadeeee. Bu da nereden çıktı. Devrelerin yandı gene galiba" diyebilirsiniz. Aslında benim gibi orta yaştaki genç delikanlıların(!) bildiği bir şarkıdır. Grup Vitamin'in bir dönem ağılarımızda peselenk olmuş şarkısıdır. Youtub'e girerseniz çok güzel anlarsınız, biraz da nostalji yapmış olursunuz.
Bunu niye yazdım. Dünya geneline yayılan COVID-19 salgınının Türkiye'deki ilk tespit edilen COVID-19 vakasının 10 Mart 2020'de olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece açıklandı. Bu tarihten sonra muazzam ve insan üstü  bir çalışma ve fedakarlıklarla virüse bir yerde fren yapıldı. Elbette bu çalışmaların KAHRAMANLARI SAĞLIK PERSONELİ idi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19. 08. 2020 tarihinde  Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, salgın sürecinde "KAHRAMANLAR" diye adlandırılan sağlık personeline 1 Ağustos'tan itibaren 3 ay boyunca ek ödeme yapılacağını söyledi. Bakan Koca, "Ayrıca Kovidli hasta grubuyla daha çok uğraşmayan hekimlerimiz veya sağlık çalışanlarımızla ilgili de ocak ayı esas alınarak ayrıca düzenleme yapılarak, ek ödeme planlanıyor."
İŞTE ÜÇ AYLIK SÜRE İÇİNDE ALINACAK 
MAKSİMUM ÖDEME TUTARI

Uzman hekim: 13.000 TL’ye kadar
Pratisyen hekim: 8.500 TL’ye kadar
Lisans mezunu hemşire, ebe, sağlık memuru: 
1000-2.100 TL arasında
Birinci basamak sağlık müdürlüğü çalışanları: 
1000-2.100 TL arasında
Genel idare hizmetleri sınıfında çalışanlar: 
500-600 TL arasında.
NET BİR RAKAM SÖYLEMEK ZOR
Net bir rakam söylemek zor. Bu döner sermaye demiş olduğumuz ücret çok değişkenlik gösteren bir ücret. Kişilerin hastanede çalıştığı birime, servise göre değişkenlik gösterir. Kişinin çalışmış olduğu yıla göre değişkenlik gösterir. Kadro derecesine göre değişkenlik gösterir. Eğitim, mezuniyet durumuna göre değişkenlik gösterir. Her birinin ayrı ayrı çarpanları vardır.
Rakamlar MAKSİMUM RAKAMLARDIR. Rakamların ne kadar az veya cok olduğundan ziyade ülke genelinde sağlık çalışanları pandemi süresince yaşamlarını riske atarak hizmet verdi; bu süreçte binlerce sağlık çalışanı Covid-19’a yakalandı, 70’ten fazla sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. Pandeminin başlangıcında da benzer bir düzenleme yapılmıştı; ama bu ödemelerde sıkıntılar yaşandı ve sağlık çalışanları hak ettikleri ücreti alamadı.
Şimdi...
Bugün...
Sayın Bakanım eski bir şarkı şuan tüm sağlıkçıların ağzında. Sanırım TOP1 Müzik listelerinde 1 numaraya kadar yükselecek gibi.
Baksanıza bizim bile ağzımızda şimdiden söylenmeye başladı.
Yoh mi, yoh mi
İllere vor da bize yoh mi
De bize de, bize de, bize de, bize de, bize de yoh
Ellere vor da bize yoh mi…

SON SÖZ: Sağlık emekçilerin ALINLARINDAKİ TER KURUMADAN ÖDENME TEMENNİ VE DUASI İLE
Selam ve dua ile.