Türkiye Genelinde faaliyette bulunan Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfının Pazar günün Yimpaş Kültür Parkında piknik ağırlıklı düzenlenen bir toplantısı vardı. Bu toplantıya vakıf yönetim kurulu Başkanı Av. Hayrullah Başer - Kayseri, Kırşehir, Çorum, Sivas, Nevşehir, Ankara gibi çevre illerden de davet edilen il temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Yozgatlı hemşerilerimiz de katılarak toplantıda hazır bulundular. Kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusunun hâkim olduğu Yozgat Toplantısına hanımlar da katılarak güzel bir birliktelik örneğini sergilediler.
Mücadele Birliğinin kültür sofrasından geçmiş çok sayıda dostumuz oradaydı..İlçelerden gelen kardeşlerimizde toplantıya renk katmışlardı. Uzun süredir görmediğimiz hal hatır soramadığımız kardeşlerimizle muhabbet edip kucaklaşırken göz göze geldiğimiz birçok dostumuzla da göz temasımız oldu. Şüphesiz ki böylesine sıcak bir  muhabbeti özlemiş ve dostluğun, kardeşliğin hasretini çekmiştik.
Yimpaş Kültür Parkında düzenlenen en kutlu toplantılardan birini yaşıyorduk.. Kardeşliğin birlik ve beraberliğin yanı sıra ülke sorunlarını en ince detaylarıyla dile getiren bu toplantıda duygulanmamak elde değildi. Koskoca bir hareketin gönüllü neferleri dağılmış, parça parça gruplara ayrılmış ve bu gruplar içinde umutsuz, çaresiz bekleyişlerini sürdürmekte iken böylesine bir silkinişin ve böylesine bir çabanın var olduğunu bilmek herkesi yeniden umutlandırdı dersem,  toplantının amacını doğru ifade etmiş olurum.
Açılış konuşması Kur’anı Kerim tilaveti ve sofra duasıyla başladı. Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Yozgat toplantısı Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Av. Hayrullah Başer’in konuşmalarıyla  devam etti. Hayrullah Başer burada yaptığı uzun konuşmada geçmişe teşekkür ve minnet duygularını ifade ettikten sonra, Türkiye’nin  içinde yer aldığı İslam dünyası ve Ortadoğu coğrafyasının geleceğini, bu coğrafyayı bekleyen tehlikeleri net güzel bir çerçeve çizerek dile getirdi. İçinde  bulunduğumuz coğrafyanın tehlikeli seyreden olaylarına değindi.
Oldukça doyurucu anlatılan ve gelecek adına tüm endişeleri dile getiren bu konuşmada Hayrullah Başer  Anadolu Vakfının üstlendiği misyonu, ülkemizi ve İslam Alemini bekleyen tehlikeleri ve  birey olarak bize düşen görevleri dile getirerek kutlu bir davanın sahibi insanlar olarak ülkemize, İslam Dünyasının geleceğine sahip çıkmak zorundayız dedi. Ortadoğu gerçeğini tüm çıplaklığı ile ortaya koyan Başer, Türk dünyası ve İslam Âleminin maruz kaldığı baskı ve zulümlerle bir mezhep kavgası çıkarıp Orta Doğuda kardeş  kanı dökmek isteyen grupların amacının BOP – Büyük Ortadoğu Projesini gerçekleştirmek ve asıl amacın  Ortadoğu da İsrail menfaatlerini korumak olduğunu dile getirdi.
Bu uzun konuşmanın sonucunda da  kutlu davanın yolcuları olarak gelecek neslimize ve ülkemize  sahip çıkma adına bizlere büyük görevlerin düştüğünü ifade etti. Bu  doğrultu da gençlerin uyarılması ve hanımlarım da görevlendirilmesi gerekir dedi..Yarınları Türk- İslam dünyasının ve insanlığımızın kaybı olmaktan kurtarmalıyız ve Türk- İslam Coğrafyasına sahip çıkmak dini ve aslı görevimizdir dedi. Anadolu Kültür ve Bilim Vakfı olarak  Türk insanını uyarma ve geleceğine sahip çıkma adına biz görevimizi yapıyoruz  ve bu konudaki çabamıza, gayretimize sizleri de  davet ederek geleceğe huzurla adım atmak istiyoruz dedi.
Dostlarla muhabbet etme ve kucaklaşma adına gerçekleştirilen Yozgat Toplantısından umutla ayrıldığımı ifade etmek istiyorum..Koca bir çınarın dallarının ayrılmış olmasından duyduğum üzüntüye rağmen, bu küçük gölcüklerin birleştirilerek yeniden ırmağa dönüşme hayalimi ve umudumu taşıdığım müjdesini aldığımı söylemek istiyorum.Türk ve İslam Dünyasının uyanışına vesile olmasını umut ettiğim bu kutlu çabanın hayırlar getirmesini ve tüm insanlığı  kucaklamasını diliyorum.Mevla Yar ve Yardımcımız olsun!.
Teşekkürler Anadolu Kültür Bilim vakfı Yönetimi, teşekkürler Yozgat temsilcisi dostlarımız, emeğinize yüreğinize teşekkür ediyoruz. İnşallah bu kutlu yolculuk tüm Anadolu da yankı bulacak ve mübarek bir sonuca ulaşacaktır. Teşekkürler Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hayrullah Başer ağabey…