SPOR Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor Pazar günü konuk ettiği ligin son sırasında yer alan Bafraspor karşısında aldığı üç puan ile moral buldu.
Zayıf rakibi karşısında istediği oyunu tam manasıyla sahaya yansıtamayan kırmızı siyahlı ekip Muhammed Kurt’un ayağından bulduğu golle rakibini yenmesini bildi. İlaç gibi gelen bu üç puan sonrasında Yimpaş Yozgatspor’da moraller yerine gelirken, Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı kendisi gibi kümede kalma mücadelesi veren Şekerspor maçı öncesinde kırmızı siyahlı renklere gönül verenlere umut verdi.
Bafraspor müsabakasına iyi başlayan ekibimiz özellikle 25’inci dakikada defans oyuncusu Mehmet Kahvecioğlu’nun kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Zaman zaman geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol arayan temsilcimiz Levent Yılmaz ile yüzde yüzlük bir golü kaçırırken, bu pozisyondan birkaç dakika sonra sahneye Muhammed Kurt çıktı ve Burak Emre Kayan’dan aldığı topu düzgün bir vuruşla Bafraspor ağlarına gönderdi. Müsabaka Yimpaş Yozgatspor’un 10 numarası olan Muhammed Kurt’un attığı golle 1-0 tamamlandı. Muhammed Kurt attığı bu gol sonrasında soyunma odasının koridorunda müsabakayı izleyen kırmızı kart cezalısı Emre Uzunca’nın yanına koşarak bu golü senin için attım diye seslendi.
Yimpaş Yozgatspor aldığı bu galibiyetin anlamı ligdeki bire bir rakiplerinin puan kaybetmesiyle daha da önem kazandı. Yimpaş Yozgatspor Bafraspor’u 1-0 yenerek üç puanı hanesine yazdırırken, Arsinspor ilk beş takım arasına kalma mücadelesi veren Erzincan Refahiyespor deplasmanında 1-1 berabere kalarak puan kaybetti. Öte yandan son haftalarda aldıkları kötü sonuçlar neticesinde kan kaybetmeye başlayan Ayvalıkgücü Belediyespor ve Ankara temsilcisi Şekerspor’un puan kaybetmeleri ve bu takımlar arasında ki puan farkının da 4’e inmesi Yimpaş Yozgatspor’un aldığı bu üç puanın önemini bir kat daha arttırdı.
Kırmızı siyahlı ekip Cumartesi günü dört puan farkla 14’üncü sırada yer alan Şekerspor deplasmanına çıkacak. Rakibini yenmesi halinde aradaki puan farkını 1’e indirecek olan kırmızı siyahlı ekip kümede kalma yolunda da önemli bir avantaj yakalamış olacak.
Özellikle ligin ikinci yarısının başlamasının ardından sürekli her fırsatta dile getirdiği gol sorununu bir nebze olsun çözen Yimpaş Yozgatspor artık puan almaya da başladı. Ligin ikinci yarısında attığı gollerin büyük çoğunluğunu penaltıdan atan temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor son iki haftada organize geliştirdiği ataklar sonucunda bulduğu gollerle puan kazanıyor. Gölcük maçında 1-0 önce geçen temsilcimiz Emre Uzunca’nın kırmızı kart görmesiyle sıkıntıya girmişti ve bu maçı 1-1 berabere tamamlamak zorunda kalmıştı. Bafraspor maçında da aynı şekilde rakibi karşısında organize bir atak geliştirerek bulduğu golle üç puanı almasını bilmişti. Şekerspor deplasmanında da yine gol bulursa rakibini yenmesi içten bile değil.
Yimpaş Yozgatspor en önemli üç oyuncusundan yoksun bir şekilde Şekerspor maçına çıkacak. Özellikle defansın sigortası olan ve geldiği günden bu güne kadar takıma büyük katkı sağlayan ve defans sorununu çözen Volkan Nadir Yılmaz ile Mehmet Kahvecioğlu’nun bu müsabakada kart cezalısı olmaları nedeniyle oynamayacak olmaları bana göre büyük sıkıntı. Ayrıca orta sahanın dinamosu olan tecrübeli oyuncu Emre Uzunca’nın oynamayacak olması da kırmızı siyahlılar için bir handikap.
Ligin ilk yarısında özellikle kaleci ve defans hataları nedeniyle Yimpaş Yozgatspor kalesinde bir çok gol gördü ve sırf bu sıkıntıdan dolayı da bir çok maçta puan kaybetmişti. Teknik direktör Semih Tokatlı ile yeni bir sayfa açan Yimpaş Yozgatspor defans oyuncusu Volkan Nadir Yılmaz ve kaleci Erhan Kırcı’nın transfer edilmesiyle defans sorununu çözmüştü. Şimdi Volkan Nadir Yılmaz’ın kart cezalısı olması yine defansın vazgeçilmez oyuncularının başında gelen Mehmet Kahvecioğlu’nun kırmızı kart cezalısı olması beni biraz düşündürüyor. Ligin ilk yarısında yaşadığımız defans sorununun tekrar hortlamasından korkuyorum tek tesellim kaleci Erhan Kırcı’nın kalesinde olması. İnşallah defans sıkıntısını Şekerspor maçında yaşamayız ve Volkan Nadir Yılmaz ile Mehmet Kahvecioğlu’nun yerine oynayacak olan oyuncular bu arkadaşlarımızın yokluğunu hissettirmezler.