KURBAN Bayramı nedeniyle bugünden itibaren trafikte yoğunluk daha da artacak gibi görünüyor. Zira, hafta başından itibaren trafikte ciddi bir artış söz konusu. Daha da artması durumunda sürücülerin her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanması gerekiyor.
Yozgat, Türkiye'nin tam orta yerinde yer alıyor. O nedenle, Doğu Anadolu bölgesindeki illeri batı bölgesindeki illere, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan yollar Yozgat'ta kesişiyor. Gerek polis ve gerekse jandarma bölgelerinde trafik yoğunluğu dikkate alınarak, denetimler, kontroller artırıldı. Artırılan kontroller, yapılan denetimlerin hepsi insanların yaşam haklarının ihlal edilmesine yönelik.
Bayram öncesinde başlayıp, bayram sonrasına kadar günübirlik gidiş-dönüşler söz konusu. Trafikteki yoğunluğa bir de bu koşuşturma türündeki sürücüler devreye girdiğinde kazalar kaçınılmaz bir hal almaktadır.
Doğu Anadolu'dan batı illerine gidecekler sabahtan ilkindi vaktine kadar rahatlar. Ancak, Batı illerinden Doğu bölgesine gidecek olanlar ciddi sıkıntı yaşamaktadır. Zira, batı bölgelerinden gelen sürücüler Yozgat sınırlarına girdiğinde hem yorgun hem de güneşi tam şafaktan görmektedir. Bu da dikkati daha fazla dağıtıyor. Sürücüler, kendilerini yorgun hissetmeseler bile Yozgat sınırlarına giriş yaptıklarında bir mola verip, yorgunluklarını üzerlerinden atmaya yönelik kültür-fizik hareketi yapmalarında fayda var. Aynı şekilde ilkindi sonrasında Doğu'dan batıya seyahat edeceklerde  dikkatli olmalıdır ki; kazalara sebebiyet verilmesin, bayram bayram gibi kutlanabilsin...