Günümüzde insanlar, birçok farklı nedenden dolayı ciddi hastalıklar yaşayabilmektedirler. Ancak birçok hafif hastalıkta dönem süresince sürekli olarak başımızdadır. Baharın kapımıza dayandığı bugünlerde , dikkatinizi son dönemlerin en tehlikeli ve sinsi hastalığı olarak ifade edilen bahar nezlesine çekmek istiyorum. Uzmanlar, her ne kadar hafif gibi görünse de bu hastalığın son derece ciddi sonuçları ortaya çıkarabileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.
Bahar aylarında genellikle polenlerin artmasından dolayı bu rahatsızlık insanlarda gözlemlenebilmektedir. Genel olarak polenler nedeni ile bu hastalık gözlemlenebilmektedir ancak uzmanlar bu hastalık ile ilgili çok ciddi bir uyarı yapmaktadırlar. Bahar nezlesinin ürtiker, alerjik astım, konjunktivit ve bu gibi birçok safhası olduğunu ve hastalık süresince tedavinin çok önemli olduğunu sürekli olarak dillendirmektedirler. Öncelikle bu hastalıktan korunmanın yolları vardır ancak belirtileri çok önemlidir. Bahar nezlesi belirtileri; aşırı ve sürekli hapşırma nöbetleri, sürekli burun tıkanıklığı, burun akıntısı, göz kısmında aşırı kaşıntı ve sulanma (konjunktivit),burun, damak ve dudak bölgelerinde şiddetli kaşıntı,sert öksürük hali ve aşırı baş ağrısı olarak sıralanabilir.
Bu hastalığın en önemli belirtileri arasında yer almaktadır. Uzmanlar, bu belirtilerin bilhassa bahar döneminde görülmesi halinde bahar nezlesi tehlikesinin ortaya çıktığını ve en kısa sürede doktora başvurmanız gerektiğini bildiriyorlar. Genel olarak ilk tedavi süreci ilaç tedavisi olarak yapılır veya iğne tedavisi de bu hastalığın iyileştirilmesinde etkili rol oynuyor. Ancak bunların fayda sağlamadığı yerde elbette ki çok daha çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilmesi muhtemeldir.
Bahar nezlesi süresince istirahat son derece önemlidir. Uzmanlar, bu hastalık süresince sigara ve asitli içecek tüketiminin son derece zararlı olduğunu ve ilerleyen dönemlerde kalıcı sorunlara yol açabileceğini savunmaktadırlar. Bu nedenle bahar nezlesi belirtilerini kendinizde görüyorsanız, en kısa sürede uzman bir doktora başvurarak tedavi sürecini hızlı bir şekilde başlatabilir ve sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Aksi takdirde bu hastalığın çok ciddi safhaları bulunduğundan dolayı tehlikeli dönemler sizleri bekliyor.