AK PARTİ'de 20 ilin belediye başkan adayı daha açıklandı. Bu 20 ilin arasında Yozgat adayı da vardı. İl Başkanı Celal Köse Yozgat Belediye başkan adayı olarak takdim edilmiş oldu ve Ak Partinin adayı kesinleşti. Şimdi sıra MHP'nin adayında. Yozgat'ta yarışın yine Ak Parti ile MHP adayı arasında geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu gerçeği herkes kabul ediyor. Onun için her iki partinin adayı da Yozgat için çok önemli.
Yozgat'la ilgili söyleyeceğimiz çok şey var. Sorunlar da çok... Sorunlar üst üste birikti ve katmerleşti. Yani adayların işi zor, üstün bir performans gerektirecek. Halkın beklentisi de doruklarda, yüzlerce mağdur, yüzlerce küskün hemşehrimiz var. Halkı hiçe sayarak halkı küçümseyerek, üstten bakarak ve halkı yok sayarak hizmet yaptığını sanmak belediyecilik değildir. Halkın gönlüne hükmetmez iseniz ömrünüz kısa olur. Başkan halk adamı olmak zorundadır. Dikkat buyurun atanmıyor seçiliyorsunuz. Yozgat'ta huzursuzluk - şikayetler arttı diyoruz. Bu enkazın altından çıkıp Yozgatlının umudu olmak kolay olmayacak...
Adettendir, projelerle söze başlamanız gerekecek. Şehrin gelişimi ve hizmetlerin halka yansıması adına yapılacak hizmetler sıralanacak. Bunun için de iyi bir ekip kurup projeleri gündeme taşımak öncelikli işiniz olacak! Beni seçerseniz şunları şunları yapacağım diye bu projeleri halka takdim etmek durumundasınız.  Tabi ki bu projeler uygulanabilir projeler olacak. Hayali projeler halka umut vadetmeyebilir. Yani birinci adım projelerin tespiti ve sunumu olacak. İyi bir proje hazırlığı gündeme gelecek! Uçuk, hayali değil uygulanabilir projelerle halkın karşısına çıkacaksınız.
İkinci konu şu: çok iyi bir Belediye meclisi listesi hazırlanmalı. Benim adamım, benim arkadaşım değil; Yozgat'a sahip çıkacak, elini taşın altına koyacak, nüfusu ve çevresiyle oy potansiyelinin yanı sıra dürüst ve kaliteli, liyakatli isimler tespit edilmeli. Belediye meclisi önemli, belediyenin bel kemiği, gözü kulağı olacaktır. Sıradan rastgele isimler belirlenirse bu kamuoyunda tepki çeker, antipati uyandırır. Belediyecilik tek başına yapılamaz iyi bir ekiple başarı Sağlamak mümkündür. Ben bilirim, ben yaptım oldu denilecekse;  siz de işin ehli değilseniz çıkan sonuç halkı mutlu etmez. İstenilmeyen adam ilan edilirsiniz!
İkinci önemli bir konu: Celal Köse genç, dinamik geleceği olan bir arkadaşımız. Önünde tek seçenek var: Başarmak, başarmak, başarılı olmak! Yoksa silinir geleceğini yok eder. Başarılı olursa: Önü açılır, Milletvekilliği yolunda önemli bir adam atmış olur. Halkın teveccühünü kazanır, şehrini güzelleştirir, hizmeti ile unutulmaz olur. Üç; halkın gönlünde yer eder, hem vicdanen hem de ruhen rahat kalır. İnsan kazanır, dua alır, şehrin tarihine adını yazdırır.
Bunlar ilk düşüncelerimiz: Daha söylenecek sözümüz var.  Sayın Celal Köse'nin işi zor. Meşakkatli bir yolda sıkıntılarla yoluna devam edecek. Kazansa da işi zor, kaybetse de işi zor!.. Yozgat'ın ciddi sorunları var. Belediye yüklü bir borcun içinde nakit para sıkıntısı çekiyor. Şehir bunaldı, insanlar huzursuz hale geldi. Enkaz haline gelmiş iş hanları belirsizliğini korumaya devam ediyor. Daralan yollar, ayyuka çıkan park sorunu, esnafların huzursuzluğu ciddi boyutlarda. Şehrin dışa açılımı, yeni yerleşim alanlarına olan ihtiyacımız, ulaşımın rahatlatılması önemli konular... Bunları da konuşacağız.
Kısacası: Ateşten bir gömleği giymeye talip oluyorsunuz. Ben istemedim, görev verildi deme lüksüne de sahip değildiniz. Başarmak- başarmak zorundasınız!.. Tabi ki nasip meselesi. Takdir Yozgat halkının kazanmanın kardeşi kazanamamaktır. Kazanma da kaybetme de ilahi takdirin sonucu olacaktır. Yozgat' ı kimse çantada keklik olarak görmesin deriz! Çalışmanın sonucu nasip kısmet meselesidir. Zafer Allah'tandır.
Burada söylenecek önemli bir konu daha var: Milliyetçi Hareket Partisinin adayı çok büyük bir önem arz ediyor. Sevilen, kariyer sahibi, halkın benimseyeceği iyi bir aday dengeleri sarsabilir. MHP'nin Yozgat potansiyeli asla küçümsenemez. Son seçim bu mana da dengelerin değişebileceği ihtimalini göstermektedir. MHP'nin adayı işte bu manada önem arz ediyor dedik. Kim olacak bekleyip göreceğiz. 
Sözü uzattık galiba: Celal Köse kardeşimize hayırlı olsun diyoruz. Nasıl tercih edildi, ismi nasıl öne çıktı;  bunu tartışmıyorum. O makama yakışır, yakışmaz konusunu da tartışma konum değil. Bunlar başka şeyler... Adaylar arasından seçilmiş, partinin adayı olarak açıklanmış bize hayırlı olsun demek düşer. Halk tercih ederse göreve gelecek, etmezse takdir edilen kişi görevde olacak. Önceliğimiz Yozgat, hedefimiz de Yozgat; Yozgat'ın gelişimi ve kalkınması adına hizmet edecek herkes baş tacımız olacaktır. Seçimlerin hem Yozgat’ımız, hem de ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.