Yer: Batman Şehirler arası 
otogarı...
Bir kare resim...
Ayakta, elinde bıçaklı bir 
cani...
Yerde ise, kanlar içinde yatan 
gencecik bir fidan...
Karşılarında iki üniformalı, bir 
kaç tane de sivil polis 
memuru...
Geçen hafta bol kanlı, bol cinayet haberlerinin  yer aldığı üçüncü sayfa haberlerinde Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıya ilişkin 5 polis ile alakalı haberler vardı. Birkaç gün sonrasında ise bu polis arkadaşlarımızın kademeli güç kullanmada zaafiyet gösterdikleri  ve müdahalede ihmalleri bulunduklarından dolayı 5 polisin görevden uzaklaştırıldığı belirtilmiş idi.
Olayı bir de tersinden başka bir ülkede ABD de olduğunu  düşünün. Aynı tablo;  karşıda iki güvenlik gücü. Karşılarında bir cani, bir katil, sözlü uyarılar ile elindeki cinayet aletini bırakmasını ve yere yatmasını söylüyor. Karşısındaki genç ise olacak yaa(!) gene bizim Batmanlı ve üç maymunu oynuyor. Sonrası?
Sonrası? ya ayağına yada vücudunun herhangibi bir yerine birkaç tane mermi. Netice ya ölüm yâda yaralı olarak yakalanır. ABD li emniyet müdürünün açıklaması.
MEMURLARIMIZ, YASAL 
YOLLARDAN GEREKLİ İŞLEMİ 
YAPMIŞLARDIR.
Gelelim bizdeki duruma. Bu olayı, iki farklı cinayet üstelik yakın zamanda arka arkaya gelmesi hasebiyle yorumlarınıza bırakıyorum.
Belirtmek gerekirse polis olarak yasal dayanakları derki: bir olaya müdahale ederken kademeli olarak artan nispette güç kullanın.  Örneğin önce jop ile müdahale et, sonra biber gazı sık, silah kullanma yetkisi oluşursa o zaman silah kullan.
Batmandaki olay da polis memuru bıçakla yaralayan şahsı teslim olması konusunda iknaya çalışıyor. Sonra biber gazı sıkıyor ama şahıs yine de etkisiz hale gelmiyor, getirilemiyor. Bu esnada  yaralanan şahıs kan kaybediyor ve tabiiki  hayati tehlikesi var. Şahıs vurularak etkisiz hale getirilse bu konuda polis sıkıntı yaşamazdı fakat  adlî olarak yargılama süreci başlar ve mahkeme mahkeme sürünürdü hatta birde aile nüfuslu bir aile ise görev yeri bile değiştirilebilirdi. Müdahale etmeyerek şahsi vurmayarak şuan hakkında idari soruşturma başlatıldı. Bu durumda ne olur? Bu durumda 1 kere ifade verir, 1 kere de son savunma alırlar en fazla polis disiplin ve ceza mevzuatına göre sırasıyla uyarma, kınama veya aylıktan maaş kesim cezası alır.
İkinci bir fotoğraf. Geçtiğimiz günlerde şu boynu bıçakla kesilen bayan konusunu bir kez daha düşünün. O gün orada da resmi ve/ya sivil  polis memurları vardı. Onlarda o gün olaya müdahale etmediler/ edemediler. Oysa o gün, o olayda polis CANİYİ/KATİLİ/HAYDUTU tamda alnının çatısından vursa idi emin olun TÜRKİYE'NİN KAHRAMANI olurlar idi. Günlerce; helal olsun, okkalı memurlarmış  der konuşur yere göğe sığdıramazdık. Oysa Batman daki olayda memur kardeşlerimiz eli bıçaklı ve kanlı şehir eşkiyasını, caniyi vursa idi sıkıntı yaşarlardı.
İşte iki olay...
İkiside cinayet...
İkiside canlı yayın yapıyorlar...
Neticesi???
Yasalarımız eylemlere göre kati olarak işlemiyor. Olayın içeriği ve medyanın  etkisine göre farklılık gösteriyor.
Yani;
İKİ UCU PİS DEĞNEK.
AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL.
YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK.
Madem zararı sana dokunuyor  o halde
YUTUVEE GİTSİN(!)
Rabbim güvenlik güçlerimizi her türlü beladan, kazadan korusun. Ayaklarına bir taş dahi gelip incinmesinler. Biz onlara dua ediyoruz.
Rabbim hepsini muhafaza eylesin. Sevdikleri ile BİR, MUTLU, HUZURLU, SAĞLIKLI bir ÖMÜR SÜRSÜNLER.
Selam ve dua ile.