ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ KEÇİÖREN ŞUBE BAŞKANI
MUZAFFER BAŞBOĞA ve EKİBİNİN BİRLEŞTİREN GÖNÜLLERİ
Milliyeti, memleketi, maneviyatı, etnik yapısı, siyasi görüşü, dili, dini, ırkı ne olursa olsun, herkesi samimi yüreği, dost gönlü ve Türkiye sevdasında birleştirip, sevgiyle bağrına basan bir gönül insanından bahsedeceğim sizlere. Alevi Kültür Dernekleri Keçiören Şube Başkanı Sayın Muzaffer BAŞBOĞA’dan…
İnsani erdemi, zarif üslubu ve her gönülde kabul gören nezaketli iletişimiyle organize ettiği tüm programlarının hepsinede rekor sayıda katılım olurken, iştirak eden tüm konuklar görgünün, saygının, izzetin ve ikramın en yücesiyle ağırlanıyorlar.
Alevi Kültür Dernekleri Keçiören Şubesi, İncirli Mahallesi Barış Yolu Caddesinde bir binanın giriş katındaki iki dükkandan teşkil çok mütevazi bir mekan. Temsil edilen kültürün kapsamındaki bağlı dernekleri ve üye olan fertler özel gün ve gecelerinde yöresel ikram ve etkinliklerini periyodik olarak yaptığı, alanında uzman eğitmenlerin öğrencilerine müzik, resim, semah, el sanatları, fen ve sosyal bilimler gibi farklı branşlarda dersler verdiği, onurlu islam kültürünün şiarına yakışan cömertlikte lokmaların gönülden paylaşıldığı, mağdur ve mazlumların onurunu kırmadan hakkaniyetli yardımlaşma ve dayanışmaların sergilendiği emsalsiz güven ve güzellikler yansıtan çok imrenilir bir dernek.
Bu dernekte öyle değerler varki; Türkiye’nin en usta ses ve saz sanatçısı olan Hasan AKMAN ile Alevi camiasının en profesyonel semah ekibini yetiştiren usta semah öğretmeni Gökmen KALYON gibi iki donanımlı değerde bu derneğin eğitimci kadrosunda yer alıyor.
Alevilik gibi her aşaması saygı ve adalet ritüelleriyle süslü birleştirici kültürün detay inceliklerini öğreten Hamdi YURDAKADİM, Haydar ŞAR ve İsmail ŞAHİN gibi bilge dedelerin huzurunda yürekten duaların edildiği, semahların dönüldüğü, küslerin barıştığı, kardeşliğin en liyakatiyla tesis edildiği, birlik ve beraberlik duygularının her daim hakim kılındığı bir sevgi ve merhamet okulu konumundalar.
Bu kutsal mekanda izzet ve ikramlara karınca kararınca katkı sunmak isteyen fertler, yaptıkları bağışın miktarına bakılmaksızın adları ve niyetleriyle yüceltilerek herkese duyuruluyor ve onore ediliyorlar. Gururla taşınılan Alevilik erdemi ve inceliği yeni nesillere özümsetilerek öğretilirken, Aleviliğin sevgi dili ile barış ve kardeşlik duyguları gibi evrensel arzularını tüm kıtalara kendi kültürleri aracılığıyla yaymayı arzuluyorlar. 
Başkan Muzaffer BAŞBOĞA’nın Efendi KAPLAN, Abidin ŞAR, Mustafa KILIÇ ve Elif Anakız SAPMAZ gibi hepsi birbirinden çalışkan, efsane bir Yönetim Kurulu var. Görevlerine vefalı, emeklerinde fedakarlar. Halis niyetleri, has karakterleri ve güvenilir özellikleriyle herkes tarafından çok seviliyor ve sayılıyorlar.
Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa KILIÇ diyor ki; “Biz İncinsende incinme düsturuyla hareket eden bir derneğiz. Karşılık beklemeden hizmet edeceğimizin bilinciyle burdayız, herkese yetecek sevgimiz ve emeğimiz var.” Diyor.
Yönetim Kurulu üyesi Abidin ŞAR’da diyor ki, “Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın haksızlıklara dur demek, mazlumlara merhamet etmek ve sevelim sevilelim ülküsünü yaşatmak hepimizin görevi olmalı.” Diyor.
Yönetim Kurulu Üyesi Efendi KAPLAN ise; “Rıfat Bey, programımızı gördünüz. Küçükler büyüklere uyarı olmadan yer veriyor. Kimseye bize yardım et demeden herkes bir işin ucundan tutuyor. Edep, erkan, terbiye ve samimiyet bu kutsal mekanın atmosferinde var. Alevi Kültür Derneği Keçiören Şubesi sadece bir dernek değil, aynı zamanda bir saygı okulu ve görgü akademisidir.” Diyor.
Başkan Muzaffer BAŞBOĞA ise “Alevilik çok onurlu ve gurur veren bir kültürdür. Milli ve manevi değerlerin kutsiyeti, büyük küçük saygı hiyerarşisinin adabı, vatanseverliğin ve millet ülküsünün bilinci ile yürekte taşınan doğa ve insan sevgisi Aleviliğin temel ruhunu oluşturur.” Diyor.     
