S- ....? 
C- Her ülkücü Türk Milliyetçisi gibi çocuk denecek yaşta vatan, millet, devlet, istikbal, istiklal kavgasının içinde yerimiz aldık. Türk devletine ve milletine karşı kültürel, siyasi ve sosyal taarruzların ve soğuk savaş stratejilerinin uygulandığı dönemdi.
Vatanın ve milletin bütünlüğü, kültürel değerlerin korunması ve istiklalimizin ideoloji yoluyla yok edilme amaçlı oyunlarına karşı mücadele verilen bir dönemdi. Allah şahit ki bu dönemde Ülkücü Milliyetçi hareket ve Ülkücü gençlik üzerine düşen görevi layıkıyla ve fazlasıyla yaptı. Ülkücüler dün söyledikleri bugün doğrulandı. Bugün halkımızın çoğunluğu itiraf etme cesaretini göstermeseler de o noktaya geldiler. Ülkücüler dün “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” dediklerinde “şoven”, “ırkçı”, “maceracı”, “faşist” olarak damgalanıyordu. Bugün sınır güvenliğimiz için mücadele ettiğimiz halde devletimiz dünya devletleri içinde yalnız kaldı. Bu sonuç karşısında dün bize o sıfatları layık görenlerin önemli çoğunluğu bizim savunduğumuz noktaya geldi ve “bizim bizden başka dostumuz yokmuş” diye söylem ve davranışlar içine girdiler. 
Ülkücüler dün Büyük devlet, sözü dinlenen devlet olabilmemiz için ''ağır sanayi hamlesinin yapılmalı, milli tarım politikasının uygulanmalı, eğitim sistemimizin sözde değil özde milli hale getirilmeli, savunma sanayiinde kendi ihtiyaçlarını kendimiz karşılamalıyız” diye uzak görüşlülüğü ortaya koyarken, karşı çıkanların büyük çoğunluğu bugün o çizgiye geldi.  Hatta büyük bir vurdumduymazlıkla dünde aynı şeyleri söylüyorduk savunması içindeler.
Dün hafıza ve bilinç kavram ve uygulamasının Türk’te daha yoğun olmasını istiyor, bu millete hizmeti geçen büyüklerimize, kahramanlarımıza saygı ve vefadan bahsediyorduk. Atatürk’ün, Kazım Karabekir’in, Fevzi Çakmak’ın, Mehmet Akif Ersoy’un, daha öncesinde fatihlerin, Kanunilerin, Yıldırımların, Alparslanların, Kürşatların unutulmamasını unutturulmamasını savunuyorduk. Bunun karşılığında gerici, yobaz, tutucu, geçmişe takılı kalanlar diye isimlendiriliyorduk.   Hâlbuki amacımız düne saygı ve bağlılık yarına büyük vizyonla hareketti.  Bunu bizde yeterli düzeyde anlatamadık, onlarda anlamak istemediler.  Kendilerinden küçük birilerinin doğru haklı konuştuğunu itiraf edecek erdemliliği gösteremediler.
Şair Sunay Akın’ın paylaşımından bir anektot. “Yıl 1962… Cağaloğlu’ndaki bir köşe yazarının odasına üstü başı bakımsız, kirli sakallı biri girer. Adını söyledikten sonra yazardan kendisine yardım etmesini ister. Köşe yazarı, karşısındakinin içler acısı halinden büyük üzüntü duyar. Cüzdanını çıkararak istediği kadar alması için adama uzatır. O da uygun bir miktar para alarak iki büklüm gözden kaybolur. Birkaç ay sonra tek sütunluk bir gazete haberi köşe yazarının gözüne çarpar. Haberde, İstanbul sokaklarında, bir çöp bidonunun yanında bulunan cesetten söz edilmektedir. Fotoğrafa dikkatle bakar, bu, para istemek için odasına gelen adamdan başkası değildir… Emin Ersoy’dur. Mehmet Akif Ersoy’un oğlu Emin Ersoy!… İşte sizlere, “İstiklal Marşı” için devletin verdiği para ödülünü almayan, ticarete alet olmasın diye de, “İstiklal Marşını kitabına almayan Mehmet Akif Ersoy’un Türk milletine emanet ettiği çocukları….”
Biz güvenilir, inanılır, vefalı, öngörülü, vicdanlı, çalışkan, akıl ve adaletin önde olmasını isteyen bir düşüncenin mensuplaraydık.  Ama anlaşılmadık anlaşılamadık veya kendimiz tam olarak anlatamadık.  Vatan ve milletinin iyiliği için çaba gösteren bir nesil heder oldu.
