“Fatma oğlu Mehmeet, 
Hasan oğlu Ahmeet…” 
Mahkeme duruşma salonu önünde,
mübaşirlerin bu çağrımları azalacak. 
Zira;  “HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK KANUNU” çıktı ve 'Kanun numarası: 6325, kabul tarihi: 7/6/2012, sayı: 28331 ile Resmî Gazete’de yayımlanmıştı. 25 Ekim 2017 tarihinde de yürürlüğe girmiştir. Zorunlu Arabuluculuk Yasası’nın amacı, adliyelerde yığılan iş hacmini azaltmak, deyim yerindeyse davaları çabuk sonlandırmak. Çıkan yasaya göre, ihbar, tazminat, kıdem tazminatı, fazla mesai, yıllık izin ücretleri, tazminat hakları vs… arabuluculukla uzlaşma sağlanacaktır. 
Gazetecilerde, bireysel açacakları davalarda, arabulucuya başvurabilecek, bu arada tazminatlardaki zaman aşımı 10 yıldan 5 yıla düşürülmüştür. Arabulucuya müracaat edilmeden dava açılırsa, dava şartı yokluğu nedeniyle usulden ret edilecektir. Hülasa bu kanun büyük bir boşluğu doldurmakta ve davaları hızlı çözüme kavuşturacaktır. Bu bağlamda Ankara Barosu avukatlarından, Dursun YASSIKAYA, A.Eda GÜNDAY, F.Serpil AKDENİZ, İlhan MASARRİFOĞLU, BADER’i (Bağımsız Arabulucular Derneği) kurmuşlardır.
Yukarıda adı geçen avukatlar, derneğin kurucu üyeleri olup, 18 Kasım 2017 tarihinde derneğin açılışı yapılacaktır. Avukat Dursun YASSIKAYA “Biz hak, hukuk çerçevesinde, arabuluculuk görevimizi yerine getireceğiz” demiştir. Bizde diyoruz ki, birlikten güç doğar, bu dernekleşme aynı zamanda mesleki dayanışmayı da doğuracaktır.  Mesleki dayanışmada, arabuluculuğa çok büyük ivme kazandıracaktır.
Hukuk toplumun aynasıdır. 
Toplumun ve devletin temeli hukuktur, Atatürk’ümüzün dediği gibi;  “Adalet mülkün temelidir.”