AYŞE tatilde... Bülent hergün tatil yapıyor. Zira otuz yıl özel sektör gibi demiri ve çeliği eriten, tamamen performansa dayalı bir sistemle insanların gücünü ve enerjisini KÂRLILIK ve VERİMLİLİK adına sülûk gibi emen bir çarkla çalışmış ve emekliliğini kazanmış, sonrasında da 2 sene daha çalışmış bir emekliyim. Yani, tatil AYŞE'nin hakkıda benim hakkım değil mi?
Malum bu terim 1974 yılında Kıbrıs'ın Yunanistan'a katma çabaları ve Rumların saldırıları sonucunda adada barış ortamını  tekrar getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri adaya çıkarma yapmış idi. 20 Temmuz 1974'de başlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nın parolası ise "AYŞE TATİLE ÇIKTI" idi. 
Yani bizim Ayşenin tatili bildiğimiz Bodrum, Ayvalık, Milas, Muğla, Kuşadası, Çeşme, Alaçatı'nın serin, tertemiz, masmavi sularında başlamadı. 
Malum geçenlerde Mega şehir İstanbul'un bazı semtlerine metrekareye 140 km yağmur yağdı. Aslında buna yağmur değilde AFET dersek herhalde yerinde bir ifade olur. Zira özellikle EMİNÖNÜ ve MAHMUTPAŞA esnafının adeta havuza dönen dükkânlarında  görmek bizleri ziyadesi ile üzdü.
Gelelim asıl konuya. İstanbul'u sel, afat âdeta  esir alırken büyük hayallerle ve en önemlisi HERŞEY DAHA GÜZEL OLACAK parolası ile İstanbul'da Belediye Başkanı olan Sayın Ekrem IMAMOĞLU'nu maalesef bir gün sonra televizyonun haber ekranlarında görebildik.
Meğerse sayın başkan haklı olarak seçim yorgunluğunu ailesi ile birlikte 6 gün izin alarak değerlendiriyormuş . "Yahu kardeşim adamın hakkı, yirmi milyonluk âdeta devasa bir ülkeyi yönetmek herhalde her kişinin değil er kişinin işi, oda bir insan, elbette yorulmuştur ve dinlenecektir" diyebilirsiniz.
Lâkin beni en çok rahatsız eden ise bugünkü gazetelerde Ekrem İMAMOĞLU 'nun vekil olarak atadığı Hüseyin Aksu,'nun
“Bugün ulaşma imkanı olmadı, yarın sabah burada olacak. Birlikte incelemeler yapacağız.” demesi. Yani bu şu mu demek?
TATİLDEYİM KARDEŞİM. 
RAHATSIZ 
ETMEYİN Mİ?"
Eeeee koskocaman,
MEGA ŞEHİR... 
ULTRA ŞEHİR...
veya biz ona 
DEVLET-İ İSTANBUL 
diyelim.
Ayşe tatilde...
İstanbul tatilde...
İSTANBUL'UN  
SEVDALILARI TATİLDE.
Helal olsun size(!)
Selam ve dua ile.