Genel kanaat şu: 15 Temmuz darbesini FETÖ’nün yaptığı yönünde. Fakat Fetullah Gülen, ona bağlı yayın organları ve yazarlar bunu reddediyorlar. 17-25 Aralık’ı reddettikleri gibi. Amaç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ dı diyenler yanılıyorlar. Amaç Türkiye Cumhuriyeti ve Türk insanıydı. İç Savaş provasını yapıyor millet düşmanı hainler. BOP kapsamında, Büyük İsrail Devletinin ve Kürdistan hayalin peşinde koşan hainler uzun bir süre bölünmüş Türkiye haritaları paylaşmadılar mı?

             Uyanık olmak ve hep birlikte millet düşmanlarına karşı durmak zorundayız. Evet başka Türkiye yok, bizim kaçacağımız, sığınacağımız bir başka ülke yok. PKK lısı, PYD si, Devrimci Solu, Feto’cusu hep Türk Milletine karşı savaş açmış durumda… Bir  olmaktan gayri bir şansımız yok. Ülkemizi korumak üzere yeniden uyanmak ve vatanımıza sahip çıkmak zorundayız.

                 15 Temmuz gecesi ülke olarak direkten döndük… Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızmış vatan hainleri; kanlı bir girişime başladıklarında aslında sadece bir darbeyi değil, 10 binlerce insanın öleceği bir iç savaşı  planlamışlardı.  Köprü ve meydanlarda fitili ateşleyip, insanları birbirine kırdırmak, sonra da duruma tam anlamıyla el koymaktı. O gecenin kırılma noktası; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonlardaki konuşması oldu. Şayet Cumhurbaşkanımız konuşmasaydı, sonuç çok farklı olurdu.

              Halk onun ayakta olduğunu gördü, serbest olduğunu gördü ve "Korkmayın sokaklara çıkın" demesiyle iç savaş hedefli darbeyi önlemiş oldu.  Darbe ve kalkışma, yüzde 99 oranında önlendi… Hala yüzde bir kestiremediğimiz faili meçhul önemli cinayet ya da provokasyon gibi ihtimaller de mevcut…

              Devlet çok dikkatli olmalı. Türk Silahlı Kuvvetleri gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğinin bir numaralı kurumuna böylesine hainler nasıl sızdılar? 'Paralel Devlet Yapılanması' adı altında yıllardır nasıl faaliyet gösterebildiler? Sınav sorularını çalıp, kopye vermeyi meşru sayıp devlet kademesini dolduran bu hainlerin amacı ülkeyi karanlık günlere mahkûm etmekmiş… Yedikleri haram, içtikleri haram, yıllarca bu hainler yetimin fakirin  garibin ve yoksul halkın rızkını çalmışlar. Bunun adına da din dediler.Her şeyi meşru, mübah gördüler.

              ABD subayları ile darbe hazırlığı için İncirlik’te 12 defa toplantı yapılmış. ABD’nin darbecilerin jetlerine havada yakıt ikmali yaptığını gördük. Yine kazanacak tarafı görene kadar hükümeti destekleyen bir açıklaması olmadı ABD’nin. Eğer kışlalarda tutulan tanklar çıksaydı, kışlalara kapatılan askerler sokaklara inseydi ve mühimmat dolu gemiler engellenmeyip İstanbul’a ulaşsaydı bugün milyonlarca ölüden bahsedecektik.. Eğer darbe başarılsaydı 1000 kadar yerde bomba patlatılıp iç savaş çıkartılacaktı.  Bu, amansız bir iç savaş demekti. İç savaşın tarafı ülkenin iki silahlı gücü olunca savaşı durduracak bir güç kalmamış, NATO el koymaya gelmiş olacaktı.

               Darbe girişiminin gerçek niyeti; ülkeyi krize, derin karmaşaya ve iç savaşa sürüklemekti. Bunu herkes iyi düşünsün. Olay basit bir darbe olayı değildir. Ülke elden gidecekti beyler, topraklarımız parçalanacaktı, iç Savaş çıkarılacak ve Türkiye çapulcuların eline teslim edilecekti. Halen Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapan gafiller, zavallılar: Hükümet İstifa etsin diyen sapık düşüncede olanlar, ülkenizin bölünmez bütünlüğü tartışıyoruz; devletinizin temeline dinamik konuluyor, siz halen koltuk kavgasındasınız…

             Darbeyi planlayanlar, eğer başarabilselerdi ele geçen belgelerde yapacaklarından anlaşılan senaryo o ki, bir iç savaşa itilecektik. Başarılı olsalar  iç savaşın fitilini ateşlemiş, ülkedeki silahlı iki gücü birbirine düşürmüş olacaklardı. Demokrasi nöbetinde işte bunun için dimdik ayakta durmaya devam etmeliyiz…