DEVLET Demir Yolları'ndan çalışan İsmail Boyacı'nın iki çocuğundan biriyim. Babam, 14 yaşındaki kardeşim Hüseyin ve annem Semra ile kendimize büyük, mutlu bir hayat kurduk.
Şu an lisedeyim, üniversitede hedefim psikoloji okumak. İki kolum yok ama kimsenin görmediği kanatlarım var. Ailem sayesinde kollarımın yokluğunu değil ayaklarımın varlığını hissettim.
Herkes gibi kol kola girmek, el ele tutuşmak benim için bir mucize değil. İmkansız olanları omuzlarımla, kollarımla değil bacaklarımla yaptım. Benim de başkaları gibi küt küt atan bir kalbim var. Kollarımla değil yüreğimle sarılıyorum hayata.
Yırtılan mayomu annemin tutkalla yapıştırıp beni yüzmeye götürdüğü günler benim için çok önemli. 
Bu kardeşimiz bir sporcu ve yapılan yarışmada dünya ikincisi oldu. Tevekkül ve teslimiyeti ile nice sağlıklı insanlara tek cümle ile ŞÜKRET ve DUA ET diyor.
İşin bir de medyatik yönüne bakalım mı?
Ünlü ses sanatçısı Yılmaz Morgül. Uzun yıllar cilt kanseri ile mücadele eder.
Bir ara kemoterapi tedavisi gördüğünü, saçlarının bir bölümü ve derisinin döküldüğü günler durumunun çok ciddi olduğunu ifade eden Morgül, "Hastalığa şifa olan ayetler var, beş yıl boyunca onları okudum. Herkes ibadet etmeli. Allah'a yakınlık, huzurun kendisidir. Her günümü şükür ve niyazla geçirdim. Allah'tan başkasından şifa dilemedim ve çok şükür sağlığıma kavuştum" dedi.
Elinde her türlü nimeti olanlar.
Parası...
Mevkisi...
Makamı...
Sağlığı...
Kısacası dünyalık diye tabir ettiğimiz bütün nimetleri ellerinde bulunanlar yukarıda ki örnekleri bir kez, bir kez, bir kez daha okuyup hayatlarındaki belki de en önemli şey için ŞÜKRETMELİ TEFEKKÜR ETMELİ ve tüm bunlar için Rabbine el açıp DUA ETMELİ.
Huzur mu istiyorsunuz?
Mutlu mu olmak istiyorsunuz?
Sana bütün bu nimetleri veren Rabbine bir şükür ve tefekkür etme zamanın gelmedi mi?
Aç ellerini...
Ağla anlayabildiğim kadar...
Samimiyetle...
Yalansız...
Riyasız...
AĞA GİBİ İSTEYEREK DEĞİL...
AĞLAYARAK İSTE!!!
Zira,
ALLAH'A YAKINLIK, HUZURUN KENDİSİDİR.
Cumanız mübarek olsun.
***
SENAİ DEMİRCİ, 
GENÇ KARDEŞLERİ 
İLE  BERABER...
Şekercihan Derneği tarafından  geleneksel hale getirilen GENÇLER ABİLERİ İLE BERABER programlarının ikincisinde ŞEKERCİHAN SULTANBEYLİ HİZMET binasında; doktor, yazar, Senai DEMIRCİ ile bir araya gelindi.
Yaşar ALPTEKİN ile başlayan ve Senai DEMİRCİ ile devam eden GENÇLER ABİLERİ İLE BERABER buluşmalarının ikincisi ŞEKERCİHAN Sultanbeyli HİZMET binasında gençler ve kendini genç hissedenler ile gerçekleşti.
Yoğun bir misafir grubunun katıldığı toplantıda BİSMİLLAH'ın hikmeti konusu ile gençlerin ufuklarında pencere açan Senai DEMİRCİ sonrasında da gençlere yeni bir hayatın ilk basamağı olan üniversiteye hazırlık safhasında geçmişte talebelik yıllarında  yaşadıklarını temsili hikayeler ile anlattı.
Samimi  bir atmosferde geçen muhabbette Senai DEMİRCİ; Ne yaparsanız yapın, hangi mesleği seçecek olursanız olun, üzerinde dikkatle durmanız ve düşünmeniz gereken yagane husus SEVECEĞİNİZ BİR MESLEĞİ SEÇMENİZ. Seçecek olduğunuz mesleğiniz, bir park bekçisi de olur, doktor, mühendis te olabilir. Lâkin yegane tek ve önemli husus İŞİNİZİ SEVMENİZ. Çalışın, ama iyi ve daha çok  çalışın. Neticesinde ise Rabbinize güvenin ve ona teslim olun. Olmazsa da üzülmeyin, sıkılmayın. Zira olmamışsa bilin ki; bunda  sizin için hayır olduğunu. Ne yaparsanız yapın mutlaka İngilizceyi ana diliniz gibi konuşun ve öğrenin.
Program, gençlerin abileri Senai DEMİRCİ yi samimiyetle kucaklamaları ve hatıra fotoğrafı çekmeleri ile nihayete erdi.
Selam.ve dua ile