Bu mücadeleyi yaparken gençtik, gençlerin dünyaya değişik gözlerle baktığı bir zaman diliminde biz sadece vatana millete devlete hizmet gözüyle hedefe baktık. Gençliğimizi yaşayamadık. Daha doğrusu gençlikte neler yaşanır, nasıl duygular vardır diye düşünme fırsatı ve zamanını bile bilemedik de, bulamadık da. Ama bunlara rağmen zerrece keşke demedim, demedik, demiyoruz da. Mutluyuz vatan sevgisi taşıdığımız için, mutluyuz millet bilinci taşıdığımız için. Mutluyuz vatan millet din ve devletimizle ilgili konuşabileceğimiz, tartışabileceğimiz bilgiye görgüye sahip olduk.
S- ....?
C- Bir başka kabulüm olmazsa olmazımda vatan, millet, din, devlet, istiklal ve istikbal mücadelesinde kültür, ahlak, inanç ve iman çizgisinin olduğuna inanç getirdim. Bunda başarılı olmak içinde aklın kullanılması, denetleme, sorgulama yeteneğinin harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Okumak, anlamak, tartışmak, sorgulamak hata yapmayı zorlaştırır. Yeterli donanımı olmayan insan sinirlenir, huysuzlanır, saldırgan davranır dolaysıyla inandığı düşünceyi izah edemez, karşısındakilere kabul ettiremez.
S- ....?
C- Bireysel endişem kişiyi veya kişileri haksız yere kırmak üzmektir.
S- NE TÜR YAZILAR YAZIYORSUNUZ?
C- Roman yazarı değilim, kendimi o yetenekte görmüyorum. Roman yazarlığı çok büyük düşün gücü, güçlü bir kurgu yetisi gerektirir. Duygu ve düşüncelerini toplumun kabul edeceği şekilde bu yolla karşısındakini aktarma yoludur. Oğlum Hakkı Suat roman yazarı bende onun ve başka üstatların eserlerini okuyarak yaralanmaya çalışıyorum. Şiir yazarım ama kendimi şair olarak addetmiyorum. Sadece içinde bulunduğum durumlarda duygu ve düşüncelerimi bu yolla da paylaşırım. Ulusal bir gazetede köşe yazısı yazıyorum. Muhtelif dergi ve sitelerde pek çok yazım yayınlandı ve yayınlanmaya devam ediyor. “Bozkurtların Zorlu Mücadelesi” isimli yayınlanmış bir kitabım var.
 S- GENÇLERE NELER TAVSİYE 
EDERSİNİZ?
C- Bu soruya vereceğim cevap gayet nettir. Onlar zaten gideceği yolu hedefi amacı belirlemişlerdir. 21 yüzyıl genci dünyanın bütün nimetlerini elde toplayacak teknolojik gelişmelerin olduğu zamanda yaşamaktadırlar. Yazılı ve görsel basının yanında kitaplar ve Google adında bir danışmanları var. Sadece tecrübe yoluyla edinimlerimi destek olması açısında paylaşmak isterim. Aklı, ilmi, adaleti, hukuku, vicdanı, ahlakı, sorgulamayı, sabrı, hoş görüyü, duygudaşlığı mümkün olduğu kadar hayatlarının çizgisi yapmalarıdır.
S- YENİ ÇALIŞMALARINIZ VAR MIDIR? 
VARSA NELERDİR?
C- Evet, yeni, bir kitap çalışmam var. Türk milleti olarak tarihte karşılaştığımız olayların aynısını veya benzerini sık sık yaşıyor ve bu nedenle gerekli olduğuna inandığım hafıza ve bilinç noktasından hareketle edinimlerimi ortaya koymak için çalışıyorum, inşallah sonuca erdirir başarılı olurum.
S- NASIL BİR DÜNYADA YAŞAMAK 
İSTERDİNİZ?
C– Ülküm; dünyada yaşayan Türk devletlerinin ve bütün Türklerin hür, güçlü, huzurlu, birbirlerini sevmesi ve desteklemesidir.  Torunlarımın ve torunlarımın torunlarının bağımsız hür, huzurlu, sağlıklı aklını kullanan ve ayrıca güzel hasletleri bünyesinde barındıran birileri olmasını diliyor, arzuluyorum. Dünyada ve ülkemde  iyilikler güzellikler geçerli olsun.
VE MUTLUYUM, GURURLUYUM, 
ONURLUYUM ÇÜNKÜ TÜRK 
YARATILMIŞIM VE TÜRKÜM.
--------------
Not: Bazı sorular uzun olduğu için yer kaplamaması 
açısından yazmadım.