Başkan BAŞBOĞA, konuşmalarının her satırında, emeği, saygısı, hürmeti ve fedakar hizmetleriyle Alevi Kültür Derneklerinin en büyük emektarları olan Metin PEKESEN, Veli TİLKİ, Mehmet KAYA, Göksal VARA, Haydar PEKESEN, Sürmeli ŞAHİN, Döndü DEMİRBİLEK, İsmail ORUÇOĞLU, Ali KAPLAN, Bektaş GÜLEÇ ve Tevfik Fikret POLAT’a ayrı ayrı teşekkürlerini iletti. “Onlar karşılıksız emekleriyle sadece kendilerini değil, tüm insanlığı yüceltiyorlar” derken, “Yönetim Kurulumdaki Efendi KAPLAN, Abidin ŞAR, Mustafa KILIÇ ve Elif Anakız SAPMAZ gibi ince ruhlu gönül insanlarının hepside özünde, sözünde, eyleminde, söyleminde sadık ve samimi kişilikler. Bunlar her yürekte kabul görüyor, her hizmete koşturuyorlar. İnşallah onlarla daha çok güzel hizmetler üreteceğiz.” Dedi.  “Helede bizi en güzel temsil eden Semah Ekibimize, Gençlik Kolları Başkanımız Onur DANACI’ya, her kahrımızı çeken, emeğini yüreğini hiçbir zaman esirgemeyen Bektaş ÇELİK, Gazi KILIÇ, Muharrem TURNA, İsmail YÖNTER ve Muhabbet AĞATAŞ’a da özel olarak teşekkür ediyorum.” dedi.
Geçtiğimiz gün bu güzide derneğin düzenlediği ve “Yas-ı Matem Birlik Aşuresi” adını verdikleri muhteşem programlarını naçizane Bendeniz sundum. Siyaset, ticaret, kültür-sanat, akademik camia, bürokratik hiyerarşi, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve basın sektöründen onlarca renkli simanın katıldığı bu etkinlikte, yaklaşık 4000 kişilik aşure dağıtıldı. Lezzeti, çeşnisi, karışımı, kuralı, kıvamı, sunumu ve servisiyle herkesi hayran bırakan bu ikramı, ödüllü basın duayeni Şahin AKDOĞAN kamerasına alırken, binlerce vatandaşımız, parti kurmayları, Keçiören ilçesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, akademisyenler, bürokratlar, iş adamları, kültür insanları ve basın mensupları baştan sona ilgi, takdir ve hayranlıkla takip ettiler.
            Katılımcılar arasında yer alan Sivil Toplum Platformlarının ünlü isimleri İşadamı Ramazan İLER ve Mevlüt YILMAZ ilk defa böyle kalabalık bir organizasyona katıldıklarını, Başkan Muzaffer BAŞBOĞA ve Yönetim Kurulunun çok sempatik, görgülü ve omurgalı duruşa sahip, sempatik insanlar olduğunu, onları tanımaktan ve birşeyler öğrenmekten çok mutlu olduklarını söylediler.
Caddelere sığmayan binlerce katılımcı gibi bizde lezzetli ikramlar ve samimi dostluklar eşliğinde harika bir Pazar günü geçirdik. Alevi Kültür Dernekleri Keçiören Şubesi Başkanı, Yönetim Kurulu ve emektarlarının liyakatlı birikimleri, adaletli yürekleri, insan ayırmayan bilge kişilikleri ve mağdur gönüllere sergiledikleri emsalsiz merhametleriyle tüm güzel gönüllere birleşme noktası oldular.
Başkan BAŞBOĞA’nın aslında haklı olarak devletten bir isteği var. Diyorki “Asalet ve nezaketle süslü Alevilik inancı ve eşsiz kültürü resmi olarak tanınsın ve kurumsal bir yapıya dönüşsün. İslam tarihini en büyük tehlikeye sokan Kerbela Olayı, Sıffin Savaşı ve Hilafet seçimlerindeki kargaşalar anlaşılır bir formatta okullarda anlatılsın. Yüksek bir vatanseverlik ve adalet anlayışıyla her aşaması saygı, her ritüeli görgü ve her davranışı bir edep kuralına bağlı Alevilik kültürü okullarda ders olarak anlatılsın, herkes bizi tanısın ve halis niyetimizi öğrensin” diyor.
Çiçek gibi tertemiz ve asaletli yüreklere sahip bu aziz ve asil soylu insanların ferdi fedakarlıklarla harcadıkları karşılıksız emeklerinden, cömert ikramlarından, öğrettikleri didaktik kültür ve ürettikleri eşsiz hizmetlerinden kazanan sadece kendileri ve dernekleri olmadı elbette. Bu saygı ve ikram festivalinden tüm Türkiyemiz ve İslam coğrafyası hayranlık ve itibar kazandı.
Ev sıcaklığındaki havası, aile huzurunu yansıtan ağırlamaları, misafirperver gönülleri ve tatlı sohbetleriyle yüreklerimizin zirvesine yerleşen Alevi Kültür Dernekleri Keçiören Şubesi Yönetim Kurulu ve gönüllü emektarlarına hepimimiz hayran kaldık. Her zaman yanınızda ve gönlünüzde olmak dileklerimizle izzetinizi, ikramınızı, irfanınızı ve niyetinizi Hak kabul etsin diyor hepinizede gönüller dolusu saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Rıfat ÇAKIR
0537 587 27 80